Mercedes a introdus un nou nas pentru monopost

de Daniel Popescu
Vineri, 18.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a introdus în Marele Premiu al Chinei un nou nas pentru monopost, semnificativ mai scurt decât versiunea precedentă, care ar putea oferi un nou avantaj competitiv echipei germane.

Monopostul a fost desenat pentru nasul scurt. Ce am avut până acum a fost doar cu caracter intermediar.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Mercedes s-a prezentat în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Chinei cu un nou nas pentru monopostul W05, a cărui principală caracteristică este reprezentată de faptul că este semnificativ mai scurt decât precedenta versiune.

De altfel, nasul este atât de scurt încât extremitatea acestuia este poziţionată în spatele elementului central al aripii faţă.

Iniţial, acest design pentru nas era prevăzut pentru versiunea finală a monopostului care a fost utilizată în prima etapă din Australia, însă echipa a fost nevoită să amâne debutul până în China ca urmare a faptului că aceasta componentă nu trecuse testele de siguranţă ale FIA.

Monopostul va fi mai uşor de echilibrat cu această soluţie.

Aldo Costa
Designer Mercedes
De atfel, echipa a reuşit să treacă testele de siguranţă pentru noul nas abia la a patra încercare, potrivit unor informaţii dezvăluite de directorul de motorsport Toto Wolff.
"Monopostul a fost desenat pentru nasul scurt. Ce am avut până acum a fost doar cu caracter intermediar", a declarat austriacul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Noul nas ar putea ajuta Mercedes să-şi consolideze poziţia de lider în noul sezon al Formulei 1, iar designerul Aldo Costa a explicat unul dintre beneficiile acestei soluţii. "Monopostul va fi mai uşor de echilibrat cu această soluţie", a precizat el.

Anterior, echipele rivale, care erau la curent cu nasul scurt al celor de la Mercedes, considerau că echipa nu va putea trece de testele de siguranţă cu acest design inedit.

Via GMM

Comentarii (2)

  • "Monopostul a fost desenat pentru nasul scurt. Ce am avut până acum a fost doar cu caracter intermediar"

    uite ce poate face Mercedes cu echipa de rezerve ...
    10 0
  • Da , nasul lung era la cei de la RED BULL.
    :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru