Pirelli sugerează că s-ar putea retrage din Formula 1

de Daniel Popescu
Duminica, 21.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scăderea vânzărilor de maşini în Europa ar putea determina Pirelli să se retragă din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Contractul celor de la Pirelli pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 urmează să expire la sfârşitul acestui sezon, iar producătorul italian aşteaptă o decizie din partea echipelor cu privire la prelungirea acestuia.

Situaţia este însă complicată şi de scăderea drastică a vânzărilor de maşini din Europa, care ar putea determina acţionarii Pirelli să renunţe complet la Formula 1 dacă costurile sunt prea ridicate.

"Suntem o companie europeană şi când trebui să iei decizii dificile şi să reînnoieşti un proiect major precum Formula 1 trebuie să vorbeşti cu consiliul de administraţie. Am prezentat consiliului un document luna trecută, iar ei revizuiesc din nou proiectul."

Urmareste Automarket
"Nu este decizia mea dacă Pirelli rămâne în Formula 1, decizia este a acţionarilor companiei.
Credem că sportul este o bună platformă, dar marile companii sunt sub presiune. Am făcut o propunere pe care o putem susţine în actualul climat de afaceri şi dacă va fi acceptată va fi bine. Dacă nu, trebuie să ştim că nu este acceptată"
, a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Hembery a evitat să anunţe un termen limită până la care Pirelli va aştepta un răspuns final din partea echipelor, însă admite că decizia trebuie luată cât mai repede.

"Aş spune că timpul este esenţial. Nu putem aştepta la infinit. Am o idee despre termenul limită şi am solicitat echipelor să dedida rapid ce vor să facă", a adăugat el.

Situaţia este complicată şi de faptul că o eventuală retragere a celor de la Pirelli ar lăsa foarte puţin timp pentru alegerea unui nou furnizor până la startul sezonului următor, mai ales că acesta va veni cu numeroase schimbări de regulament. Presa internaţională speculează că producătorul sud-coreean Hankook este interesat să furnizeze cauciucuri anul viitor.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • asa,si?!
    s-au retras altii mai titrati decat ei si F1 a continuat,mare paguba !
    21 2
  • Apoi astia de la Pirelli de cand au venit numa se plang, normal ca le scad vanzarile la anvelope. Tu ai cumpara un cauciuc care vezi ca se desprind bucati din el sau nu are aderenta???. Noi stim ca nu este asa si ca la turisme este cu totul alta situatie, dar pentru cineva care se uita pt prima data la F1 sau ocazional isi face o parere proasta si sincer eu m-am cam saturat de ei, de ce nu sunt 2 producatori ca sa fie competitie intre ei? Sau macar sa li se impuna un numar minim de schimburi pe cursa si atunci sa vezi cine face cel mai performant Pneu.?
    17 2
  • seby9626
    Ar fi o veste buna,sa speram ca din 2014 va reveni si Bridgestone
    16 2
  • Ce va mai place sa debitati prostii si infantilitati infantile lipsite de orice logica si minte! Si aici ma refer la postacii astia fara logica si minte!!!
    5 15
  • JugaruGabi
    Hell, daca tu consideri ca e un farmec deosebit sa alergi dupa pozitiile 1,2,3 prin opririle la boxe, inseamna ca te uiti la alt sport decat formula1 :)
    13 1
  • @Hell care este !!!!
    infantilitati infantile ?!!!? te cam repeti tu asa in mintea ta,nu?noroc cu tine care ne luminezi calea cu "postari de postari" !!!!
    2 2
  • apacheF!
    in "netrebnicia" lui hell,zice un adevar si anume,ca prea multe comentarii aiurea facute,de cei care nu se pricep!
    Asa cum am mai zis daca se iau 100 de fani F1,din intreaga lume si ii pui sa aleaga intre ceeea ce ofera acum Pirelli,prin gumele lor in F1 si ce oferea Bridgestone,prin aceea monotonie de la inceput la sfarsit,95% dintre ei ar alege,spectacolul si diversitatea oferita de Pirelli!
    2 producatori,nu mai pot fi in F1,datorita costurilor mult prea ridicate,la fel si cu alimentarea,doar ca la ,alimentare,mai intervine si factorul risc,in conditiile in care ai KERS si din 2014,ale "unitati"generatoare de calcura,care nu ar face casa buna cu un strop de combustibil pe masina!A nu se uita cazurile cand se leca cu furtunul de alimentare pe monopost!
    4 1
  • @apacheF!
    Iti voi raspunde printr-un comentariu pe care prima data l-am scris in urma cu un an:

    "Nu cred ca 2009 si 2010 au fost plictisitori. La fel si 2008, sau 2007. Poate acum sunt mai multe depasiri, dar nu ai luat in considerare DRS-ul, care a fost introdus o data cu pneurile Pirelli.
    Inteleg ca pneurile sa se degradeze, dar nu mi se pare normal sa nu poti face 3 ture rapide consecutive in calificari."

    http://www.automarket.ro/formula1/schumacher-critica-dur-pneurile-pirelli-nu-putem-pilota-la-44348.html
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru