Aston Martin vrea să se listeze la bursă: nici vânzarea companiei nu este exclusă

de Petre Barac
Luni, 18.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Acționarii Aston Martin au angajat banca de investiții Lazard pentru a pregăti o vânzare de acțiuni, fie că va fi vorba despre o listare pe bursă, fie despre o vânzare directă către un investitor strategic, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

Aston Martin este aproape de primul an cu profit de după 2010, pe seama cererii crescute pentru modelul său DB11 și compania se pregătește de schimbări importante în cadrul acționariatului său.

Fondul Italian Investindustrial și un grup de investitori din Kuweit, cei doi acționari care dețin peste 90% din companie, vor să strângă mai mulți bani pentru a continua dezvolta afacerea.

Potrivit Automotive News, acționarii constructorului britanic au angajat banca Lazard pentru a pregăti o vânzare de acțiuni, fie că va fi vorba despre o listare pe bursă, fie despre o vânzare directă către un investitor strategic, potrivit unor surse citate de Reuters.

O eventuală vânzare a celor de la Aston Martin ar valora undeva la 2-3 miliarde de lire sterline, însă varianta cea mai probabilă este cea referitoare la listarea pe bursă.

Există și varianta în care structura acționariatului să rămână neschimbată, dar părțile implicate nu au transmis informații oficiale până acum.

Via Autonews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru