Presă: McLaren îl va înlocui pe Button cu Vandoorne în 2016

de Daniel Popescu
Vineri, 07.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stoffel Vandoorne va fi promovat la McLaren în sezonul 2016 în locul lui Jenson Button, potrivit presei italiene.

McLaren a stabilit deja componenţa completă a liniei de piloţi pentru sezonul 2016 al Formulei 1, potrivit unor surse citate de publicaţia Italiaracing.

Astfel, echipa britanică a decis să renunţe la serviciile campionului mondial Jenson Button şi să-l promoveze pe Stoffel Vandoorne, unul dintre protejaţii celor de la McLaren. Belgianul în vârstă de 23 de ani este de mai multă vreme unul dintre candidaţii pentru un astfel de post, iar în prezent este lider în competiţia inferioară GP2 după patru victorii şi alte cinci podiumuri obţinute în primele 12 curse ale sezonului.

Urmareste Automarket
În prezent la ART Grand Prix, Vandoorne a ocupat locul doi în sezonul 2014 din GP2, când a fost şi pilot de rezervă al echipei McLaren.
Sursa citată susţine că un anunţ oficial pe marginea acestui subiect va fi făcut de McLaren cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei din 23 august.

În cazul în care informaţiile se vor concretiza, Button se va retrage cel mai probabil din Formula 1. În ultimele zile, britanicul a fost creditat cu şanse să devină prezentatorul emisiunii auto britanice Top Gear.

Pe lângă Button, o altă victimă a acestei decizii ar urma să fie şi Kevin Magnussen, care a concurat pentru McLaren în sezonul 2014 înainte de a fi retrogradat ca pilot de rezervă după sosirea la echipa a lui Fernando Alonso.

Via Italiaracing

Comentarii (5)

  • Mclaren F1
    Cea mai buna combinatie alaturi de un campion de talia lui Alonso.
    3 11
  • Adrian
    Cea mai proastă idee pe care o puteau avea!
    Ar trebui să îl pună pe liber pe Alonso pentru că oricum îl plătesc degeaba!
    12 11
  • Mclaren F1
    talia lui Alonso e si talia lui Button. Oricare din astia doi pleaca e tot aia. Dar e bine ca McLaren aduce unul tanar in locul unuia dintre ei
    8 7
  • @mircea
    mircea, unde esti, in vacanta? Uite ca astia iau decizii fara sa te intrebe
    23 0
  • @Adrian
    Uite unde zace un hater ieftin :)))........
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru