McLaren a prezentat noul monopost cu motor Honda pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Joi, 29.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a dezvăluit primele fotografii şi clipuri video cu noul monopost MP4-30 cu care va concura în sezonul 2015 al Formulei 1, care rămâne predominant argintiu, dar beneficiază şi de o dungă roşie pe margini.

Esential 4 titluri mondiale la piloti a castigat mcLaren cu motoare Honda ointre 1988-1991
4 titluri mondiale la constructori a obtinut McLaren Honda in acelasi interval de timp
McLaren a prezentat joi primele informaţii oficiale despre noul monopost MP4-30, care marchează refacerea parteneriatului pentru motoare cu constructorul japonez Honda.

Contrar unor informaţii anterioare, noul monopost păstrează culoarea argintie utilizată în ultimii ani, însă beneficiază de mai mult negru pe părţile laterale şi de o dungă roşie pe margini care asigură un caracter de agresivitate.

Din punct de vedere al designului, principala noutate se remarcă în privinţa nasului, care este lung şi coborât, dar care are o înfăţişare diferită de cea adoptată de Williams pentru FW37. Filosofia de design a fost realizată în bună măsură de inginerul şef Peter Prodromou, care a revenit la McLaren după o lungă perioadă petrecută la Red Bull Racing în calitate de director de aerodinamică.

Totuşi, cea mai importantă noutate a noului monopost este motorul Honda, ca urmare a faptului că McLaren a refăcut parteneriatul de succes cu constructorul japonez care i-a oferit patru titluri mondiale la piloţi şi patru titluri mondiale la constructori în perioada 1988-1992.

▶ Poveştile Formulei 1: McLaren-Honda: Dominaţia totală în F1 între 1988-1991

Ne-am dedicat împreună cu McLaren pentru a crea un monopost fără compromisuri, nici din punct de vedere al puterii, nici din punct de vedere al aerodinamicii.

Yasuhira Arai
Director de motorsport Honda
Potrivit declaraţiilor lui Yasuhira Arai, directorul de motorsport al Honda, McLaren nu a făcut niciun compromis în privinţa dezvoltării noului monopost, cu care speră ca în timp să revină în lupta pentru victorii şi titluri mondiale.

"Aşa cum se poate vedea cu noul MP4-30, ne-am dedicat împreună cu McLaren pentru a crea un monopost fără compromisuri, nici din punct de vedere al puterii, nici din punct de vedere al aerodinamicii.

Suntem pe punctul de a începe un sezon lung, cu numeroase provocări, dar Honda este determinată să le facă faţă. Până la urmă, suntem aici pentru a împinge în faţă tehnologia Formulei 1 şi pentru a le oferi fanilor adrenalină", a declarat el.

McLaren va aborda sezonul 2015 cu Fernando Alonso, care revine la echipă după experienţa mai puţin plăcută din 2007, şi Jenson Button, care concurează pentru britanici din 2010.

▶ Poveştile Formulei 1: Alonso la McLaren - o experienţă turbulentă în 2007

Via McLaren

Comentarii (23)

  • Arata bine, sa-l vedem si la munca!
    15 7
  • Mie unu mi se pare extrem de urat..... dar daca este sa castige curse atunci promit sa ma obisnuiesc cu el!
    13 9
  • Aici sunt inca 3 poze: https://www.facebook.com/Fernando.AlonsoOfficial/posts/868283333193543
    7 2
  • au pus și roșu, ca să se simtă alonso bine :))
    sau s-ar putea să revină Santander ca sponsor principal și așa se explică roșul acesta.
    4 14
  • M-am indragostit... de Mp4-30 :)
    Rosu e pentru Honda. Chrome a devenit culoare corporate a lui Mclaren din 2010. Nu e argintiu (silver), e chrome.
    25 26
  • Marussia din 2013 cu o alta schema de culori. Brrrr!
    20 20
  • Si ca dezastrul sa fie complet, tipii aia doi care trebuie sa conduca trasura "chrome" cu rosu parca sunt imbracati in pijamale.
    Pacat, in anii trecuti McLaren ne obisnuisera cu masini frumoase si lansari cu stil
    24 12
  • Frumos monopost.
    Arata ca un castigator de curse in sezonul urmator. Poate face o figura frumoasa. Sa vedem cum se impaca cu motorul Honda.
    24 13
  • Ferrari
    @meseriasu001, tri puncte, ti-ai schimbat numele? Vezi ca maine sau cand se lanseaza caleasca cu sase boi scarbosi o sa vezi birjarii cu itarii rupti in c*ur si cu ochii umflati de atat plans si jale iar caruta va fi vospita in negru iar sponsori principali vor fi RIP si Six Feet Under iar sistemul de franare va fi similar cu sistemul d epropulsie patentat de masina lui Fred Flinstone!
    13 18
  • Ca aspect , monopostul este ok...Ca performanțe însă vom vedea..Mi-aș dori ca Mclaren să se bată pentru locurile 3-4 de la începutul sezonului, și spre finalul sezonului , să văd și o victorie,care-mi va da speranțe mai mari pentru 2016
    15 7
  • Monopostul arata foarte bine din punct de vedere aerodinamic in partea laterala si cea din spate. In acest zone, totul este mai strans, mai mic, mai subtiat decat la masina de anul trecut. Avantajele faptului ca acum sunt masina de uzina. Mercedes le-a dat tarziu informatiile si nu suficient. In privinta nasului, analistii spun ca este o abordare conservatoare, comparativ cu ce a aratat Williams si cu ce se astepta de la Red Bull.
    18 12
  • Cert este ca monoposturile de anul acesta arata mult mai bine decat cele de anul trecut. Poate face McLaren o surpriza anul asta
    19 2
  • Ati vazut filmul "40 days and 40 nights"? Cum se duceau aia la baie cu revistele ca sa stiti voi ce, asa cred ca se duce mirciulika dar cu tableta si poza McLaren-ului de anul asta. Cert e ca "bolnavul" ala din film a ales sa tina post din cauza viziunilor, cum ca se crapa tavanul deasupra lui, Mirciulik ca sa vindece de boala lui chiar i-ar trebui un tavan in cap, iluziile fiibdu-i insuficiente. :))
    6 19
  • Mclaren_Mircea_1984 este noul specialist in aerodinamica.
    S-a uitat pe cateva poze si a zis deja ca aerodinamica e buna :)
    11 16
  • O bilă neagra pentru cei de la Mclaren -Honda a fost lansarea propriu-zisă...Am intrat pe site-iul celor de la Mclaren și n-am putut vedea momentul lansării care n-a fost difuzat..Plus că nici ora exactă nu s-a precizat dinainte....
    5 4
  • Cei de la McLaren numai au idei, de cel putin 5 ani nu reusesc sa scape de linia clasica a monopostului, au venit cei de la honda si spiritul de luptatori i-a facut sa mazgaleasca brezaia cu dunga rosie stridenta. Prevad un loc final 6 la sfarsitul sezonului dupa mercedes, ferrari, lotus, williams si rbr.
    8 19
  • @Mircea să-ți pregătești servețelele pentru mâine, când are loc prezentarea monopostului Ferrari, ca să ai cu ce să-ți ștergi lacrimile când o să vezi un monopost frumos. :))
    7 8
  • Frumos nu inseamna neaparat si eficient........ Desenul Ferrari de anu trecut a fost mult mai frumos decat masinile cu falus...... dar frumusetea nu i-a ajutat cu nimic......
    10 1
  • Hmmm...noul McLaren Honda trebuie sa recunosc ca nu impresioneaza la prima vedere. Pare un design cuminte care probabil este inclinat mai mult spre eficienta si performanta decat spre estetica.
    Da, normal ca Mircea considera MP4-30ul cea mai frumoasa masina de pe grila :) insa deocamdata nu putem sa ne dam cu parere decat despre ceea ce vedem in aceste prime 3-4 fotografii oficiale. Si nu pare cu nimic mai presus decat ce am vazut la Lotus sau la Williams. Bine macar ca au gasit o solutie pentru acel nas coborat.
    Stim cu toti ca ceea ce va fi pe grila din Australia va fi cu totul altceva.
    Pana una alta, sa speram ca aceasta masina va fi peste ce au avut britanicii anul trecut (cu muuult peste, ca e rusinos ca McLaren sa se zbata la mijlocul plutonului).
    Ca o paranteza, dezamagitoare lansarile acestea pe net. Nici macar nu aveau un countdown sa stii cand poti vedea noul monopost, site greoi, informatii nerelevante...etc. Decat sa piarda timpul cu teasere sau sa ne arate o masina care trece ce 100 km/h in nu stiu ce scop publicitar mai bine ar pune mana sa munceasca.
    10 2
  • @ferr1

    Va fi mau frumos si mai rapid mp4-30-ul nostru :)
    7 5
  • @mikahakkinen - ai dreptate în ceea ce privește lansarea online
    5 0
  • @Mark

    I want to see this baby(mp4-30) NAKED :)))))))))))))
    4 2
  • @mikahakkine

    la Ferrari a fost countdown :)
    dar monopustul e uratel ...

    http://2015f1car.ferrari.com/desktop/en/#revelation
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru