Max Verstappen va concura pentru Toro Rosso în 2015 şi va deveni cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1

de Daniel Popescu
Marti, 19.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen îl va înlocui pe Jean-Eric Vergne la Toro Rosso în sezonul 2015 şi va deveni la 17 ani cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1.

Esential 1997 este anul in care s-a nascut Max Verstappen
8 victorii a obtinut Max Verstappen in sezonul 2014 din Formula 3 Europa
Toro Rosso a dezvăluit luni seară linia de piloţi pe care va miza în sezonul 2015 al Formulei 1. Cea de-a doua echipă a grupului Red Bull îl va păstra pentru încă un sezon pe rusul Daniil Kvyat, însă francezul Jean-Eric Vergne va fi înlocuit de Max Verstappen.

Fiul fostului pilot Jos Verstappen, olandezul va deveni în luna martie a anului viitor cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, întrucât la vremea respectivă va avea 17 ani şi cinci luni.

Verstappen a concurat în karting până în 2013 şi a debutat în cursele de monoposturi abia în acest an, însă a impresionat prin opt victorii obţinute de Formula 3 Europa. El a devenit membru al programului Red Bull Junior abia săptămâna trecută, după ce iniţial a fost ofertat şi de rivalii de la Mercedes.

▶ Poveştile motorsportului: Red Bull Junior, pepiniera de campioni mondiali

De la vârsta de şapte ani Formula 1 a fost obiectivul carierei mele, aşa că această oportunitate este un vis devenit realitate.

Max Verstappen
Pilot Toro Rosso in 2015
"De la vârsta de şapte ani Formula 1 a fost obiectivul carierei mele, aşa că această oportunitate este un vis devenit realitate.
Voi da tot ce am mai bun pentru a avea succes în cea mai importantă competiţie de motorsport. Prin revenirea numelui Verstappen în Formula 1, sper să putem retrăi amintirile vechi şi sper să văd mulţi fani la toate circuitele"
, a declarat el.

La rândul său, şeful Franz Tost şi-a exprimat opinia cu privire la calităţile demonstrate de Verstappen şi care au convins conducerea Red Bull să-i ofere un loc în Formula 1 la o vârstă atât de fragedă.

"Suntem bucuroşi să-l primim pe Max în familia Toro Rosso. Considerăm că Verstappen este unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi din noua generaţie şi credem că are maturitatea necesară şi puterea mentală pentru a parcurge cu succes această provocare", a precizat italianul.

Anterior, presa internaţională considera că principalul favorit să-l înlocuiască pe Vergne este Carlos Sainz Jr, fiul fostului campion mondial de raliuri Carlos Sainz.

Via Toro Rosso

Comentarii (13)

  • Tatal sau avea talent,sa vedem ce poate ''aschia''
    13 2
  • Nu stiu cum poti sa-l numesti talentat pe un om care a strans 10 puncte, in timp ce coechipierul sau, Schumacher, iesea campion in acel sezon.
    "Prin revenirea numelui Verstappen în Formula 1, sper să putem retrăi amintirile vechi şi sper să văd mulţi fani la toate circuitele" Vorbeste de parca tac-su e Schumacher :)) Zici ca numele lor a stat la baza Formulei 1, nu mai putea exista competitia fara ei =)) Vrea si fani, dar nu stie ca fanii trebuie cuceriti.

    In final, faptul ca debuteaza la 17 ani este posibil doar cu ajutorul numeroaselor tehnologii de pe masina, care usureaza munca pilotilor.
    13 5
  • GrosJan
    chiar anticipam acum cativa ani ca se va intampla in F1 ca in Moto GP, adica vor fi tot mai multi piloti tineri care isi vor incerca norocul in F1 de la varste sub 20 de ani.

    Acum o sa zic ceva ce nu va pica tocmai bine anumitor fani F1. Fangio a dominat F1 la o varsta foarte inaintata, ca dovada ca nu era cine stie ce concurenta la vremea lui din cauza lipsei de accesibilitate in motorsport. Era mai mult o distractie aristrocratica. ORICINE, inclusiv Fangio, Schumacher sunt mai buni cand sunt tineri. Daca cei care se bat pentru titlu nu sunt destul de tineri inseamna doar sistemul nu ofera suficient acces tinerilor talentati. Daca Max este un astfel de tanar talentat vom vedea. Deocamdata e doar un nume.
    7 1
  • @GrosJan

    ai dreptate si nu ai in acelasi timp

    in viata oricuri sportiv exista o curba de performanta care isi atinge apogeul la un moment dat, depinde de sport unde este acest apogeu, dar cred k nu sunt prea departe daca spun ca in majoritatea cazurilor este intre varsta de 25 si 30 de ani

    la 17 ani ... nu zic k nu va feace fata, daca are talent si invata repede, dar la aceasta varsta poate inca duce lipsa de responsabilitate si de "cold thinking", nu stiu cum sa explic mai bine

    efectul de comportament "neastamparat" si lipsa de concentrare se manifesta mai accentuat in randul celor tineri , Maldonado si la 29 de ani inca e departe sa fie copt ... vezi accidentele repetate

    eu zic cei de la RBR isi asum un risc destul de mare cu aceasta mutare

    timpul ne va spune

    Forza Rossa!
    3 3
  • Mai presus de orice nu stim nici daca va putea duce la bun sfarsit o cursa de F1. In acest moment sigur n-o poate face. Asa ca are vreo 6-7 luni in care sa-si pregateasca in primul rand conditia fizica, deoarece lipsa concentrarii provine si dintr-o forma fizica scazuta. Eu as spune ca un pilot atinge apogeul intre 28-33. La 25 esti inca fraged. Daca ai luat un titlu, doua, pe la 22 de ani, la 25 nici nu stii ce inseamna sa pierzi sau sa muncesti ca sa revii in top. Asa ca un 28 e acel nivel la care te dai cu capul de pereti si o iei de la zero, de data asta ca un pilot matur care si-a invatat lectia.

    Daca pilotii debuteaza in F1 de la 17 ani, atunci ce rost mai are GP3 ori GP2? Ar trebui o regula ca orice pilot din F1 sa aiba minim un sezon in GP3 sau GP2. Sau sa desfiinteze cele doua competitii, se dovedesc inutile. E trist ca Toro Rosso s-au transformat in academia celor de la Red Bull. Daca erau o echipa independenta care isi dorea performanta, nu mizau pe un pilot de 17 ani. Mai lipseste o femeie... Sau asta vrea sa ne demonstreze FIA, ca daca poate un copil de 17 ani atunci poate si o femeie? Daca tot tin ei la copii si femei, sa faca F1 pentru copii si pentru femei.
    2 4
  • GrosJan
    de la 25 de ani incepe declinul. Nu numai in F1 ci si in domenii in care nici nu te-ai gandi. E un declin accelerat, dar totusi foarte lent la inceput incat individul mai ramane in sport un timp
    2 3
  • copchilu'
    pana mea, sper sa nu faca prostii
    sper ca e standard si o evaluare psihica, sa nu inceapa sa planga si sa tranteasca masina prin ceilalti
    un pic prea devreme pentru F1, o cautam cu lumanarea

    vor fi atenti toti de pe langa el, poate ASTA e sansa lui :)

    in rest, succes ! sa ajunga campion
    3 0
  • si licenta de pilot f1 de unde si la procurat ?? sau nu mai e nevoie?
    pe vremuri stiam ca e nevoie de o superlicenta care se obtinea dupa trecerea prin trei campionate de formula diferite.Iar omul din cauza vine din karting in formula3 si la anu in f1 halal regulament.
    PS nam nimic impotriva lui da la 17 nici sa f...i ca lumea nu sti da te bagi si conduci masini la peste 350 km/h.
    2 1
  • octav71
    Superlicenta o va obtine cu un monopost din 2009-2010. Va face ceva teste, va acumula numarul de ore si o va obtine.
    Nu inteleg logica acestei alegeri de catre cei de la Toro Rosso. Clar nu e Schumi, Alonso, Vettel, Ham, Raikonen. Se pare ca nu numai noi romanii suntem predispusi saltului peste etape absolut obligatorii.
    0 1
  • GrosJan
    Si in cazul lui Kimi s-a facut o exceptie la insistentele lui Peter Sauber si cu acordul tuturor echipelor. Kimi venea din Formula Renault parca si dupa numai vreo 20 de curse de monopost. Dar batuse de la primele teste timpul pilotului titular Sauber care era pe masina aia de ceva vreme, deci nu a fost prea greu sa fie acceptat.
    2 0
  • @csuli - baiaul face karting de la 7 ani. Ce are sofatul cu fututu'? E clar ca nu are experienta dar de multe ori talentul compenseaza lipsa de experienta. Cu siguranta au vazut ceva la el ca nu s-au batut degeaba Mercedes cu Red Bull pe el. Red Bull a castigat din cauza faptului ca i-au oferit un post de titular la Torro Rosso. Si ce, Schumacher sau Hamilton etc. cand au venit in F1 erau foarte experimentati? E un risc asumat.
    2 0
  • pai pentru el (csuli) are, ca de cand e viteaz in trafic SE CREDE de 14 ori mai bun la femei
    1 1
  • cu jucariile astea de monoposturi din ziua de azi cred ca vom vedea si la 14 ani debunt in f1 mai ales daca ai pile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru