Force India a fost la un pas să rateze cursa din SUA din cauza datoriilor către Mercedes

de Daniel Popescu
Marti, 28.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a plătit în ultimul moment restantele financiare pentru motoarele Mercedes. În caz contrar, echipa risca să nu poată lua startul în cursa din Statele Unite, la fel ca Marussia şi Caterham.

Dacă vom continua în acest mod, vom pierde mai multe echipe.

Bob Fernley
Sef-adjunct Force India
Formula 1 a fost la un pas să piardă o a treia echipă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Force India a fost aproape să rateze prezenta pe circuitul de la Austin din cauza unor datorii către Mercedes pentru motoare, însă a reuşit să efectueze plata în cursul zilei de luni. În caz contrar, nu era exclus ca producătorul german să refuze să furnizeze motoare echipei pentru ultimele trei curse ale sezonului.

Esential 2 este numarul echipelor care nu vor concura in Marele Premiu al Statelor Unite
Force India nu a confirmat informaţiile, însă şeful-adjunct Bob Fernley a admis că situaţia pe care o traversează echipele mici din punct de vedere financiar este una dificilă. "Dacă vom continua în acest mod, vom pierde mai multe echipe", a declarat el.

Caterham şi Marussia nu vor concura în Marele Premiu al Statelor Unite după ce au intrat în insolvenţă, iar companiile care administrează acum echipele încearcă să găsească investitori care să le salveze de la faliment.

Anterior, presa internaţională a relatat că cel puţin alte trei echipe se află într-o situaţie financiară dificilă, acestea fiind Force India, Lotus şi, mai ales, Sauber, întrucât niciuna dintre acestea nu este sprijinită direct sau indirect de un constructor auto.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (2)

  • ce au inceput sa intre toti in insolventa
    Octombrie e luna platilor???
    Bernie! sari cu vreo 50 de mil macar Sauber si Force India sa ramana!
    8 0
  • FOM deficitar... intreaga denumire e hilara.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru