Hamilton: "Am pilotat ca un idiot în calificări"

de Daniel Popescu
Sambata, 07.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că a pilotat ca un "idiot" în calificările de la Monza după ce a obţinut doar locul 12 pe grila de start şi spune că Adrian Sutil nu este răspunzător pentru rezultat chiar dacă l-a blocat.

Esential 12 este locul de pe care va pleca Hamilton in cursa de la Monza
4 este numarul pole position-urilor consecutive obtinute de Hamilton inaintea cursei din Italia
Lewis Hamilton a avut o sesiune de calificări dezamăgitoare în Marele Premiu al Italiei după ce a obţinut doar locul 12 pe grila de start, fiind eliminat în Q2.

Contra-performanţa a venit după patru curse consecutive în care a plecat din pole position, iar pilotul echipei Mercedes se consideră unicul vinovat, afirmând că a concurat ca un "idiot".

"În general a fost o sesiune de calificări foarte slabă. Nu am realizat niciun tur bun în Q2. Pur şi simplu am pilotat ca un idiot. A fost cel mai prost pilotaj al meu după mult, mult timp. Îmi pare rău pentru echipă", a declarat el.

Hamilton a fost blocat în ultimul tur rapid de pistă de Adrian Sutil, element care sugerează că ar fi avut oportunitatea de a promova în ultima parte a calificărilor.

Pur şi simplu am pilotat ca un idiot.

A fost cel mai prost pilotaj al meu după mult, mult timp.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Totuşi, britanicul a evitat să dea vina pe pilotul echipei Force India şi consideră că deznodământul ar fi fost acelaşi. "Oricum nu mai contează, pentru că ar fi trebuit să fiu mai rapid cu un tur înainte", a adăugat el vizibil afectat de rezultatul modest.

Sutil va fi investigat de comisarii de cursă pentru blocarea lui Hamilton şi riscă o retrogradare de cinci poziţii pe grila de start. Totuşi, Hamilton nu poate profita de o asemenea oportunitate, întrucât pilotul echipei Force India ocupă în prezent locul 14 pe grila de start. 

UPDATE: Sutil a fost penalizat cu trei poziţii pe grila de start pentru blocarea lui Hamilton şi va pleca de pe locul 17. Pilotul Force India se calificase iniţial pe poziţia a 14-a.

Comentarii (4)

  • Asta e,recupereaza in cursa cum a facut anul trecut Perez.
    13 4
  • GrosJan
    uite unu care imi place cum gandeste. Bineinteles ca evenimentul cu Sutil a fost doar intr-un tur si nu le scuza si pe celelalte, Hamilton stie asta si mai stie ca atunci cand esti bun poti trece peste piedici de genu. La polul opus se afla cei care se cred buricul pamantului si cauta mereu scuze atunci cand iese prost, si nu au nici o vina cat de mica ...
    19 6
  • Am vazut, autobuzul a fost un real regres dar la hamilton nu ma asteptam sa fie in plus pe pista, cred ca s-a obisnuit cu poll-urile si cand a vrut sa-si revina din palme si-a tras un mare pumn, sa vad cum se scoate maine ca planul echipei era altul, trebuie in schimb ca rosberg sa se autodepaseasca maine, o cursa interesanta, in rest vettel campion si alonso ca de obicei ...impinge aerul pe pista.
    18 8
  • vyctor7
    Newey este campion nu Vettel
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru