Hamilton crede că Mercedes poate câştiga titlul constructorilor

de Daniel Popescu
Vineri, 26.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este încrezător că Mercedes are posibilitatea de câştiga titlul constructorilor, însă admite că este aproape imposibil să-l învingă pe Sebastian Vettel.

Esential 67 de puncte trebuie sa recupereze Mercedes pentru a-i ajunge pe cei de la Mercedes
58 de puncte este decalajul lui Hamilton comparativ cu liderul clasamentului general, Sebastian Vettel
Mercedes ocupă locul doi în clasamentul constructorilor înaintea Marelui Premiu al Ungariei care marchează jumătatea sezonului competiţional, echipa având un avans de trei puncte în faţa Scuderiei Ferrari.

Chiar dacă liderul Red Bull este la 67 de puncte în faţă, Lewis Hamilton consideră că echipa germană este capabilă să câştige titlul constructorilor în acest sezon.

"În ciuda dificultăţilor, suntem pe locul doi în clasamentul constructorilor şi nu este imposibil să-i prindem din urmă pe cei de la Red Bull, dacă eu şi Nico Rosberg putem continua să obţinem rezultate bune ca echipa. Pentru noi, să fim în această postură reprezintă o performanţă cu adevărat impresionantă, având în vedere unde a terminat echipă la sfârşitul lui 2012", a declarat britanicul într-un editorial pentru BBC.

Marea mea speranţă se îndreaptă spre anul viitor.

Cred că atunci voi avea cu adevărat şansa să lupt pentru titlu.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
În schimb, Hamilton crede că diferenţa de 58 de puncte care îl separă în clasament faţă de Sebastian Vettel este aproape imposibil de surmontat, mai ales că între cei doi se află şi Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen.

"Evident, titlul piloţilor este o problemă diferită. Sunt deja la mare distanţă de Vettel şi el continuă să obţină clasări pe primele două locuri, aşa că va fi foarte dificil să-l înving. Dar vom da tot ce avem, iar marea mea speranţă se îndreaptă spre anul viitor. Cred că atunci voi avea cu adevărat şansa să lupt pentru titlu", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (3)

  • Nu stiu ce naiba fumeaza astia. E adevarat ca trebuie sa fii optimist. Insa optimisul nu presupune sa nu mai fi cu picioarele pe pamant si sa vezi ca ai cateva victorii datorita unor avantaje create inaintea celorlalti, iar in afara de calificari Mercedes n-a contat. Monaco o victorie acordata de traseu. Silverstone victorie la bulan - abandon Vettel, iar Webber nu mai are timp sa atace. Spuneti-mi o cursa in care Mercedes a dominat sau macar a stralucit in cursa? N-avem.

    Dupa cateva etape o sa-i vedem din nou luptand pentru locul 10. Nicio problema. Ei tot vor mai visa la titlu. E si normal. Visele sunt gratuite.
    10 2
  • Daca tot crede ca Vettel va fi cel putin pe podium ca Mercedes AMG sa aiba sanse la titlul la constructori ar insemna ca el si Rosberg sa completeze podiumul. Asta implica ca nici un pilot de la Ferrari sau Lotus sa nu-i incurce. In nici o cursa ! Asta insa e absolut exclus. Ca sa nu mai punem la socoteala ca mai e si colegul lui Vettel cu un monopost la fel de bun.
    Deocamdata in regim de cursa Lotus si Ferrari sint mult peste Mercedes. Case closed!
    10 0
  • cucurbeu
    asta a stat prea mult in soare :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru