Webber nu exclude plecarea lui Ricciardo la Mercedes: "Nu-i pasă în ce culori concurează, vrea doar să câștige"

de Daniel Popescu
Marti, 06.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber consideră că există șanse ca Daniel Ricciardo să plece la Mercedes în sezonul 2019, iar Valtteri Bottas să ajungă la Red Bull.

Contractul lui Daniel Ricciardo cu Red Bull Racing expiră la sfârșitul sezonului 2018, iar australianul nu a început încă propriu-zis negocierile cu echipa pentru prelungirea acordului, chiar dacă coechipierul său Max Verstappen a semnat deja până în 2020.

Conaționalul său Mark Webber crede că una dintre opțiuni este ca Ricciardo să ajungă coechipierul lui Lewis Hamilton la Mercedes în locul lui Valtteri Bottas, care s-ar putea reorienta chiar spre Red Bull.

"Nu cred că Mercedes se va grăbi să ia o decizie. Vor rămâne cu un ochi pe Bottas pentru a vedea ce performanțe obține, probabil până în Canada. Există o legătură evidentă. Amândoi sunt fără contract la finalul anului, așa că există șanse pentru o rocadă", spune Webber.

Pe de altă parte, fostul pilot de Formula 1 afirmă că Ricciardo ar putea fi tentat să rămână la Red Bull, în special dacă echipa va reveni la forma de altă dată și dacă îl va învinge pe Verstappen.

"Dacă îl învinge pe Verstappen, iar Red Bull zboară din nou, de ce ar pleca.

Până la urmă, nu cred că pe Ricciardo îl interesează culoarea combinezonului. Vrea doar să câștige. Asta își dorește și este dificil să câștigi cu regularitate. Este capabil de asta, dar trebuie să ajungă în poziția să obțină acea oportunitate", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (21)

  • Ar fi ceva sa-l bata si pe Hamilton. Asa am stii ca Verstappen e cel mai bun pilot din F1. Cu retinerea ca exista piloti in F1 neincercati neincercati contra altor piloti de top.
    5 12
  • The Honey Badger
    Daca ar putea, RICCI ar pleca inca de anul acesta, insa locurile bune sunt deja ocupate (MB si Ferrari).
    In 2019 ar putea incerca ceva (un transfer), dar depinde mult de ce fac ceilalti; Bottas e un pilot cuminte, nu deranjeaza pe nimeni la MB (salariu decent, rol de locotenent), deci de ce sa nu continuie tot cu el pe mai departe atata timp cat isi face treaba bine? In schimb la Raikonen situatia e putin diferita (tot locotenent dar nu mai livreaza sprijinul cerut de echipa, datorita lipsei de performanta din ultimul timp), asadar aici s-ar dori o schimbare. Problema care o vad eu este Vettel, fostul coechipier RBR, de care nu prea il leaga amintiri placute.
    Dar mai este pana la anu, iar 2018 poate aduce rasturnari de situatie si de strategii, asa ca ramane sa vedem ce si cum si cand si unde si de ce si pana cand....
    8 4
  • De 2019 era si vorba, Honey
    3 0
  • se tot propune Ricci la Merceds, personal sau prin intermediari... de unde deducem ca Vettel nu il doreste la Ferrari
    2 7
  • Daca vrei masina te uiti spre MB. Rbr sau Ferrari cam tot aia e, mai fac rocade cand si cand.
    1 6
  • Ricciardo nu isi doreste sa ajunga la Ferrari pentru ca este Vettel deja acolo, si pe masini egale nu cred ca ar avea sanse sa-l bata pe acesta din urma. Stiu discutia despre sezonul 2014 dar Ricciardo a fost ceva mai sincer ca fanii si a spus ca Vettel nu mai avea sustinerea echipei, iar el stie cam ce inseamna asta pentru ca in acest moment nici el nu mai are sustinerea echipei. Personal cred ca Ricciardo are zero sanse sa-l bata pe Verstappen chiar si daca ar avea sustinerea echipei, pentru ca echipa mizeaza doar pe acesta din urma, ca dovada ca isi doresc sa construiasca viitori ei in jurul acestuia. Ricciardo ar putea pleca de la Red Bull, dar nu cred ca are vreo sansa la Mercedes, nu cred ca Hamilton si-o doreste acolo. Ferrari? Cei de la Ferrari i-au facut o oferta deja, a refuzat-o pentru ca era sub contract, sa vedem ce se intampla in acest sezon. Dar pentru Ricciardo, timpul la Red Bull s-a scurs deja.
    7 5
  • Tot din ciclul 'sustinerea echipei", Massa ar fi castigat campionate in perioada 2010 2013 dar nu a avut sustinerea echipei.
    5 5
  • Tot din ciclul 'sustinerea echipei", Hamilton ar fi castigat campionate in perioada 2010 2013 dar nu a avut sustinerea echipei. Sau Sutil?
    2 2
  • Sebastien Montoya , fiul lui Juan Pablo Montoya s-a inscris in programul Academiei Ferrari
    3 3
  • Dell Computers va fi unul din sponsorii echipei Mclaren dupa Sky Sports
    3 4
  • serban
    Până la urmă, ca să ajungă în viitor la Mercedes, sau Ferrari, trebuie să arate că poate câștiga pe bune, nu numai norocos, ca în 2014 datorită problemelor nemților, sau ca anul trecut, când nici el nu știe cum a câștigat. Max a arătat că poate, el ? Eu cred că a intrat deja pe o pantă descendentă și că șansele lui s-au cam dus, Red Bull fiind ultima echipă mare la care va mai concura, iar acolo ca secund, pentru că nu are cum să-l bată pe Max. Mai cred că Bottas va face o figură frumoasă începând cu anul acesta și va fi păstrat de Mercedes, iar Ferrari îl are pe Leclerc, după părerea mea un al doilea Max.
    6 6
  • serbane
    esti paralel cu F1
    fa altceva!
    2 5
  • Daca Hamilton la 33 sau Vettel la 30 inca fac performanta, de ce nu ar face Ricciardo la 28 de ani? In viata mai conteaza si norocul sau inspiratia in unele momente. Spre exemplu Hamilton a ajuns la Mercedes si Alonso la McLaren. E diferenta asa mare intre ei, avand in vedere ca unul are 4 titluri si altul doua? Probabil ca nu, poate ca Alonso avea 5 titluri acum, daca era la Mercedes. Cu siguranta Ricci nu a castigat din noroc, cum tot la fel de sigur e ca inca are destui ani sa ne demonstreze ce poate, dar ii mai trebuie si masina ca sa se bata cu Ferrari sau Mercedes.
    8 6
  • Pai depinde cu cine ar fi fost Alonso la Mercedes, lucru la care s-a gandit chiar si Alonso (...) cand si-a negociat transferurile. Asa si Bottas castiga titlul la Mercedes dar avand coechipierul ... potrivit.
    3 0
  • dubfire pokemon
    nu mai trage faina pe nas
    3 9
  • serban
    Bine mă, tu ăla fără nume, stai jos.
    1 0
  • @dubfire
    Numeste o singura cursa pe care Ricci a castigat-o pe bune, fara defectiunile celor de la Mercedes.
    2 0
  • @dubfire
    Imi cer scuze, cred ca exista una, Ungaria 2014 parca.
    0 0
  • @@dubfire: Cred ca Dubfire o sa-ti zica ca Hamilton a castigat Ungaria 2014 si nu Ricciardo, stii ca are "probleme" cu memoria.
    1 0
  • Daca cei de la Mercedes au probleme, asta nu inseamna ca a castigat din noroc. Mai sunt si altii pe pista. Putea sa nu castige niciuna din alea 5 curse, asta nu inseamna ca nu e un pilot bun. Faptul ca Alonso nu a castigat cu McLaren in ultimii ani, il face un pilot prost? Sau Bottas inainte sa vina la Mercedes a castigat vreo cursa? Asta inseamna ca e mai bun decat Ricciardo, spre exemplu?
    4 4
  • @Dubfire: Alonso n-a castigat nici cu Ferrari, de McLaren nu-i nimic de zis, Hamilton n-a castigat cu McLaren (in afara de 2008) si masina era net superioara peste Ferrari-ul lui Alonso, a castigat cu o masina foarte rapida (cea mai rapida masina din istoria F1-ului de fapt). Bottas este irelevant nici pe Massa nu prea l-a batut, macar Ricciardo a castigat o cursa pe merit, Ungaria 2014, in rest cam de conjunctura dar mai are multe de aratat, nu la Red Bull. Ricciardo o ia pe urmele lui Webber daca mai sta la Red Bull, de aia cred ca isi va dori sa plece la Ferrari, la Mercedes nu este dorit, Hamilton ar turba, asa ca un se pune problema. Cred ca din 2019 il vom vedea la Ferrari, posibil chiar mai repede.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru