Actiuni

Duminica, 09 Octombrie 2022 | Economic

Porsche întrece Volkswagen și devine cel mai valoros brand auto din Europa

Porsche tocmai a devenit cel mai valoros brand auto din Europa, fiind evaluat la 85 de miliarde de euro, și trece în fața Volkswagen. La finalul lunii trecute, constructorul din Stuttgart a lansat așa numita Ofertă Publică Inițială.
Vineri, 19 Noiembrie 2021 | Industrie

Lucid Motors va construi doar 20.000 de mașini în 2022. Modelul Air are deja 17.000 de comenzi

Compania americană de mașini electrice are în plan să construiască 20.000 de exemplare Lucid Air în anul care urmează. Mai mult de 17.000 de clienți au rezervat deja modelul electric.
Sambata, 30 Octombrie 2021 | Economic

Volvo a atras două miliarde de euro la bursă în prima zi de tranzacționare

Volvo Cars a fost listată pentru prima oară pe bursa de la Stockholm, joi, aducând investiții de peste 2 miliarde de euro în doar 24 de ore de tranzacționare.
Vineri, 10 Septembrie 2021 | Economic

Chinezii de la Dongfeng au vândut acțiuni Stellantis în valoare de 600 de milioane de euro

Grupul chinez Dongfeng a vândut circa 36 de milioane de acțiuni Stellantis. Valoarea totală a tranzacției se ridică la 600 de milioane de euro.
Luni, 14 Decembrie 2020 | F1 TOP

McLaren vinde 33% din acțiunile echipei de Formula 1 către un grup american: investiție inițială de 185 de milioane de lire sterline

McLaren a anunțat vânzarea a până la 33% din acțiunile echipei sale de Formula 1 către un consorțiu de investitori americani. În primă fază, MSP Sports Capital va investi 185 de milioane de lire sterline în operațiunile britanicilor în schimbul a 15% din acțiuni, urmând ca pachetul deținut la McLaren Racing să crească la 33% până la sfârșitul lui 2022.
Luni, 16 Noiembrie 2020 | Industrie

Surse: Nissan analizează vânzarea pachetului de 34% din acțiunile Mitsubishi

Nissan se gândește să vândă o parte din acțiunile pe care le deține la Mitsubishi sau chiar întregul pachet de 34% din constructorul japonez, potrivit unor surse citate de Bloomberg. Oficialii Nissan și Mitsubishi spun însă că nu există planuri în acest sens.
Miercuri, 28 Octombrie 2020 | Industrie

Mercedes-Benz va cumpăra 20% din acțiunile Aston Martin: britanicii vor primi acces la tehnologiile nemților pentru mașinile electrice și hibride

Mercedes-Benz vrea să ajungă la o cotă de 20% din acțiunile Aston Martin până în 2023, potrivit unui anunț făcut de constructorul britanic. Noua înțelegere prevede ca Aston Martin să dobândească acces la tehnologiile Mercedes privind mașinile electrice și hibride.
Marti, 07 Iulie 2020 | Formula 1

Presa britanică: McLaren vrea să vândă un pachet de acțiuni la echipa de Formula 1

McLaren vrea să vândă acțiuni în cadrul echipei sale de Formula 1, astfel încât să asigure o finanțare suplimentară pentru a traversa criza COVID-19, potrivit informațiilor publicate de presa britanică. Constructorul a spus recent că va concedia 1.200 de angajați în urma unui program de restructurare.
Luni, 13 Ianuarie 2020 | Industrie

Negocieri: Geely vrea să cumpere un pachet de acțiuni la Aston Martin

Chinezii de la Geely, proprietarii Volvo și Lotus, vor să cumpere un pachet de acțiuni la Aston Martin, potrivit unor surse apropiate de situație. În urmă cu o lună, britanicii anunțau că poartă discuții cu potențiali investitori pentru “parteneriate pe termen lung”.
Luni, 25 Noiembrie 2019 | Industrie

Chinezii de la BAIC vor să-și mărească participația la Daimler: un pachet de 5% a fost cumpărat în iulie 2019

Chinezii de la BAIC vor să-și mărească numărul de acțiuni deținute la Daimler, potrivit unor surse apropiate de situație. În luna iulie 2019, BAIC a cumpărat un pachet de 5% din acțiunile grupului german.
Vineri, 23 August 2019 | Industrie

Volkswagen neagă interesul pentru achiziția de acțiuni la Tesla: “Speculațiile din presă sunt nefondate”

Volkswagen a transmis că nu este interesat de achiziția unui pachet de acțiuni la Tesla, menționând că “speculațiile din presă sunt nefondate”.
Joi, 22 August 2019 | Industrie

Presa germană: șeful Volkswagen vrea să cumpere acțiuni la Tesla

Șeful Volkswagen, Herbert Diess, este interesat de achiziția unui pachet de acțiuni la Tesla, potrivit informațiilor apărute în presa germană, care citează surse din cadrul companiei.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 23 Iulie 2019 | Industrie

Chinezii de la BAIC au cumpărat 5% din Daimler: grupul german spune că investiția este “binevenită”

Grupul chinez BAIC a cumpărat 5% din acțiunile Daimler, nemții spunând că investiția este “binevenită”. Tranzacția vine după ce, anul trecut, miliardarul Li Shufu (președintele Geely) a cumpărat 9.69% din Daimler pentru aproximativ 9 miliarde de dolari.
Duminica, 21 Iulie 2019 | Industrie

Cel mai mare acționar Aston Martin vrea să cumpere încă 3% din companie: italienii de la Investindustrial dețin 31% din acțiunile constructorului

Cel mai mare acționar al Aston Martin și-a anunțat intenția să cumpere încă 3% din acțiunile emise de constructorul britanic. Italienii de la Investindustrial dețin deja 31% din acțiunile Aston Martin.
Luni, 13 Mai 2019 | Economic

Chinezii de la BAIC vor să cumpere 5% din Daimler: tranzacție estimată la 3 miliarde de euro

Grupul chinez BAIC vrea să achiziționeze un pachet de 5% din acțiunile Daimler, tranzacția fiind estimată la circa 3 miliarde de euro, potrivit unor surse din cadrul companiei. BAIC susține că Daimler a fost notificat asupra intenției sale de a deveni un acționar minoritar la grupul german.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Industrie

Chinezii cumpără compania suedeză ce deține fostul Saab: grupul Evergrande va prelua 51% din acțiunile NEVS

Grupul chinez Evergrande a plătit aproape un miliard de dolari pentru 51% din acțiunile National Electric Vehicle Sweden (NEVS), compania suedeză ce cumpărase “rămășițele” mărcii Saab, după încetarea producției în 2012. Chinezii vor să transforme fostul Saab într-un brand care să ofere doar mașini electrice.
Luni, 29 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler nu exclude o colaborare viitoare cu Tesla: “Nu regretăm că am vândut acțiunile”

Daimler nu exclude posibilitatea să coopereze în viitor cu Tesla, chiar dacă și-a vândut în trecut toate acțiunile pe care le deținea la constructorul de mașini electrice, potrivit lui Dieter Zetsche, CEO-ul grupului german.
Joi, 25 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Investiții în tehnologie: Volvo a cumpărat acțiuni la un start-up ce produce stații mobile de încărcare pentru mașinile electrice

Volvo a anunțat cumpărarea unui pachet de acțiuni la firma FreeWire Technologies, un start-up specializat în producerea de stații mobile de încărcare pentru mașinile electrice. Detaliile tranzacției nu au fost dezvăluite.
Miercuri, 20 Iunie 2018 | Masini electrice si hibride

Porsche a cumpărat 10% din Rimac: nemții vor să pună mâna pe tehnologia producătorului croat de hypercar-uri electrice

Porsche a anunțat achiziția unui pachet de 10% din acțiunile Rimac, producătorul croat de hypercar-uri electrice, fără ca suma investită să fie dezvăluită. Nemții speră că tehnologia celor de la Rimac îi va ajuta să-și dezvolte programul privind mașinile sale electrice.
Miercuri, 16 Mai 2018 | Economic

George Soros investește la Tesla: miliardarul american a cumpărat obligațiuni de 35 de milioane de dolari, care pot fi transformate în acțiuni

Sorus Fund Management LLC, firma de investiții a miliardarului George Soros, a cumpărat obligațiuni convertibile la Tesla, cu o valoare de 35 de milioane de dolari și scadența în martie 2019, potrivit agenției Reuters. Aceste obligațiuni pot fi transformate în acțiuni.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru