Verstappen şi Grosjean, penalizaţi pe grila de la Spa-Francorchamps

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei ca urmare a schimbării motorului Renault care echipează monopostul Toro Rosso.

Esential 10 pozitii este penalizarea primita de Max Verstappen pentru schimbarea motorului
Toro Rosso a anunţat vineri seară că este nevoită să înlocuiască motorul Renault de pe monopostul lui Max Verstappen în urma unei defecţiuni apărute în antrenamente.

În urma acestei decizii, pilotul olandez va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start, întrucât a ajuns deja la a şasea unitate de propulsie a sezonului, spre deosebire de limita de patru impusă de regulament.

"Va trebui să înţelegem bine pneurile şi să lucrăm la o strategie bună în special pentru Verstappen, pentru că va fi penalizat pe grila de start pentru schimbarea motorului. Este păcat, mai ales că acesta este Marele Premiu de casă pentru el, dar aşa sunt cursele şi aştept această provocare", a explicat Phil Charles, inginerul şef al echipei.

Update: Romain Grosjean va fi de asemenea penalizat cu cinci poziţii pe grila de start pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Regualmentul prevede că un pilot trebuie să folosească o cutie de viteze la şase Mari Premii consecutive, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul pilotului Lotus.

Verstappen nu este singurul pilot penalizat: Fernando Alonso şi Jenson Button vor lua startul de pe ultima linie a grilei de start după penalizări de 30 şi, respectiv, 25 de poziţii pentru înlocuirea unităţii de propulsie şi a altor componente ale acestora.

Via Toro Rosso

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru