Motorul lui Alonso folosit în Austria, deteriorat după accidentul cu Raikkonen

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va utiliza un motor mai vechi la Silverstone după ce Honda a descoperit că unitatea de propulsie folosită în Austria a suferit o serie de defecţiuni după accidentul cu Kimi Raikkonen.

Credem că unitatea de propulsie a lui Alonso a suferit deteriorări în urma accidentului.

Yasuhisa Arai
Director motorsport Honda
Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze în primul tur al Marelui Premiu al Austriei după ce nu a avut nicio şansă să evite un impact cu Kimi Raikkonen, care pierduse controlul monopostului Ferrari în al doilea viraj.

McLaren a fost afectată semnificativ de acest incident, în special pentru că Alonso a fost singurul pilot al echipei care a primit noutăţile majore de aerodinamică introduse pe monopost, însă Honda a anunţat în această săptămână apariţia unor noi probleme.

Constructorul japonez a dezvăluit că inclusiv motorul a avut de suferit, motiv pentru care echipa a decis ca Alonso să folosească o unitate de propulsie mai veche în Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni. Întrucât nu este un motor nou, spaniolul nu va fi penalizat pe grila de start pentru această schimbare.

"Credem că unitatea de propulsie a lui Alonso a suferit deteriorări în urma accidentului şi ar putea fi necesar să schimbăm motorul", a declarat Yasuhisa Arai, şeful departamentului de motorsport al Honda.

Esential 4 este numarul punctelor obtinute de McLaren in sezonul 2015
În plus, Honda a constatat că unitatea de propulsie a lui Jenson Button a suferit o problemă la unul dintre senzori, astfel că nu este exclus ca şi pilotul englez să primească noi componente.
În cazul său, o schimbare a unei componente va fi echivalentă cu o nouă penalizare pe grila de start, însă Honda nu a luat încă o decizie finală în această privinţă. "Cât despre unitatea de propulsie a lui Button pentru acest weekend, problema este încă în curs de investigare", a adăugat Arai.

Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc duminică, 5 iulie, cu începere de la ora 15:00, ora României.

Via McLaren 

Comentarii (6)

  • serban
    Parcă ar avea vreo importanță ... ar putea să-i pună pedale, sunt toate șansele să meargă mai bine ...
    19 4
  • @Serban - daca ii sponsorizezi tu cu pedalele de Pegas dau si eu un motoras electric si 4 baterii AAA.
    17 3
  • serban
    @Vali Dacă aș fi fan McLaren, mai, mai că i-aș sponsoriza. Dar nu sunt, așa că nu-mi rămâne decât să le dau sfaturi "binevoitoare" ...
    5 5
  • ce dezastru e la McLaren ... pacat ...
    11 2
  • mercedes le-a adus declinul, totul a fost premeditat. Honda s-a lipit de f1 acum ca flegma de beton.
    2 9
  • serban
    @Mclaren_Mircea Ei, poate nu o fi dracul atât de negru. Și data trecută cei de la Honda au intrat, ca motoriști, în F1 undeva la jumătatea lui '82, sau '83, nu mai știu sigur și nici nu am chef să caut pe net. Ei bine, deabia în '85 au început să aibă rezultate, dar după, nu s-au mai oprit până în '91, cinci titluri consecutive și ar fi putut fi șase, fără pana lui Mansell din ultima cursă, în Australia '86.
    Pilot au, oricât nu mi-ar place mie Alonso că a plecat de la Ferrari, rămâne un pilot de elită, echipă au, puternică și galonată, de fonduri nu duc lipsă, mai trebuie ceva care unii de acolo nu știu dacă mai au : răbdare !!!
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru