Vodafone renunţa la sponsorizarea McLaren şi se retrage din Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Contractul de sponsorizare dintre McLaren şi Vodafone care expiră la finalul acestui sezon nu va fi reînnoit, însă echipa britanică are deja un înlocuitor pentru operatorul britanic de telefonie.

Esential 2007 este anul in care Vodafone a devenit sponsor la McLaren
McLaren a anunţat joi prin intermediul unui comunicat de presă că sponsorul principal Vodafone a decis să nu-şi prelungească contractul cu echipa britanică care expiră la sfârşitul sezonului 2013.

Parteneriatul dintre cele două părţi a început în sezonul 2007 şi ar trebui să reprezinte o lovitură grea din punct de vedere financiar pentru cea mai prolifică echipă independentă din Formula 1.

Cu toate acestea, McLaren a dat asigurări că a semnat deja un contract cu un alt sponsor principal, însă numele acestuia va fi dezvăluit abia în luna decembrie, după încheierea actualului parteneriat cu Vodafone.

"Vodafone continuă să fie doar al patrulea sponsor principal al McLaren din istoria de 50 de ani a echipei şi suntem determinaţi să inovăm împreună pentru restul anului, atât pe circuit, cât şi în afara lui. Atât timp cât partneriatul cu Vodafone este în vigoare, McLaren nu va dezvălui noul partener principal, dar vom face un anunţ entuziasmant în 2 decembrie 2013, după ultimul Mare Premiu al sezonului", precizează McLaren în comunicat.

Nu este exclus ca noul sponsor al echipei McLaren să fie grupul de telecomunicaţii Telmex, care sprijină programul în Formula 1 al lui Sergio Perez.

De altfel, la sosirea mexicanului în cadrul echipei, s-a speculat intens despre modul în care McLaren va gestiona relaţiile cu Telmex şi Vodafone, care sunt concurenţi direcţi pe piaţa de telecomunicaţii.

Odată cu încheierea contractului cu McLaren, Vodafone se va retrage complet din Formula 1, alăturându-se astfel unor alte companii de renume care au renunţat să se mai implice financiar în competiţie după izbucnirea crizei financiare în 2008, printre care se numără operatorul de telecomunicaţii AT&T (Williams), banca olandeză ING (Renault) sau banca britanică RBS (Williams).

Via McLaren

Comentarii (2)

  • lashto
    nah beleaua. Ca sa vezi ce-i cu Perez la McLaren de fapt ...
    18 16
  • ghita444
    Interesant ,la Ferrari apar sponsorii ''ca ciupercile dupa ploaie'' ultimii veniti ;Weichai Power, UPS,TNT, sponsori care prezinta un logo mare pe monopost, iar la alte echipe de traditie parasesc ccorabia in speta Vodafone la McLaren.E bine totusi ca exista premisii ,in a veni altu in locul lor .Formula 1 nu poate exista fara SPONSORI.
    8 30

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru