Hamilton: "Pole position-ul este esenţial în Singapore"

de Daniel Popescu
Sambata, 20.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a admis că este esenţial să obţină pole position-ul în Singapore pentru ca în cursa de duminică să aibă o misiune mai uşoară pentru a reduce diferenţa care îl separă de Nico Rosberg.

Esential 5 pole position-uri a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2014
2 este numarul pole position-urilor lui Lewis Hamilton in Singapore (McLaren, 2009, 2012)
7 este numarul curselor in care Nico Rosberg a plecat din pole position in acest an
Lewis Hamilton trebuie să recupereze 22 de puncte pentru a-l ajunge din urmă pe liderul clasamentului general, Nico Rosberg, astfel că o victorie este esenţială în îndeplinirea acestui obiectiv.

În condiţiile în care circuitul Marina Bay oferă puţine oportunităţi de depăşire, britanicul a admis că are nevoie de un pole position în calificările de sâmbătă, însă crede că inclusiv rivalii de la Ferrari şi Red Bull ar putea reprezenta o ameninţare.

"Pole-ul este foarte, foarte important. De exemplu, la start, partea dreaptă oferă întotdeauna plecări mai bune, iar aici este imposibil să urmăreşti pe cineva.

Aşa că va fi foarte important să fiu în faţă şi acesta este obiectivul. Mă simt bine, dar şi Rosberg este foarte rapid. În plus, nu ştim unde vor fi cei de la Red Bull, iar cei de la Ferrari par rapizi, aşa că trebuie să ne concentrăm", a declarat el pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Hamilton a avut cel mai bun timp în antrenamentele de vineri, însă Rosberg a fost împiedicat de un steag roşu să efectueze o simulare corespunzătoare de calificări. Germanul susţine însă ca acest aspect nu îi va influenţa negativ prestaţia în calificările de sâmbătă.

"Păcat, steagul roşu a apărut la mijlocul turului meu rapid, aşa că am putut forţa şi învaţa doar în prima jumătate. Am ratat a doua jumătate a circuitului, dar am obţinut o mică impresie despre monopost. Nu mi-a plăcut, dar ştiu ce trebuie să fac cu inginerii mei pentru a găsi o soluţie. Aşa că este în regulă, nicio problemă majoră", a precizat germanul.

▶ Avancronică Singapore: spectacol în noapte fără comunicaţii radio

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru