Sauber a obţinut finanţare de la trei companii din Rusia şi ar putea avea un pilot rus în 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a obţinut sprijin financiar din partea a trei companii din Rusia şi ar putea fi nevoită să-l folosească pe pilotul rus Sergey Sirotkin în sezonul 2014.

Esential 3 este numarul companiilor din Rusia care au semnat parteneriate cu Sauber
Sauber a reuşit să rezolve în mare parte perioada dificilă pe care o traversa din punct de vedere financiar, după ce a confirmat la începutul acestei săptămâni semnarea unor parteneriate cu trei companii din Rusia.

Cele trei companii din Rusia sunt Fondul Internaţional de Investiţii, Fondul de Stat de Dezvoltare al Federaţiei Ruse de Nord-Vest şi Institutul Naţional de Tehnologii Aviatice.

Echipa elveţiană nu a menţionat explicit condiţiile impuse de noii investitori, însă presa internaţională speculează că structura acţionariatului şi a managementului va rămâne neschimbată. Potrivit unui comunicat oficial de presă, noile parteneriate au ca obiectiv promovarea Formulei 1 în Rusia şi dezvoltarea unor soluţii de înaltă tehnologie, fără ca cele două părţi să intre în amănunte.

SERGEY SIROTKIN, PILOT LA SAUBER DIN 2014?

Va fi creat un program de dezvoltare pentru pilotul rus Sergey Sirotkin pentru a-l pregăti ca pilot de curse al echipei pentru 2014.

Sauber
Comunicat de presa
Cel mai interesant amănunt al noilor parteneriate este că pilotul rus Sergey Sirotkin va fi inclus într-un program de dezvoltare cu obiectivul de a concura pentru Sauber în Formula 1, eventual chiar de anul viitor.
De altfel, 2014 este anul în care Rusia va debuta oficial în calendarul Formulei 1 prin intermediul unei curse programate la Soci pe baza unui contract valabil până în 2020.

"Parteneriatul include şi activităţi de promovare a ediţiei inagurale a Marelui Premiu de Formula 1 de la Soci din 2014 şi atragerea tinerelor talente din Rusia spre sporturile cu motor. În mod special va fi creat un program de dezvoltare pentru pilotul rus Sergey Sirotkin pentru a-l pregăti ca pilot de curse al echipei pentru 2014", precizează Sauber în comunicat.

Sergey Sirotkin este fiul lui Oleg Sirotkin, proprietarul Institutul Naţional de Tehnologii Aviatice, unul dintre cei trei noi investitori ai echipei. În vârstă de numai 17 ani, rusul concurează în acest sezon ca debutant în Formula Renault 3.5, competiţie în care activează şi românul Mihai Marinescu.

Via Sauber

Comentarii (2)

  • ar fi pacat daca ar iesi sauber din f1
    2 0
  • dc nu dati stiri mai des, asa cum gasim pe alte siteuri sau chiar pe teletext..? daca nu sunt curse timp de 3 saptamani, nici voi nu mai scrieti nimic?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru