Presa germană: șeful Volkswagen vrea să cumpere acțiuni la Tesla

de Paul Cosma
Joi, 22.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Volkswagen, Herbert Diess, este interesat de achiziția unui pachet de acțiuni la Tesla, potrivit informațiilor apărute în presa germană, care citează surse din cadrul companiei.

Publicația germană Manager Magazin susține că Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen, vrea să cumpere acțiuni la producătorul american de mașini electrice Tesla.

“Diess nu ar sta pe gânduri dacă ar putea să cumpere,” potrivit unor oficiali VW, citați de jurnaliștii germani. Publicația susține că Diess vrea să profite de cunoștințele Tesla în materie de baterii și dezvoltare software, iar banii nu sunt o problemă pentru Volkswagen.

Problema, în schimb, ar fi că Diess nu ar primi acordul familiilor Piech și Porsche – care controlează Volkswagen – pentru o astfel de mișcare.

Un bancher din anturajul VW susține, potrivit agenției Reuters, că deși Herbert Diess ar fi încântat să angajeze dezvoltatorii software de la Tesla, acestuia i-ar fi imposibil să justifice plata a 30 de miliarde de dolari pentru achiziția integrală a companiei americane.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Sper sa nu reuseasca si VW sa ajunga acolo unde le este locul: la cosul de gunoi al istoriei. Dieselgate nu se va uitat niciodata, au aratat ca le pasa doar de profit si nu de clienti.
    13 10
  • Drifter
    ce-i aia dieselgate? O prajitura? sau o marca de anvelope?
    6 8
  • Oooooh... dar ce frumoooooos mah baiatule mah: aute cum se infratesc concernele insufletite de cel mai pur socialism intru propasirea natiunilor si a planetei! Cum sa nu ti se umezeasca ochii de lacrimi cand vezi atata bun-gand, atata marinimie, atata iubire de aproape si de planeta.

    Binele sa fie de partea ta, tovarase Diess! :)
    6 2
  • @Lion - Ooo, vai! Ce surprins ești de lăcomia companiilor(celor care le dețin și conduc)! Ai trait in peșteră până acum? Luati la bani mărunți, toți au făcut/fac asta. Fiat, Mercedes, GM etc. Toți. La fel se întâmplă în multe alte industrii: a parfumurilor(poluează tot in jur de nu ai voie să te apropii de apele de acolo), farmaceutică (vezi declarația ceo-ului care spune că interesul lor este să aibe grijă de veniturile firmei și nu de sănătatea clienților, vezi miliardele plătite de sua compensații pt cei afectați de vaccinuri, sau cazul Viox care a omorât mii de oameni etc), industria tutunului (vezi Insider), minerit, agricultură ( vezi Monsanto care trebuie sa plateasca miliarde pt cancerul provocat de fericire si insecticide). Putem extinde treaba asta și la telecom care va folosi 5g fără nici-un studiu de impact asupra sănătății pe termen lung. Tăierea pădurilor prostește la noi, incendierea în Amazon pt terenuri de agricultură sau zacaminte.
    Toate astea se întâmplă si se vor întâmpla pentru bani. Trist dar adevărat
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru