McLaren confirmă interesul de a semna cu Alonso pentru 2014!

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat că este interesată să-l aducă pe Fernando Alonso la echipă în sezonul 2014 ca înlocuitor pentru Sergio Perez.

Da, orice echipă şi l-ar dori pe Alonso. Este cel mai bun pilot.

Martin Whitmarsh
Sef McLaren
Presa internaţională a speculat în paddock-ul circuitului din Singapore că McLaren este interesată de serviciile lui Fernando Alonso pentru sezonul 2015, atunci când echipa britanică va începe un parteneriat tehnic cu Honda.

Informaţia a fost confirmată de Martin Whitmarsh, iar şeful McLaren a oferit ca noutate informaţia că echipa îl doreşte chiar de anul viitor.

"Da, orice echipă şi l-ar dori. Este cel mai bun pilot. Nu ştiu situaţia lui contractuală, dar bănuiesc că este sub contract. Mă aştept ca linia noastră de piloţi pentru anul viitor să rămână la fel, dar suntem deschişi la orice. Iar pe termen lung, Alonso ar fi o achiziţie grozavă. Cred că Alonso îşi controlează singurul destinul, dar vom vedea", a declarat britanicul pentru postul de televiziune BBC.

Alonso are contract cu Ferrari până la sfârşitul sezonului 2016, însă McLaren speră să-l convingă să-şi rezilieze înţelegerea înainte de termen.

Povestea de dragoste dintre Alonso si Ferrari s-a terminat.

Asta este evident.

Sursa
BBC Sport
Echipa mizează pe faptul că Ferrari l-a înlocuit pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen, element care ar putea genera numeroase conflicte interne intre piloţi. De altfel, o sursă importantă din anturajul Formulei 1 a declarat sub protecţia anonimatului că există deja tensiuni între Alonso şi Ferrari din cauza recrutării pilotului finlandez. "Povestea de dragoste s-a terminat. Asta este evident", a precizat sursă pentru BBC.

Raikkonen nu reprezintă însă singurul motiv de îngrijorare pentru Alonso. Potrivit unor informaţii neoficiale, motorul turbo V6 de 1.6 litri dezvoltat de Ferrari pentru sezonul 2014 este mai puţin performant în acest stadiu decât cele realizate de rivalii de la Mercedes şi Renault, iar acest lucru ar putea avea un impact major asupra şanselor sale la victorii şi, implicit, la titlul mondial. În plus, Scuderia ar avea îngrijorări şi în privinţa fiabilităţii motoarelor, motiv pentru care face presiuni pentru mărirea limitei de cinci unităţi pe pilot pentru întregul sezon.

Jenson Button are deja contract pentru 2014, astfel că McLaren este dispusă să renunţe la serviciile lui Sergio Perez după un singur sezon.

Mexicanul nu a impresionat în Formula 1, însă are avantajul susţinerii puternice din partea grupului de telecomunicaţii Telmex. Totuşi, golul financiar lăsat de Perez ar putea fi acoperit de Santander, banca spaniolă care îl sponsorizează pe Alonso şi care până de curând a fost unul dintre partenerii McLaren.

În plus, BBC susţine că, în cazul unui eşec în negocierile pentru 2014, McLaren va încerca să-l recruteze pe Alonso pentru sezonul 2015. Poziţia lui Perez pentru anul viitor nu ar fi sigură nici măcar într-o astfel de situaţie, întrucât McLaren analizează oportunitatea unor contracte cu Nico Hulkenberg său Paul di Resta pentru un singur sezon.

Via BBC Sport

Comentarii (27)

  • Honda pune presiune pe McLaren sa aibe cel putin un pilot sa se bata la titlu, inseamna ca niponii au datele tehnice de dezvoltare a unui motor care i se potrivesc lui alonso daca au pus accent pe numele sau.
    17 3
  • Nu-i o noutate faptul ca toate echipele de top si-l doresc pe Alonso, surprinde sa spui ca Alonso e "cel mai bun pilot" cand il ai pe un Button care nu e obisnuit sa auda asa ceva. Oferta Mclaren este foarte interesanta pentru ca Mclaren vor avea nu doar motorul Mercedes dar sunt primii care au inceput sa dezvolte monopostul pt 2014.
    8 2
  • mclaren
    Mclaren au avut masini mai bune in 2011 si 2012, iar in 2010 in cea de-a doua parte a sezonului cu acea inovatie f-duct au fost peste Ferrari. Omul se gandeste si la cariera lui, s-a saturat sa traga de caruta rosie
    8 6
  • Asta ar fi ceva tare! Alonso la McLaren! Chiar daca a avut un sezn slab totusi McLaren este una dintre cele mai puternice echipe din Formula 1 iar la anul se pot bate lejer pentru titlu. Daca pastrau monopostul de anul trecu se puteau bate si anul asta.
    16 4
  • ceva este... Initial s-a speculat ca ar fugi la Lotus daca vine chimi la ferrari. Probabil vrea oricum sa plece cat mai curand posibil asta insemnand 2014. Poate chiar Alonso a facut primul pas ca stie ca-i jale rau acolo dupa ce o plecat hamilton si pun aia botu la orice
    12 5
  • moahaha
    asta-i tare, vreau s-o vad intamplata. Ce o sa mai faca fanu rosu-alonsist? Cu Alonso la McLaren sau impotriva lui?
    13 4
  • Nu vad unde au spus ca si-l doresc.
    Au spus ca orice echipa si-l doreste. E ca si cum Becali ar spune ca orice echipa si-l doreste pe Messi si ar fi o achizitie excelenta pentru Steaua. Asta nu inseamna ca Messi va ajunge la Steaua. Si nici atat nu vad unde ar spune ca vor sa-l inlocuiasca pe Perez.
    Apoi speculatii despre motor sunt iarasi inutile. Mai era si prostia ai ca Mercedes ar avea vreo 150 de CP mai mult fata de toti ceilalti. Sa nu ne amagim. Ferrari nu sunt genii la capitolul aerodinamica. Se vede. Dar la capitolul motor, italienii sunt de departe cei mai buni. Motorul e specialitatea lor. E ca si cum ai spune ca o femeie romanca nu stie sa faca sarmale sau coliva. In timp ce Newey se pricepe doar la aerodinamica. Nici Renault si nici atat Red Bull n-au experienta in a construi motoare cat au oamenii de la Ferrari.
    9 21
  • McLaren have made an approach to Alonso, believing a partnership with Button would give them potentially the strongest driver line-up on the grid.

    McLaren managing director Jonathan Neale said there was "a lot going on behind the scenes", adding: "We want a strong driver line-up. That is what we are always aiming for."

    According to one senior F1 insider, the "love affair" between Alonso and Ferrari "is over", but there is no certainty McLaren would acquire the 2005 and 2006 world champion.


    acesta apare pe BBC

    eu cred k ii bullsh*t
    3 1
  • la mclaren era masina "buuna" rau numa ferrari cu dezvolatorul suprem era "proastaaaa" rau. Acum, daca vine alonso la McLaren sigur va avea o masina mai "proasta" decat ar fi avut la ferrari. Vai, vai, Alonso mereu mereu cu o masina proasta. Poate ca problema e totusi la el ...
    6 7
  • o sursă importantă din anturajul Formulei 1 a declarat sub protecţia anonimatului că există deja tensiuni între Alonso şi Ferrari din cauza recrutării pilotului finlandez. "Povestea de dragoste s-a terminat. Asta este evident",

    waw. Cred ca Alonso a fost bulversat ca Ferrari nu doar vorbeau de aducerea lui Kimi ci chiar l-au adus. Presa vorbea ca va fugi Alonso la Lotus dar acolo e dezertare in masa plus lipsa de bani. McLaren ar fi refugiul pt Alonso, da vagauna aia de mclaren e refugiu daca nu mai e balaurul hamilton in ea
    6 4
  • de unde si pana unde alonso cel mai bun pilot? Cel mai bun pilot nu plange dupa favoritisme si nu fuge ca un las si sigur pe el arata ce poate iar daca pierde jos palaria. Nuu, el vrea mereu un pilot mai lent cu juma de secunda sa para el fabulos. Iar daca nu ia campeonatu masina e de vina
    Eu am zis odata ca echipa italiana isi accepta sa i se spagta in cap esecurile si ale lui alonso. DAR echipa ramane iar Alonso e doar in trecere. Cand se vor satura de esecuri alonso si-o ia grav de tot
    10 8
  • "datele tehnice de dezvoltare a unui motor care i se potrivesc lui alonso"

    cea mai mare prostie de pe automarket pana acum. Pun pariu ca Alonso prefera motoare cu piulitele putin mai stranse ca sa nu-i supraviereze cum nu-i place lui
    6 9
  • Raikkonen deja a declarat ca la ferrari nu s-a schimbat nimic si la anaul ii va fi destul de usor sa lupte pentru titlu ...din declaratia asta se poate intelege multe, vom vedea la anul, pana atunci totul este relativ si cred ca se va mai schimba multe, mclaren este in declin, nu vad de ce sa ajunga alonso la ei, sa vina oare cu tot cu santander? de la raikkonen sa se decanseze un posibil razboi? daca da, nu vad bine pe ferrari, in fine.
    3 3
  • si daca alonso va pleca la mclaren se vor lua nastere doua mari intrebari: 1. cine ramane la McLaren? ( banii lui carlos slim sau experienta lui button) si 2. care va fi pilotul care ve venii la ferrari? (hulkenberg? poate button daca pleaca) pana se termina sezonul vor fi foarte multe zvonuri dar putine certitudini, eu deabea astept sa se clarifice lucrurile
    2 0
  • Doamne ce nebunie. Whitmarsh a fost intrebat daca un sef de echipa si l-ar dori pe Alonso, iar Martin a spus ca orice sef de echipa l-ar dori daca Alonso ar fi liber. Dar de aici si pana la toata nebunia asta cum ca Mclaren are negocia cu Alonso. Contractele lui Perez si Button sunt ca si semnate pentru 2014. In nici un caz Alonso nu va veni la Mclaren in 2014. Mclaren is nebuni daca chiar au de gand in mod realist sa il aduca dupa ce i-a injunghiat pe la spate in 2007 in cazul Spygate. Oricum daca chiar ar veni, nu avem ce face si toata suflarea Mclaren de bine de rau trebuie sa il sustinem indiferent ce pareri personale am avea despre caracterul sau.
    Mclaren este o echipa cu suporteri loiali pana la moarte, inregimentati fidel ca intr-o structura militarizata bine inchegata, de aceea deviza noastra este ECHIPA, NU PILOTUL, spre deosebire de toti vettelistii, hamiltonistii, sau alonsistii care schimba echipa in functie de interesul pilotului lor. Sincer, nu sunt fan Alonso, dar daca conduce un Mclaren, il voi sustine cu toata energia posibila.
    10 9
  • GrosJan
    bah Alonso, am ocazia in sfarsit sa te vad ce-ti poate pielea intr-o echipa cu Kimi si deja dai bir cu fugitii? Sa nu te puna drq sa pleci. Macar un an; dupa care te poti retrage linistit
    8 2
  • vad ca McLaren Mircea s-a decis ce va face. Sunt curios daca fanii ferrari il vor insoti pe Alonso la McLaren. Eu sper sa plece, ca asa se sperge gogoasa aia infuriata ce se umfla in 2010 la transferul legendar al lui Alonso la Ferrari. Sunt ironic cand zic legendar
    6 7
  • fanii Ferrari sunt fani Ferrari ...
    dc Alonso da jos combinezonul rosu ... problema lui, pana cand il poarta Forza Rosa! Forza Alonso!

    sper ca la Singapore sa termine in fata lui Vettel !!!!
    keep the championship Live

    eu ii voi sustine pe cei care vor veni in locul lor (Alonso & Kimi) ... probabil din 2016 Vettel + Hulkenberg ... sau poate Hamilton + Vettel dc iese bine treaba cu 2 cocosi :)))) si eu cred k va iesi bine !
    7 3
  • the fastest man on the track - era corecta cat timp era la mclaren

    alonso e cel mai bun cat timp e la ferrari

    cand va veni vettel la ferrari normal ca tifosii vor cugeta ca a fost mai bun si in 2010-2013 si nu ca e campionul de carton

    Bineinteles ca toti funii astia sunt mereu obiectivi
    0 1
  • bbrunes
    Daca va pleca, Alonso nu o va face fiindca ii e teama de Kimi sau de faptul ca nu va mai fi favorizat ca pana acum. Sunt sigur ca o face din cauza relatiilor cu idiotul de Monte care face niste declaratii ce ar determina orice pilot sa plece...probabil aducerea lui Kimi a avut scopul clar de a-i arata lui Alonso ca Monte, suparat acum, va face totul pentru a-i pune bete-n roate si pentru a-l defavoriza...e un conflict intre ei care nu vad de ce l-ar mai tine pe Alonso la echipa. A tras echipa aceasta dupa el 3 sezoane, indiferent de cat de mult Massa l-a ajutat, e realitatea..a tras echipa dupa el, s-a saturat, e frustrat si totusi echipa tot pe el da vina, ceea ce mi se pare o mare prostie...dar la ei echipa conteaza, nu pilotul, desi nu stiu unde ar fi ajuns echipa fara piloti...daca insa va alege sa plece, e o alegere inspirata. Are nevoie si de altceva, are nevoie de o masina cu care sa se lupte si chiar daca au fost slabi in acest sezon, s-ar putea ca britanicii anul viitor si mai ales in 2015 sa renasca...Webber a facut greseala de a ramane la RBR in speranta ca lucrurile se vor schimba, sper ca Alonso sa nu faca aceeasi greseala, caci, in fond, Ferrari a recunoscut, vor apela la ordine de echipa chiar si cu 2 campioni mondiali..
    1 0
  • @Mclaren_Mircea_1984
    "Mclaren este o echipa cu suporteri loiali pana la moarte, inregimentati fidel ca intr-o structura militarizata bine inchegata, de aceea deviza noastra este ECHIPA, NU PILOTUL"-exact ca Dinamo

    "Oricum daca chiar ar veni Miki Alexandrescu nu avem ce face si toata suflarea Mclaren de bine de rau trebuie sa il sustinem indiferent ce pareri personale am avea despre caracterul sau."

    cum era?aaa,vorbim in noiembrie
    ce ai mai citit de mp4 28 pe site ul lui van halen?onf1
    hamilton,vettel,alonso mai castiga cate o cursa mai pun un pole,prin urmare vettelistii,hamiltonistii si alonsistii mai au motive de bucurie.nu stiu exact martinwhitmarsistii sau rondenisistii cat sint de fericiti.da nu i bai, fac o vizita la mclaren appllliieedd techjhhno;klj;l;llogy cenjopi[kkter si trag o betie cu lucozade
    drum bun
    0 0
  • Presade2bani
    Ieri vorbeau de Alonso ca pleaca la Lotus, astazi ca pleaca la Mclaren. Toata lumea il vrea dar, el ramane la Ferrari ca sa moara de inima rea miciimanii vtizelisti:))))))
    1 1
  • vittzel
    Fernando Alonso has shunned rumours linking him with a return to McLaren in future seasons, insisting that he will stay at Ferrari until the end of his Formula 1 career.

    Ahead of opening practice for the Singapore Grand Prix on Friday evening, media reports claimed that McLaren, which is yet to officially confirm its complete 2014 driver line-up, had its sights set on bringing the acclaimed Spanish driver back to Woking.

    However, despite suggesting that Ron Dennis' decision to step down as team boss four years ago has removed an area of potential friction, Alonso went on to make it clear that he has no current ambition to re-join the outfit he raced for back in 2007.

    "Not really," said Alonso, when asked if Martin Whitmarsh has tempted a return by hailing his ability. "I repeat it more or less every weekend and I keep repeating it, I love Ferrari and I will stay there until the end. It's nice to hear comments from all the team principals every year saying they respect my job and personality, especially McLaren.

    Cat de prost trebuie sa fii sa pui botu' la toate zvonurile?!Aviz fanilor redfools!
    1 1
  • Interesul de a-l avea pe Alonso e una, si ce vrea el e alta. Pana acum a fost la RedBull, Lotus, Mclaren, sa vedem cine mai urmeaza. Avem o certitudine insa. Ca ne place sau nu Alonso, asta conteaza cel mai putin, sunt niste omuleti in F1 care il vor. De la toate echipele de top. Probabil pentru infatisarea lui, nu pentru aptitudinile sale profesionale....:)
    1 2
  • aa, deci (cel mai bun = cel care e la echipa mea). Nu (cel mai bun = cel mai bun). Credeam ca discutam obiectiv, dar se pare ca nu
    0 2
  • bbrunes
    bai ce-mi place. Cica e certat Alonso cu Monte ....
    nu s-a intamplat inca nimic si fanii ii aranjeaza inca de pe acum scuze, ca siiigur o sa fie defavorizat Alonso. Cum vine un pilot mai rapid coechipier cu Alonso cum intra Alonso in rolul de fufa lovita
    0 3
  • @@Mclaren_Mircea_1984

    You cut yourself... you bleed Mclaren...

    Stii ce a spus Ron ?? Care de fapt este deviza noastra a celor care iubim Mclaren??? "You cut yourself, and you bleed Mclaren" Cu asta in inima nu ne intereseaza de nici o victorie a lui Al, Vet, sau Ham, noi suntem pana la moarte cu echipa noastra
    Dupa tradarea lui Hamilton deviza nu mai este "He is the fastest man on the track" ci "YOU CUT YOURSELF... YOU BLEED MCLAREN"
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru