Vettel va utiliza al şaselea motor în SUA şi va fi penalizat cu 10 poziţii pe grilă

de Daniel Popescu
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a ales Marele Premiu al Statelor Unite pentru a utiliza al şaselea motor din acest sezon, ceea ce va echivala cu o penalizare de 10 poziţii pe grila de start.

Esential 10 pozitii pe grila de start este penalizarea pe care o va primi Sebastian Vettel daca va utiliza al saselea motor in Statele Unite
Red Bull Racing a avertizat de mai multe săptămâni că este doar o chestiune de timp până când Sebastian Vettel va fi nevoit să utilizeze al şaselea motor în acest sezon.

Întrucât va depăşi plafonul maxim de cinci motoare pe an, germanul va suferi o penalizare de 10 poziţii pe grila de start. Cvadruplul campion mondial a dezvăluit la sfârşitul cursei inaugurale de la Soci că acest lucru se va întâmpla în Marele Premiu al Statelor Unite de la Austin.

Voi începe cursa de duminică din pitlane, pentru că nu are niciun sens să parcurg kilometri cu motorul în calificări.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Germanul susţine că va fi nevoit să plece din pitlane, însă acest lucru se întâmplă doar în cazul în care un pilot înlocuieşte întrega unitate de propulsie, inclusiv motorul şi sistemul ERS.
În mod surprinzător, el afirmă că este tentat să nu participe deloc la sesiunea de calificări.

"Cursa de la Austin va fi dificilă, pentru că nu cred că voi avea prea multe de făcut sâmbătă după-amiază. Probabil că voi prefera să urmăresc evenimentele decât să iau parte la calificări, pentru că trebuie să folosesc al şaselea motor. Prin urmare, voi începe cursa de duminică din pitlane, pentru că nu are niciun sens să parcurg kilometri cu motorul în calificări", a declarat el pentru televiziunea germană RTL.  

Vettel ocupă locul cinci în clasamentul general după Marele Premiu al Rusiei şi are un avans de numai două puncte în faţa lui Fernando Alonso. La rândul său, germanul este la numai două puncte în spatele lui Valtteri Bottas.

Via GMM

Comentarii (2)

  • La anul pe cine dreaq mai fac astia teste???
    12 9
  • MuresMures
    eu cred ca Renault a facut o reducere substantiala pt. faza asta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru