Performanţele lui Hamilton, afectate de două crăpături în şasiu

de Daniel Popescu
Vineri, 15.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va utiliza un nou şasiu în ultimele două curse ale sezonului, după ce Mercedes a identificat două crăpături care ar fi contribuit la rezultatele modeste ale britanicului din ultimul timp.

Esential 58 este cel mai bun rezultat obtinut de Hamilton in ultimele sase curse
Mercedes a efectuat o amplă analiză a monopostului lui Lewis Hamilton pentru a identifica o potenţială cauza pentru rezultatele mediocre înregistrate de acesta pe parcursul ultimelor curse.

Britanicul a obţinut cel mult locul cinci în ultimele şase curse şi, în special în cursa precedentă din Abu Dhabi, a acuzat o manevrabilitate precară a monopostului. În urma analizei, Mercedes a identificat două crăpături în şasiu care ar putea explica aceste probleme, însă echipa nu ştie exact cum au apărut acestea. Una dintre ipoteze este ca şasiul s-a determinat când Hamilton a abordat agresiv bordurile de pe circuitul Yas Marină din Abu Dhabi.

Sasiul a fost deteriorat semnificativ, poate la nivelul la care au afectat manevrabilitatea.

Ross Brawn
Sef Mercedes
"Ne-am uitat foarte bine la monopost şi am aflat că şasiul a fost deteriorat semnificativ, mai mult decât credeam iniţial.
Ştiam că a avut câteva excursii pe borduri, dar când ne-am uitat problemele erau destul de semnificative, poate la nivelul la care au afectat manevrabilitatea"
, a declarat şeful Ross Brawn.

Prin urmare, Mercedes i-a oferit un nou şasiu lui Hamilton pentru ultimele două curse din acest sezon, în speranţa că va reveni la forma obişnuită.

"Am pus un nou şasiu în monopost şi vom aborda acest weekend cu un nou sasiu, pentru că vrem să eliminăm orice dubiu. Cu siguranţă au existat câteva lucruri ciudate între cele două monoposturi la Abu Dhabi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Vrajeala de doi bani. Hamilton nu ne mai pacaleste. Este un pilot mediocru, care nu stie sa se comporte cu masina. Este genul de pilot care da in masina in dusmanie si cam atat. Sa fii agresiv nu inseamna ca esti pilot bun. Un pilot adevarat reuseste sa faca cele mai bune compromisuri, intre a alege un anume stil de condus si a proteja toate componentele monopostului inclusiv pneurile si a termina cursa in fata. Pentru mine Ham Ham nu este altceva decat un simplu latrat.
    14 67
  • parerea ta ar fi sa taci, tu habar nu ai sa mergi pe bicicleta si mai grav cand o vezi ai impresia ca tocmai ai vazut un monopost f1, decat sa aberezi mai bine inveti sa mergi in picioare, e mult mai util pentru tine si mai ales pentru sanatatea mintii tale.
    24 8
  • n-am nimic cu Hamilton dar dupa cursa de la silverstone si hungaroring monopostul sau a devenit o adevarata trotineta si nu cred ca mercedes a fost straina de performante, cu siguranta britanicul a deranjat pe cineva din cadrul team-ului si astfel a ajuns sa piloteze daca se poate spune impotriva propriei trotinete pe cand rosberg zburda pe langa el si sa nu spuna nimeni ca e mai talentat nico pt ca in primul rand lewis are un titlu si predominant s-a batut pt suprematii cu monoposturi inferioare concurentei, ce spune mercedes acum sunt grosalanii, pai ....crapaturi ...deteriorat semnificativ ....ce dracu, pana acum nu au vazut niagarele de pe sasiul astuia? sau ce demonstreaza? ...ca l-au lasat singur impotriva tuturor cu o trotineta si a mai adus si puncte ...acum ii aduc alt sasiu sa ce??? sa castige echipa locul 2 la constructori...deci au nevoie de el... sper sa recupereze ferrari, sa ii bata si sa le bage mintile in cap, sa inteleaga ca f1 nu e mercedes de strada.
    35 5
  • Sincer nu cred ca ei stiu de ce nu merge monopostul bine.Au spus-o pe asta cu crapaturile ca sa zica ceva.Mai degraba au mai "taiat" din avantul lui hamilton "umbland" pe la setarile monopostului in asa frl incit cei doi coechipieri sa nu se mai dueleze pe pista intre ei . De ce hamilton ? Greu de spus ,probabil ca a calcat pe cineva suspus pe coada,altfel nu se explica acetse caderi de performanta.Acum ca sint in joc vreo 35 mil.euro(diferenta intre locul 2 si 3 parca) , altfel se pune problema.
    17 3
  • Pentru
    lasatio mai moale cu ferari mercedes e echipa care construieste veti vede peste ceva timp va fi echipa cea mai puternaca succes Hamilton locul 2 la constructori este meritat dupa ce au fost practic tot sezonul pe 2 acum sa fie pe trei nu e corect
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru