Ricciardo a folosit deja trei motoare în primele patru curse

de Daniel Popescu
Luni, 20.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo va utiliza în Spania al patrulea şi ultimul motor permis de regulament pentru sezonul 2015, însă Red Bull este optimistă că defecţiunile vor fi remediate.

Esential 3 este numarul motoarelor pe care le-a folosit Daniel Ricciardo in primele patru curse
Red Bull Racing a înregistrat duminică o nouă defecţiune tehnică la motorul furnizat de Renault: unitatea de propulsie a monopostului lui Daniel Ricciardo a cedat în ultimul tur chiar pe linia de start-sosire, ceea ce i-a permis australianului să vadă steagul cu pătrăţele şi să ocupe locul şase.

Acesta a fost cel de-al treilea motor Renault folosit de Daniel Ricciardo în sezonul 2015, ceea ce înseamnă că mai are unul singur la dispozite înainte de a suferi penalizări pe grila de start.

Şeful Christian Horner a avut puterea să glumească pe marginea subiectului şi a făcut o paralelă intre focurile de artificii ale organizatorilor de la finalul cursei şi fumul dens eliminat din spatele monopostului.

Sunt trei motoare din patru pentru Ricciardo. Va utiliza al patrulea motor la Barcelona.

Christian Horner
Sef Red Bull
"Au început focurile de artificii, iar motorul a vrut să se alătura.
A cedat cu 200 de metri înainte de linia de sosire, dar din fericire a avut suficientă viteză pentru a o trece. Sunt trei motoare din patru pentru Ricciardo. Va utiliza al patrulea motor la Barcelona"
, a declarat el.

▶ Hamilton a câştigat în Bahrain! Raikkonen, primul podium după aproape doi ani

Ricciardo a pierdut primul motor în antrenamentele de vineri din Australia şi pe al doilea în China, când echipa l-a înlocuit din motive de precauţie. Echipele aşteaptă în prezent creşterea numărului de motoare alocate unui sezon de la patru la cinci, însă este posibil caunitatea suplimentară să fie disponibilă doar pentru antrenamentele de vineri.

Pe de altă parte, Horner este convins că Renault varemedia problemele de fiabilitate şi sugerează că francezii au alocat deja resurse financiare importante în acest sens. "Cei de la Renault vor să schimbe situaţia, vor să aibă succes în Formula 1, pentru că în acest moment situaţia nu este bună pentru ei. Sigur, asta nu se poate obţine gratuit.

Înţeleg asta şi se pare că au găsit o soluţie", a adăugat el.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (8)

  • Renault in fiecare an are cate victima.Anul trecut Kvyat cand era la Toro Rosso a abandonat mai in toate cursele.Acum Ricciardo schimba motoarele ca pe pneuri.Problemele de fiabilitate ale celor de la Renault nu vor trece repede.Cel putin nu anul asta.Pe langa asta mai trebuie sa faca si un motor competitiv.Oricum sa vedem daca Renault va mai fi in F1 de la anu
    5 0
  • aoleu...
    care era penalizarea pentru un motor suplimentar? Nu mai intreb cat costa si un motor nou...

    Adevaratele artificii abia de acum incolo vor incepe... pana acum au fost doar petarde intre RBR si Renault :)
    8 0
  • F1 Vision
    Aoleo 3 motoare in patru curse... Sezonul acesta motoarele Renault au avut foarte multe probleme. Sezonul trecut motoarele Ferrari si Renault au avut probleme dar cei de la Ferrari au fost ceva mai seriosi in a le rezolva. Au avut un sezon intreg sa testeze aceste motoare, au avut tone de km deh anul trecut motorizau si pe cei de la Lotus, si totusi cei de la Renault... pierd motoarele mai repede decat orice alt constructor.

    Cat despre al cincilea motor, am observat ca in Bahrain nu s-a discutat nimic despre el, totusi se spera ca echipele vor accepta aceasta solutie si vor merge pe varianta folosirii lui in ziua de vineri, exclusiv.
    6 2
  • "ceea ce i-a permis australianului să vadă steagul cu pătrăţele şi să ocupe locul şapte." - sase.....
    4 1
  • Ha,ha,ha...
    Situatie grea,pacat...
    2 2
  • Honda sta mai bine cel putin in momentul asta! Oricum cam toate echipele vor merge "la penalizare" pentru ca nu prea au cum sa se descurce cu cele 4 motoare deci situatia este tragica dar se poate ca pana la final sa fie in regula!
    4 1
  • Nu au ajuns echipele la un acord să aibă 5 motoare anul ăsta, deși inițial stabiliseră 4? Parcă așa țin minte...
    Deci ar mai avea 2 motoare.
    Și dacă a folosit 3 motoare nu înseamnă că nu le poate folosi din nou, de câte ori vrea el. Motoarele nu sunt de unică folosință.
    0 3
  • F1 Vision
    @Ferr1: lol mane... citeste si tu articolul la care postezi macar. Despre motoare... cum dracului sa le foloseasca din nou, daca nu le mai poate folosi deloc? La fiecare dintre cele 3 pachete are unitatea ICE (adica motorul cu combustie) ars/busit/nereparabil.

    P.S. "Tacerea-i de aur".

    "Daniel Ricciardo will have to use his fourth and final Formula 1 V6 engine in Spain next month following his last-gasp failure in the Bahrain Grand Prix. " :P
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru