Mercedes va dezvolta un program pentru tineri piloţi pentru 2015

de Daniel Popescu
Luni, 08.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes îşi va extinde sprijinul acordat tinerilor piloţi în sezonul 2015 prin realizarea unui departament de juniori asemănător cu cel pe care îl au rivalii de la Red Bull Racing sau Ferrari.

Ideea este să extindem acest program şi am început să ne gândim la asta.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
Dominaţia din sezonul 2014 şi apropierea cu paşi mari de cele două titluri mondiale îi determină pe oficialii Mercedes să se gândească la viitorul pe termen lung al echipei.

Directorul de motorsport Toto Wolff a dezvăluit că doreşte ca, în perspectiva sezonului următor, să iniţieze un program pentru juniori prin care să sprijine dezvoltarea tinerilor piloţi în sporturile cu motor.

În prezent, constructorul german îi finanţează parţial pe Daniel Juncadella, pilot de rezervă la Force India şi în DTM, şi Roberto Merhi, concurent în Formula Renaut 3.5.

"Ideea este să extindem acest program şi am început să ne gândim la asta. Ne-am uitat la cei mai buni piloţi, dar încă nu suntem pregătiţi, pentru că avem de câştigam un campionat. În următoarele două luni şi jumătate ar trebui să ne concentrăm pe ăsta şi probabil că în iarna vom structura un program de juniori.

Dar dacă vom face ceva, trebuie să o facem în mod corespunzător", a declarat el.

În prezent, echipele de Formula 1 cu cele mai dezvoltate programe pentru juniori sunt Red Bull Racing, Ferrari şi McLaren. Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo, cei doi piloţi Red Bull Racing, au crescut în cadrul programului Red Bull Junior, în timp ce Ferrari are o Academie de Piloţi care îi include pe Jules Bianchi şi Raffaele Marciello.

McLaren are de asemenea un program de sprijin pentru piloţi care l-a inclus şi pe actualul pilot Kevin Magnussen, în timp ce Stoffel Vandoorne este văzut drept un viitor pilot al echipei.

Via F1Zone

Comentarii (1)

  • sa-i ia in program si pe Alonto ca vine cu bani multi de la Santander ....
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru