Aston Martin confirmă lansarea primului său model electric pentru 2017

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, a confirmat lansarea unui model electric în gamă. Anul 2017 va aduce debutul lui Rapide în varianta electrică.

Esential 800 CP ar putea să asigure primul model electric de la Aston Martin.
Aston Martin lucrează la dezvoltarea unui model 100% electric, programat să intre în producția de serie. Primul model Aston Martin care va avea o variantă electrică este Rapide și aceasta este programată să debuteze în a doua parte a anului 2017. Rapide nu va fi singurul model electric de la Aston Martin, conducerea companiei confirmând și pregătirile unei variante electrice a lui DBX, primul crossover al mărcii din Gaydon.

Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, promite să lanseze o mașină electrică demnă de numele mărcii britanice pe care o conduce. Este vehiculat un nivel de putere între 800 și 1.000 CP pentru viitorul Aston Martin electric, iar cuplul maxim va fi disponibil instant, ceea ce promite performanțe dinamice spectaculoase. Șeful Aston Martin asigură clientela că viitoarele modele electrice vor respecta standardele mărcii în materie de eleganță și performanță, ceea ce va mulțumi atât baza de clienți, cât și Uniunea Europeană și ale sale standarde de mediu.

Urmareste Automarket
Palmer va încerca să evite pe cât posibil tendința globală de downsizing în încercarea de a păstra motoarele V12 aspirate în oferta Aston Martin.
Astfel, marca independentă va face tot ce e nevoie pentru a nu lansa niciodată un model cu motorizare cu trei cilindri sau diferite soluții de downsizing de acest tip. În mod paradoxal, rivalii de la Ferrari, cunoscuți pentru încăpățânare și dorința de puritate, au adoptat o mică strategie  de downsizing.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • Daca si Aston Martin face electrice, ce spunea Carlos Ghosn incepe incet, incet sa se adevereasca : masinile electrice vor lua toate formele, de la van-uri, la supersportive. Si cand te gandesti ca inca mai sunt "destepti" care-l contrazic...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru