Red Bull exclude plecarea lui Verstappen la o echipă rivală

de Daniel Popescu
Marti, 07.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a exclus posibilitatea ca Max Verstappen să părăsească Toro Rosso pentru o echipă rivală în sezonul 2016.

Esential 10 puncte a obtinut Max Verstappen in sezonul 2015
Max Versatappen este la numai 17 ani cel mai tânăr debutant din istoria Formulei 1, iar pilotul Scuderiei Toro Rosso şi-a demonstrat potenţialul în mai multe curse la capătul cărora a acumulat 10 puncte.

Olandezul a intrat deja în vizorul altor echipe, iar presa internaţională susţine că acesta ar putea fi tentat să accepte o eventuală ofertă din partea unor rivali.

Totuşi, Helmut Marko, consultantul Red Bull, a exclus varianta ca Verstappen să plece de la Toro Rosso, întrucât are un contract pe termen lung cu Red Bull. "Nu are niciun sens să facem astfel de speculaţii. Verstappen are un contract multi-anual cu Red Bull. Planul este să concureze şi anul viitor pentru Toro Rosso", a declarat austriacul pentru publicaţia olandeză The Telegraaf.

În plus, Marko consideră că Verstappen trebuie să mai capete experienta înainte de a putea emite pretenţii la o echipă mai puternică şi oferă ca exemplu modul în care oscilează rezultatele sale pe parcursul unui Mare Premiu.

"Verstappen a fost foarte bun vineri şi sâmbătă dimineaţă la Silverstone, dar nu atât de bun în calificări şi cursă.

Da, a avut ghinion sâmbătă cu o problemă tehnică, dar multe au legătură şi cu experienţa lui. De exemplu, nu este atât de important să fii pe locul 3 vinerea. În general, cred că Toro Rosso trebuie să devină mai buni la construirea rezultatelor pe parcursul unui weekend", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (2)

  • deocamdata ”minunea” Verstappen este dominat adesea de Sainz... oricum amadoi sunt piloti buni... insa filiera Red Bull este nemilosa, tine pilotii 2 ani dupa care-i arunca la cosul de gunoi... daca nu pleca Webber acum doi ani probabil Ricciardo era concediat la pachet cu Vergne (un pilot doar putin mai slab ca australianul... iar daca se intampla asa nici mama omida nu banuia ca Raicciaro il poate domina in asa hal pe MARELE vettel anul trecut)
    2 0
  • Pai stai asa... RBR face declaratii de presa ca vor lua o decizie in viitorul apropiat cu privire la sezonul 2016 in Formula 1, dar totusi spun ca Verstappen nu pleaca de la echipa in 2016.

    Se hotarasc?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru