Presă: Hankook, interesată să furnizeze pneuri în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul sud-coreean de pneuri este interesat să furnizeze cauciucuri în Formula 1 începând din sezonul 2014, potrivit presei italiene.

Contractul celor de la Pirelli pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 expiră la sfârşitul acestui sezon, iar producătorul italian spera să rămână în competiţie pentru cel puţin încă trei ani.

Cu toate acestea, negocierile cu FIA trenează de mai multe luni, motiv pentru care producătorul sud-coreean Hankook pare pregătit să vină cu o contra-ofertă. Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia italiană Italiaracing, iar oferta ar putea fi semnificativ mai avantajoasă decât cea făcută de Pirelli.

De altfel, Paul Hembery, directorul de motosport al Pirelli, a insistat în ultima perioadă că producătorul italian va rămâne în Formula 1 doar dacă contractul are sens din punct de vedere financiar.

Urmareste Automarket
"Vrem să ştim cât mai curând posibil dacă vom continua să fim furnizorul pneurilor, dar depinde şi de regulament.
Suntem interesaţi de Formula 1 pe termen mediu, dar numai atât timp cât are sens din punct de vedere financiar"
, a declarat el.

Pirelli furnizează pneuri în Formula 1 începând din sezonul 2011 pe baza unui contract de trei ani, însă compania a fost de mai multe ori criticata pentru cauciucurile pe care le oferă din cauza degradării excesive a acestora.

Via Italiaracing

Comentarii (3)

  • iceman
    din 2011 nu 2010
    5 0
  • mirel_f1
    Iar vin producatori cu pneuri de Rahat Hankook coreea, cred ca cei mai buni au fost Brigestone si ar fi bine de s-ar implica iar in f1s-au de ce nu Michelin s-au amandoua cum au fost acum 4 ani poate ar mai creste spectacolul si ar castiga si alti.....
    8 1
  • andrey_1293
    Pana in 2006 a fost ok cu Bridgestone si Michelin. Adica era si o lupta a pneurilor pana atunci. Chiar si dupa 2006 (pana in 2011) a fost ok. Au fost cauciucuri care rezistau la stinturi lungi si intense. Vedeam pilotul cum piloteaza la capacitate ridicata. Acum, faci 2 tururi si sunt bune de aruncat la gunoi. Sunt curios cum ar fi combinatia unor gume adevarate cu DRS-ul. Poate mai vin si alti furnizori in F1 pe viitor.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru