McLaren este dezamăgită de calificări şi speră să termine cursa de la Melbourne

de Daniel Popescu
Sambata, 14.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button şi Kevin Magnussen şi-au stabilit ca obiectiv să ajungă la linia de sosire a Marelui Premiu al Australiei, în care vor lua startul de pe ultima linie a grilei.

Esential 17 este cea mai buna clasare obtinuta de McLaren in calificarile pentru Marele Premiu al Australiei
McLaren a început sezonul 2015 al Formulei 1 cu o prestaţie dezamăgitoare în calificările pentru Marele Premiu al Australiei. În absenţa de pe circuit a echipei Manor, Jenson Button şi Kevin Magnussen au ocupat locurile 17 şi 18 şi vor pleca astfel de pe ultima linie a grilei de start.

▶ Calificări Australia: Mercedes în frunte, McLaren pe ultima linie a grilei

Honda a explicat parţial prestaţia modestă prin utilizarea unor setări conservatoare pentru motor pentru a evita o defecţiune majoră încă de la prima etapă. "Temperaturile ridicate de astăzi nu au ajutat setările precaute ale datelor pe care am ales să le folosim în acest weekend. Am decis să nu riscăm o defecţiune la motor în prima cursă", a explicat Yasuhisa Arai, şeful departamentului de motorsport al Honda.

Va fi o cursă cu adevărat dificilă pentru noi.

Jenson Button
Pilot McLaren
În acest context, Button admite că simpla terminare a cursei ar reprezenta o performanţă în sine, mai ales ca cel mai lung stint al său de până acum a avut doar 12 tururi.
"Va fi o cursă cu adevărat dificilă pentru noi. Încă nu am parcurs distanţa unei curse, iar cel mai lung stint al meu a fost de 12 tururi. Va fi o zi dificilă, dar vom da tot ce putem", a precizat britanicul.

Un obiectiv similar şi-a stabilit şi Magnussen, care consideră că McLaren va putea învăţa lucruri utile pentru dezvoltarea monoposturilor indiferent ce se va întâmpla. "Nu ne gândim la puncte, nu sunt în cărţi pentru noi. Încă nu am parcurs distanţa unei curse, aşa că progresul de mâine va fi important. Dacă putem termina, vom învăţa multe. Şi chiar dacă nu terminăm va exista ceva util de luat acasă", a declarat danezul.

In cele din urmă vom câştiga, cu siguranţă vom câştiga.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
În ciuda startul modest în noul parteneriat cu Honda, McLaren rămâne convinsă că poate ajunge în ipostaza de a câştiga curse după ce remediază numeroasele defecţiuni tehnice ale motorului japonez. "Toţi cei de la McLaren Honda sunt pe deplin dezamăgiţi de rezultatele din calificări, dar McLaren există pentru a câştiga, iar cursele sunt înrădăcinate în cultura Honda.
La fel ca şi McLaren, Honda va face totul pentru a câştiga. Iar în cele din urmă vom câştiga, cu siguranţă vom câştiga"
, a precizat Eric Boullier, directorul de curse al McLaren.

Marele Premiu al Australiei va avea loc duminică, 15 martie, la ora 07:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct pe postul de televiziune Dolce Sport, care poate fi recepţionat de clienţii serviciului de televiziune Telekom şi pe platforma online Telekom TV.

▶ Formula 1 în 2015. La TV, pe telefoane, tablete, laptopuri şi calculatoare: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via McLaren

Comentarii (35)

  • It’s understood that, following a series of malfunctions during testing, McLaren are still not running their engine at full power, exaggerating their pace disadvantage to Mercedes.
    4 2
  • Nici nu stiu ce ar fi mai nasol pentru ei,
    Sa nu termine cursa sau sa-l termine pe ultimele locuri ...

    Pe de alta parte cursa din Australia a mai facut surprize in trecut ... Dc vor termina 10 masini si cei 2 McLaren sunt ultimii atunci sunt in puncte
    11 1
  • @Daniel

    Mi-a fost postat doar jumatate din ultimul comment ...
    Si acela de 2 ori

    Nu inteleg de ce face site-ul astfel de errori ... vedeti care-i baiul!
    4 1
  • Interesul oricărei echipe e să termine cursa, indiferent de poziție.

    S-au mai văzut situații de genul, from zero to hero.
    7 1
  • F1 Vision
    Pacat, nici nu a inceput sezonul si gata au inceput cu scuzele. Deh au avut un plan si nu a prea mers... shit happens. Daca eram fan McLaren eram dezamagit masiv, cei de la McLaren le-au spus tot ce au putut celor de la Honda despre motorul Mercedes, au avut un an in care au putut incerca diferite variante, erau vise cum ca lucrau la macar trei variante lol. Si la prima cursa... incep scuzele cum ca bai rulam motorul in niste parametrii x pentru ca nu stim ce poate motorul asta lol, du-te mah de aici. Este chiar trist ca o companie ca Honda, vine cu astfel de scuze, si la ce echipa tehnica au, ca sa nu mai zic nimic de McLaren, erau vise anii trecuti cum ca au cea mai buna echipa tehnica. Trist, dar este evident ca le este greu sa tina pasul cu schimbarile din F1, sa vedem cum se vor descurca mai tarziu, este doar prima cursa.

    P.S. Vad ca Button nu prea trage de masina, sper sa revina Alonso, macar stie sa traga de masina.
    13 8
  • F1 Vision
    Mi-am dat seama de ceva foarte ciudat, inainte de sesiunile de teste, cei de la McLaren spuneau ca stiau exact cat de rapid este monopostul, si ca motorul era ok, acuma dupa teste... spun ca sunt dezamagiti de rezultate? Pai asta inseamna ca astia ori sunt prosti si nu stiu nici macar ce poate sasiul lor sau pur si simplu au mintit, sa dea bine in presa!
    10 7
  • Eu spre deosebire de unii nu sunt dezamăgit pentru că n-am avut așteptări prea mari :)))) Și dacă e să ne uităm că și Renault care are probleme cu motorul fabricat de ei , deși are o experiență de 1 an, atunci pot să le acord celor de la Honda minimul de înțelegere :))
    12 0
  • @F1 Vision
    mai du-te bai in plm de specialist
    4 21
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Ce-i @Mclaren_Mircea_1984,stii sa si injuri?!Vai,vai...rushinicaaaa!
    Sau credeai ca tu nu te dai de gol? Imperialist care esti tu,uzurpator ascuns sub patura! :))))
    6 1
  • unde este Alonso sa se vaite ca nu are masina? Va mai aduceti aminte cum lupta el la titlu "fara" masina? Acum nici nu se pune problema mai jos de locul 3, "tot" caruta e si asta, nu?
    0 0
  • Care McLaren Mircea? Acum e HRT_Mircea_1984 :))
    8 1
  • Florin
    Sunt curios daca Alonso va reusi sa scoata ceva din masina asta la fel ca si din Ferrari...
    6 0
  • @F1 Vision

    Marsh de aici secatura.
    8 14
  • este penibil pt Honda sa iti propui asa ceva
    0 0
  • se c-am depaseste bunul simt pe aici, mircea astept mai mult de la tine, chiar daca mclada noastra merge mai rau ca tractorul rosu, e conjunctura din acest an, ei schimba doar o armata de ingineri si cate un tractorist din cand in cand, in rest vorbiti mai frumos si distractie maine dimineata
    8 1
  • da, se cam"""
    0 0
  • Se "cam" de paseste limita bunului simt.
    @Daniel Popescu, acum post posta din nou aici, multumim!
    0 0
  • Mircea o întrebare... F1 vision aka Andrei F 1 nu e userul care pe vremuri posta și cu id-ul Neogalaxy ?
    3 1
  • @Mclaren-Honda

    Exact el este. De ce crezi ca ii atata ura si dusmanie intre noi? Dateaza din toamna lui 2009.
    5 4
  • :))) Ce vremuri man :))))
    3 3
  • :)) Da, ultimul an cu motor Mercedes in calitate de echipa de uzina si un Lewis cu numarul 1 pe masina :))
    6 5
  • :))) Eu m-am referit la atmosfera de pe aici :))))
    6 0
  • aaaa.... :)))))) ok.
    Cativa din baieti inca mai sunt, altii au plecat, altii nu prea mai posteaza. Oricum ma bucur ca mai vad un user cu "Mclaren". Razboiul e lung si greu de unul singur :))
    4 5
  • Dragilor,eu sunt fan declarat Mclaren,am avut onoarea sa il vad pe Ayrton Senna si sa am autograf de la el,l-am colectionat la Hungaroring in 1991,sunt fan Mclaren din 88 de cand a ajuns Ayrton la Mclaren,dar asta e situatia acum,imi pare rau ca echipa este aici la momentul actual,am avut sperante mari de la Hamilton,am crezut ca ''pure racing'' pe care el il practica va aduce Mclaren acolo unde a fost candva,din pacate povestea care a inceput frumos in 2007 intre Hamilton si Alonso,poveste care se preconiza sa fie un ''deja vu'' un ''clasic'' s-a terminat prost .Parerea mea umila este ca Ronn Dennis gestioneaza prost echipa in acest moment si nu este o solutie pt redresarea Mclaren in viitorul apropiat si ca si voi Mircea si Johann culoarea rosie este inamicul nr1,dar tre' sa recunoastem in acest moment ca Mclaren nu poate emite pretentii.Vis a vis de Vettel trebuie sa recunoastem ca,chiar daca ultimele sezoane le-a facut plictisitoare,este la ora actuala cel mai valoros pilot din circuitul f
    10 6
  • Mda, inca vetel n-a dovedit nimic la Ferrari, nu vad de unde concluziile tale, probabil ca te-ai uitat f atent la curse anul trecut cand vetel se batea cu "miticul" Ricci ;)-cei mai buni in F1 sunt Alonso si Hamilton. Alonso nu prea a avut cu ce, in timp ce Hamilton acum are si rupe tot.
    3 2
  • Stati chill nu va agitati prea mult, pana una alta, din pacate, singura certitudine este diferenta astronomica ai celor de la Mercedes, in rest totul e posibil.
    Tot ce pot sa sper e ca vor fi dueluri interesante intre cei doi, Ham. si Ros. si cine stie, poate restul vor invata ceva din experienta de anul trecut al lui Ricci care a stat in spatele lor si a profitat de orice greseala survenita pe parcursul fiecarei curse.
    Vrem dueluri pe pista si nu la telemetrii.
    7 1
  • @ Flo.. Totuși sub Ron Dennis Mclaren a câștigat ultimul titlu la piloți, în timp ce sub comanda lui Whitmarsh , Mclaren n-a câștigat niciun titlu...După umila mea părere Hamilton și Alonso este peste Vettel..Nu Vettel a făcut ultimele sezoane plictisitoare ci echipa RBR..Este clar că pilotul care are cel mai performant monopost este și cel mai bun..P.S Hamilton chiar are puțin din agresivitatea lui Senna ..
    8 4
  • Hamilton și Alonso sunt peste Vettel*
    7 6
  • @McLaren-Honda
    da, Neogalaxy este, pe care l-am desfiintat eu de a renuntat la contul ala :)
    1 2
  • anul asta au dezvoltat Kimi si Vettel. Ambii au cam acelasi stil. Anul trecut au dezvoltat pentru Alonso si de asta Kimi nu s-a descurcat. De asta eu cred ca Vettel este peste Alonso
    3 5
  • Archer
    Chiar daca au avut un an de pauza pentru a construe motorul,acesta nu se construieste intr-un an,ca nu e masina de strada,plus ca au si sitemele alea de recuperare a energiilor.La McLaren,problema este de software,ce nu tine de sasiu sau motor,inca n-au reusit sa reuseasca piesa A sa vorbeasca cu piesa D,prin B si C,iar cand vor reusi,atunci totul va fi altfel.
    Mai rau de 6 secunde fata de lider,nu se poate,asa ca viitorul e doar in sus.
    O sa fie un an greu pentru Mcaren,dar nu cred ca isi facea cineva iluzzii,ca vor bate Mercedes,iar pana la prima masina Renault,este mai putin de 3 secunde,asa ca,sa privim cu optimism.
    ps.La sfarsit de cursa vor fi 2 ture pana la Mercedes,la ce ritm au,asta daca termina!
    1 0
  • @Hamilton și Alonso sunt peste Vettel*
    Alonso sigur in...1995!
    3 3
  • yeaaah
    We are still building an empire =))). Peste vreo 10-15 ani, poate
    2 2
  • esti bolovan tare baiete, vetel maxim a dezvoltat la rbr in 2014, masina din 2015 au dezvoltat-o pilotii ferrari din 2014. Poate ca vetel o fi facut motorul ferrari, dupa logica ta.
    5 2
  • Rommy f1
    "honda "este un motorist foarte bun , dar de când sa retreas din f1 a fost depăşit de regulamentele actuale, celelalte echipe care furnizează motoare au un an avans, renault nu au nici acu randament, până la sfârşitul anului mai vb.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru