Sauber l-a recrutat pe Mark Smith, fostul director tehnic al Red Bull

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a anunţat că Mark Smith va fi noul director tehnic al echipei începând din luna iulie. Britanicul a ocupat anterior această poziţie inclusiv la Red Bull Racing.

Esential 4 sezoane a fost Mark Smith directorul tehnic al celor de la Red Bull Racing
Sauber a dezvăluit miercuri că va face o schimbare importantă în structura de conducere începând din 13 iulie, atunci când Mark Smith va prelua funcţia de director tehnic al echipei.

Britanicul în vârstă de 54 de ani a lucrat ultima oară pentru Caterham (2011-2014), însă anterior a îndeplinit acelaşi rol şi pentru Red Bull Racing (2005-2008) şi Force India (2010-2011). Smith susţine că a acceptat oferta Sauber ca urmare a numeroaselor facilităţi de înaltă clasă pe care le are echipă la fabrica Hinwil din Elveţia.

"Când am văzut pentru prima oară facilităţile de la Hinwil am realizat ce posibilităţi avem. Tunelul de vânt şi supercalculatorul sunt la un înalt nivel tehnic. Potenţialul celor de la Sauber este enorm, ceea ce nu este evident imediat în lumea schimbătoare a Formulei 1. Fabrica de la Hinwil are toate cerinţele pentru a fi competitivă în Formula 1", a declarat el.

Potenţialul celor de la Sauber este enorm.

Mark Smith
Director tehnic Sauber
Monisha Kaltenborn, şefa celor de la Sauber, afirmă că alegerea lui Smith a fost influenţată şi de experienţa acestuia la echipele independente precum Force India, în condiţiile în care acestea operează într-un mod diferit de echipele susţinute direct de un constructor.

"Smith este un inginer cu multă experienţă în Formula 1.

Mai presus de toate, cunoaşte mediul în care trebuie să lucrează echipele private şi provocările care există acolo, dar şi cât de important este să rămână calm şi să păstreze o perspectivă asupra lucrurilor", a precizat ea.

Via Sauber

Comentarii (3)

  • Mark Smith pleaca de la RBR, Daniel Ricciardo anunta ca Ferrari il curteaza, RBR anunta ca se hotaraste mai tarziu ce planuri au pentru 2016...

    Se prefigureaza ceva nasol pentru RBR?
    5 1
  • klausnake
    Sunt curios daca nu cumva Red Bull va fii pana la urma noua echipa de uzina Renault,in defavoarea actualei Lotus...
    5 0
  • lucky70
    Mark Smith nu pleaca de la RedBull,a lucrat acolo in trecut,la inceput,cand echipa nu era o forta in f1!Acum era probabil pensionar...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru