Red Bull nu va participa la prima sesiune de teste

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 12.01.2010
Red Bull nu va face deplasarea la prima sesiune de teste de la Valencia, intrucat echipa prefera sa acorde 9 zile suplimentare pentru dezvoltarea monopostului in tunelul de vant.

Red Bull Racing a luat o decizie indrazneata in perspectiva sezonului 2010, mizand pe exact acceasi strategie utilizata si anul trecut.

Astfel, in timp ce toate echipele actuale din Formula 1 vor fi prezente la Valencia pe 1 februarie pentru prima sesiune de teste din aceasta iarna, echipa cu sediul la Milton Keynes va continua pentru inca noua zile dezvoltarea monopostului RB6 pentru a-si majora sansele de a castiga titlul mondial. Timpul va fi utilizat atat de departamentul de design, cat si pentru testarea suplimentara a monopostului in tunelul de vant.

"La fel ca in 2009, am ales sa nu participam la primul test cu noul monopost, asa ca ne vom alatura la al doilea test. Am luat aceasta decizie pentru a optimiza timpul in tunelul de vant cat mai bine posibil. Evident, monopostul este mai mult o evolutie a celui din 2009 si nu am plecat de la o coala alba de hartie, asa cum a fost sezonul trecut. Dar chiar si asa, cu schimbarea regulamentului pentru realimentari, am optat sa le oferim designerilor cat mai mult timp posibil", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing, pentru publicatia Autosport.

Astfel, monopostul RB6 va debuta oficial pe circuitul de la Jerez pe 10 februarie, echipa austriaca avand la dispozitie numai 12 zile de teste, comparativ cu cele 15 zile ale rivalilor.

Anul trecut, cand Red Bull a adoptat aceeasi strategie, presa internationala a speculat ca austriecii au probleme cu dezvoltarea masinii, insa in cele din urma echipa a luptat pentru titlul mondial pana spre finalul sezonului.

Pe langa Red Bull, noua echipa Lotus F1 Team a anuntat la randul ei ca nu va participa la prima sesiune de teste, in timp ce USF1 Team va rula monopostul pe un circuit din Statele Unite ale Americii. Campos Meta si Virgin Racing nu au anuntat inca daca vor participa la testele de la Valencia.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru