Procesul testului secret făcut de Mercedes ar putea dura 45 de zile

de Daniel Popescu
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 ar putea fi nevoită să aştepte 45 de zile pentru a afla verdictul în legătură cu testul secret efectuat de Mercedes, dacă acest caz va ajunge la Tribunalul Internaţional.

Esential 45 de zile este termenul teoretic in care se va da un verdict in cazul Mercedes
4 este numarul minim de persoane al comisiei care ar putea judeca mercedes: un presedinte si trei membri
FIA analizează în această perioadă dacă va trimite Mercedes în faţa Tribunalului Internaţional pentru efectuarea unui test secret cu pneuri Pirelli în perioada 15-17 mai. Într-o astfel de situaţie, regulamentul Tribunalului internaţional prevede că verdictul în acest caz poate fi decis într-un termen de 45 de zile.

Astfel, începând din momentul în care FIA va trimite cazul la Tribunalul Internaţional, Mercedes va avea 15 zile la dispoziţie să-şi expună apărarea, iar apoi acuzatorii vor avea alte 15 zile la dispoziţie să-şi argumenteze cazul. Ulterior, Tribunalul Internaţional are la dispoziţie 15 zile pentru a da un verdict final în acest caz. Cu alte cuvinte, dacă procesul ar începe astăzi, el s-ar finaliza teoretic după Marele Premiu al Germaniei din luna iulie.

Totuşi, regulamentul prevede că preşedintele Tribunalului Internaţional poate scurta sau prelungi termenele de 15 zile dacă consideră că este nevoie.

Tribunalul Internaţional a fost creat de FIA în 2010 pentru a analiza cazurile de nerespectare a Regulamentului Sportiv sau Codului Sportiv Internaţional şi este compus din 12 membri, iar dintre aceştia se va alege un preşedinte şi cel puţin alţi trei membri care vor analiza cazul Mercedes.

Tribunalul Internaţional are posibilitatea de a dicta o serie largă de sancţiuni.

În ordinea severităţii, acestea sunt: mustrare scrisă, amendă, muncă în folosul comunităţii, penalizare, excludere, suspendare sau descalificare. Practic, cea mai drastică pedeaspă ar fi o descalificare din clasamentul constructorilor, în urma căreia Mercedes ar înregistra pierderi financiare majore.

Via Autosport

Comentarii (12)

  • suspendare pe 6 curse pentru a nu putea fi participanta la titlu!
    6 10
  • presimt ca o sa iasa rau pentru Mercedes...o posibila schimbare de regulament,etc....
    2 1
  • Cam multa liniste in jurul subiectului. Suspect de multa. Cu siguranta Mercedes are tot interesul sa musamalizeze totul. Dar oponentii, RBR si Ferrari, sint prea puternici ca sa nu conteze opinia lor.
    Ciudat e faptul ca inaintea cursei din Spania Ferrari si inca 2-3 echipe au cerut reintroducerea testelor in timpul campionatului. Propunerea s-a respins si cu votul Mercedes. Iar Mercedes ce face ? Astepata sa plece toti acasa si se apuca de teste in timpul sezonului.
    Daca nici in cuvantul dat de un neamt nu mai poti avea incredere ...
    4 3
  • Corect in 45 de zile tribunalul tine sub observatie ritmul masinilor in celelante curse si daca considera ca mercedes a avut de castigat pe urma testelor fiti sigur ca ii pedepsesc cum se cuvine daca se dovedeste ca nu au avut de castigat de pe urma testului vor scapa cu o singura amenda.Iar cu voturile Mercedes a fost de acord cu reintroducerea testelor.
    2 0
  • @pablo
    incredere intr-un neamt? da de al doilea razboi mondial ati auzit cand niste tratate au fost spulberate cu cea mai mare seninatate?
    2 0
  • @pablo256r care neamt? 3 sferturi din echipa sunt englezi, fabrica e la Brackley in Anglia. Singurul neamt din conducere e Dieter Zetsche - seful Mercedes AG dar echipa e coordonata de Ross Brawn, care ia majoritatea deciziilor importante.
    0 0
  • @@pablo, daca te referi la tratatul dintre rusia si germania ribbentrop molotov, stai linistit se intelesesera sa isi imparta anumite tari, numai ca rusii au fost lacomi, au luat mai mult decat convenisera :))
    0 0
  • Mercedes este echipa germana. Nu ma refer la nimic altceva.
    Eu stiam ca neamul germanic se tine de cuvant. In cazul asta a fost exagerat de ... latin.
    1 2
  • @pable Ce cuvant are Red Bull de spus in Formula 1? Pai Williams are 9 titluri la constructori. De ce sa nu conteze parerea lor, ci a celor de la Red Bull care au 3? E adevarat, momentan Williams nu e o forta, dar e istoria Formulei 1. Red Bull e doar favorizata de Bernie din motive financiare. As putea spune ca Mercedes, din punct de vedere al imaginii, sunt mai puternici decat Red Bull. Stii, una e sa concurezi in F1 si sa vinzi energizante si alta e sa vinzi masini. Crezi ca daca se vor legaliza testele, Red Bull vor mai fi puternici? Nici macar n-au circuit :)) Asa patesti cand faci energizante...

    So, sa ne calmam. Mercedes n-au in spate cine stie ce palmares ca Ferrari, McLaren sau Williams, dar nu sunt niste adunati de pe garla. Sunt totusi MERCEDES, iar lucrul asta conteaza.
    2 0
  • *@pablo Scuze ca ti-am gresit nickname-ul :D
    1 0
  • nikipercea
    daca era testul secret eu zic ca cei de la mercedes trebuia sa faca testul cu motorul oprit :)) un motor de f1 din cate stiu se aude putin.
    1 0
  • new generations
    voturi rosii... va place falsitatea si sa fiti trasi pe sfoara, va place coruptia si toate restul. epoca de fals si minciuna.
    Imi pare bine ca va place si satisface ASTA!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru