McLaren, afectată de probleme electrice "complet necunoscute" şi în a doua zi de teste din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul McLaren în testele din Abu Dhabi a fost bulversat şi în a doua zi din cauza unor defecţiuni electrice, catalogate de directorul de curse Eric Boullier drept "complet necunoscute".

Esential 3 tururi a parcurs marti monopostul McLaren pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi
McLaren nu a reuşit să parcurgă niciun tur cronometrat în prima zi de teste din cadrul sesiunii de la Abu Dhabi, ca urmare a unor probleme electrice intervenite dimineaţă şi a unor erori de înregistrare a datelor în cursul după-amiezii.

Britanicii sperau că vor putea recupera o parte din terenul pierdut în a doua zi de teste, însă motorul Honda le-a dat din nou bătăi de cap. Şi de această dată a fost vorba despre o defecţiune la sistemul electric, însă directorul de curse Eric Boullier a admis că natura acesteia reprezintă o necunoscută.

Am deconectat sistemul, l-am demontat şi am observat că părţile sunt în regulă. Aşa că astăzi avem o problemă complet necunoscută.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
"Face parte din ciudăţenia componentelor electrice. Am conectat totul şi părea în regulă, dar apoi s-a oprit.
L-am deconectat, l-am demontat şi am observat că părţile sunt în regulă. Aşa că astăzi avem o problemă complet necunoscută. Totul a fost bine dimineaţă, cu monopostul pe pământ, am pornit la 8:45 pentru a părăsi garajul, dar a apărut o nouă problemă complet necunoscută"
, a declarat el.

Boullier insistă că defecţiunile înregistrate nu reprezintă o problemă majoră pentru McLaren, întrucât erau anticipate la primul test public cu noul motor Honda. El afirmă că obiectivul testului este tocmai remedierea unor astfel de probleme pentru ca echipa să poată testa corespunzător la începutul anului viitor, pe circuitul de la Jerez.

"Am fi fost afectaţi dacă aveam această problemă la prima apariţie la Jerez. De aceea am utilizat un al doilea monopost de dezvoltare, pentru că am decis că ar fi un bonus să rulăm monopostul înainte de sfârşitul anului. Aşa ca să avem şansa să rulăm ieri şi astăzi reprezintă doar un bonus, pentru că în spatele scenei cel mai important este să construim cooperarea dintre cele două companii", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (24)

  • Cam proasta alegere a facut Alonso pentru 2015.
    10 17
  • McLaren trebuie să-și termine monopostul în martie 2015, când e prima cursă, la fel ca oricare altă echipă. Asta demonstrează că mai au mult de muncit, la fel ca oricare altă echipă. Nu cred că e o problemă. O problemă va fi dacă nu vor rezolva aceste lucruri până la Jerez, unde să parcurgă vreo o mie de kilometri.
    16 1
  • Am inteles ca @McLaren_Mircea a fost aseara in paddock si a incercat sa repare monopostul McLaren folosing cunostintele demonstrate de-a lungul timpului pe aici. Se pare ca a testat in "the wind tunnel" monopostul si i-a iesit ca-i prea rapid pentru Formula 1, asa incat a incercat sa-i ajute sa fie totul ok. Rezultatul se vede...
    20 8
  • imperiul intarzie sa contraatace ... vedem ce va fi la Jerez
    dc nu reusesc sa o scoata la capat ... pacat de Alonso si Button (dc ramane)

    @ferr1

    nickname-ul "ferr1" vine de la Fernando sau de la Ferrari ... numai e foarte clar :)))

    Forza Rossa 2015!
    12 2
  • motoare honda pe aburi ha ha ha
    4 9
  • @ferr1, cred ca pot baga mana in foc ca McLarenul va avea probleme si la Jerez.

    In 2 zile nu au reusit sa parcurga 10 tururi si nu au nici macar o cauza depistata. Presupunand ca in perioada urmatoare e rezolvata problema asta, nu exista garantii ca vor porni la Jerez cu monopostul intreg, ci iar cu probleme. Iar daca pleci in ultima sedinta de antrenamente inainte de sezon fara cativa km buni... nu aduni date. Neadunand date... ti se intampla cum i s-a intamplat si Lotus-ului anul acesta.
    4 7
  • ovidiu15081982
    Saracul Alonso a nimerit din lac in put...o sa aiba un 2015 de cosmar....prevad multe motoare bubuite....tb sa plateasca cumva pentru scandalurile din 2007 si 2008....
    Mircea cum stam cu constructia imperiului ????
    6 8
  • @soxy spre deosebire de Mircea, nu stau să înjur nici o echipă. Și ar fi frumos ca în 2015 să apară o altă echipă să se bată cu Mercedes, chiar dacă nu e Ferrari. Și ar fi frumos și pentru Alonso. Oricum știm cu toții că Ferrari n-are șanse la victorie nici în 2015... și că și ai noștri s-au apucat de „imperii” și mi-e că tot construim imperii ca McLaren...
    11 5
  • In doua zile de teste au avut probleme... acuma va dati seama ce ciudat suna ziua de filmare cand au spus ca nu avut nici o problema? Asta desi si in ziua aia de filmare, monopostul s-a oprit de vreo 4 ori? Si acuma incep scuzele, ca bai se asteptau, ca asta erau siguri ca se va intampla, de aia testeaza si bla bla bla. Cam asa arata o declaratie cand... nu merge treaba.
    4 7
  • bogdan
    Cam tiganie ce fac astia de la mclaren. Daca ar fi spus din timp pe cine opreste celalalt putea sa si gaseasca ekipa. Cel mai tare ar fi sa ramana amandoi, cu alonso pilot de rezerva. Oricum nu mi e foarte clar ca alonso merge la Mc...
    1 9
  • Ferrari
    Stronzo tri puncte de jeg, unde ii vorba de balegar te bagi repede in fata si pleznesti pe toata lumea sa fi sigur ca il mananci pe tot, esti campion intergalactic la disciplina asta, defapt ii unica disciplina la care stralucesti, la orice altceva esti un simplu...............!

    Craciun fericit!
    5 3
  • Noi sa fim sanatosi, dar stii ca unora trebuie sa le dai palme ca sa se trezeasca la realitate. Cam asta incerc eu :P
    2 7
  • Din pacate, nu am reusit sa depistam cauza esecului de azi :(
    Am fost, am vorbit cu mecanicii, cu Arai cu Boullier. Toti suntem suparati de problemele de azi. Arai s-a dat cu fundul de pamant in fatza mea ca nu este vina lor ci vina ERS-ului facut the MAT. Boullier tot facea pe conciliatorul, dar a aparut Ron si i-a zis lui Arai sa fie cuminte ca nu Honda comanda, aici, ca NOI SUNTEM MCLAREN, si nu permitem sa se ridice tonul la noi. Ron a recunoscut ca este vina noastra, dar lucrurile vor sta bine in 2015. I-am spus ca de mine va fi mai greu ca ma vor ataca "prietenii" de pe automarket, dar Ron a dat a lehamite din mana si mi-a zis sa le transmit din partea lui ca le da clantza la toti cei care constesta in vreun fel, sau pun in discutie imperiul ce il construim deocamdata in laborator :)
    Daca fac gura mare, a zis Eric sa le dau o si eu clantza la contestaari si sa le dau vestea ca aproximativ 25 de ingineri de la Ferrari impreuna cu Stella vin la Mclaren din ianuarie 2015.
    La final am batut cuba cu Arai, si ne-am imbratisat fratzeste toti 4.
    Aaa... mi-a dat autorizatia sa fac public in Romania ca Jenson Button is OUT of Mclaren.
    11 10
  • BAI MIRCIULICA ,,,eu sint fan Alonso si il urmez ude se duce , dar tu esti de neinteles ,pai nu ii faci tu pe feraristi ,,ciume ,,,,si alte alea , ,,,acum te lauzi ca vin ingineri si chiar pilotul nr 1 al echipei la mc , hotarastete cum si unde te afli ,,,,,succes alonsoo ,,,
    11 1
  • Mircea...lasa-ne...lasa-ne...esti prea "tare" pentru noi, si nu am vrea sa te atingem...nu de alta dar nu am vrea sa devenim cu totii la fel de "tari" ca tine.
    Lamentabil...este putin spus!!!
    5 4
  • le-au ros soarecii in mclaren center....))
    6 0
  • Ferrari
    lol, bah stronzo tri puncte de jeg, tu dai palme doar inteligentei si ratiunii umane si din pacate cu cat le lovesti mai mult cu atat te indepartezi mai tare de ele! Inclin sa cred ca de fiecare data cand intri aici te vezi un fel de Che Guevara al luptei impotriva lui Alonos.o.... desi ealitatea este ca tu lupti doar impotriva inteligentei si esti doar primul la balega....... Asa cum am zis si in mesajul anterior, mergi la doctor copile, mergi pana mai ai o sansa pana nu ajungi la camere capitonate si camasa cu maneci lungi! Atat de multi specialisti si sefi de echipa il vad pe Alonso drept mare pilot incat ce faci tu este nu doar de prost gust ci si de o prostie iesita din comun, o prostie pe care nu ar putea sa o faca nici un cimpanzeu senil dupa lobotomie!
    8 1
  • Ferrari
    Ce nu ati inteles voi la Mircea ii ca el este doar un troll si de fiecare data obtine ce isi doreste iar voi reactionati exact cum isi doreste el! Va conduce de fiecare data exact acolo unde are el chef sa va duca!
    7 3
  • @Ferrari

    Le arunc osul si ei sprinteaza sa mi-l aduca repede inapoi :)))
    Ba chiar se intrec intre ei :))
    8 7
  • Ferrari
    :D asa mi se pare si mie!
    6 0
  • @ss76

    Nu despre asta ii vorba. Ideea ii ca simt o placere diabolica sa vad cum Mclaren destructureaza Ferrari... Simt o placere malefica sa vad cum taiem Ferrari ca un razor ascutit ce taie feliutze subtiri de salam... Simt o placere nebuna sa vad cum Mclaren le ia starul din echipa, si sa vad cum rup halci cu ingineri ca la abator dintr-o Ferrari sangeranda. Si daca is cei mai prosti ingineri, si nu o sa faca multi purici la Mclaren, satisfactia ii "violarea" adversarului Ferrari sa ii fie luate cu forcepsul tot ce are Ron chef.
    5 12
  • O sa ploua la toate cursele din anul viitor si o sa castige Vettel toate cursele, deci Ferrari
    7 4
  • @Mircea

    si cu MB cum ramane?cu tradatorul (dublu CM) de Hamilton cum ramane? :)))))
    ideea initiala era sa castige McLaren ... nu?
    ce rezolvi dc McLaren e locul 5 si Ferrari 6?

    eu il simpatizez pe Alonso k na ... a facut tot ce se putea la Ferrari ..
    dar anul viitor va face ceea ce a facut in ultimii 5 ani ... a terminat in clasamentul general dupa Vettel ... atunci ce vei face?

    in ultimii ani tot ai aruncat cu noroi in Alonso pentru faza din 2007 si l-ai pupat in dos pe Hamilton
    acum. idolul tau, Ron Dennis, il adduce inapoi la echipa
    la anul arunci cu noroi in Vettel care si el paote va ajnge la McLaren,
    Sau poate FIAT va cumpara McLaren si le va vopsi tot in rosu ... atunci ce faci? sari in Jiu? :)))))
    6 1
  • @Ferrari: Esti cam frustrat, citeste si tu comentariile inainte de a posta diferite ineptii. Cat despre troli, prostia umana este ceea ce-i mana pe unii care comenteaza diferite aberatii, pentru ca atata pot. Se cred destepti dar cu fiecare comentariu arata doar cat de prosti sunt. Daca iti place asta, treaba ta, da-i inainte.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru