Aston Martin DB5 deținut de Paul McCartney vândut la licitație pentru 307.000 lire sterline

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 04.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Aston Martin DB5 din 1964 ce s-a aflat în proprietatea fostului membru al trupei The Beatles a fost vândut la licitație pentru suma de 307.000 lire sterline.

Vedeta licitației auto RM Auctions' Battersea Evolution a fost un Aston Martin DB5 din 1964 al cărui prim proprietar a fost Paul McCartney, fostul membrul al trupei The Beatles. S-a estimat că acest automobil de colecția va fi cândute pentru o sumă cuprinsă între 300.000 și 380.000 lire sterline și a confirmat acest lucru. Aston-ul cu pedigree s-a vândut pentru 307.000 lire sterline.

Acest exemplar a fost comandat de Paul McCartney chiar înainte de a începe un turneul cu trupa Beatles din 1964. L-a păstrat timp de șase ani și a parcurs cu el 40.000 mile. Acest exemplar DB5 vopsit în nuanța Sierra Blue și animat de 280 CP mai includea un radio Motorola și un player Philips Auto-Mignon ce putea reda muzica de discuri de vinil 45. Anul trecut, un alt exemplar Aston Martin DB5 deținut de George Harrison, colegul lui McCarteny din The Beatles, s-a vândut pentru 310.000 lire sterline. 

Via Autoblog

Comentarii (2)

  • Singura marca care nu si-a pierdut din originalitate inca,iar dupa ea mai este si Maserati.Bentley si RR ,sunt tomberoane germane acum,nu marci de lux.
    5 9
  • Rover, RR, Bentley, Land Rover, Jaguar, Mini demonstreaza faptul ca desi englezii fac masini premium excelente nu stiu sa le pastreze din cauza managementului defectuos, drept pentru care apartin germanilor, indienilor si chinezilor.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru