Presa britanică: McLaren vrea să vândă un pachet de acțiuni la echipa de Formula 1

de Paul Cosma
Marti, 07.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren vrea să vândă acțiuni în cadrul echipei sale de Formula 1, astfel încât să asigure o finanțare suplimentară pentru a traversa criza COVID-19, potrivit informațiilor publicate de presa britanică. Constructorul a spus recent că va concedia 1.200 de angajați în urma unui program de restructurare.

McLaren se numără printre producătorii auto puternic afectați de pandemia de coronavirus, iar conducerea încearcă să găsească soluții pentru a depăși această perioadă dificilă.

În urmă cu mai multe săptămâni, britanicii au spus că au rămas “fără opțiuni” în contextul crizei și că trebuie să renunțe la peste 1.000 de salariați. Mai exact, circa 1.200 de oameni - dintr-un total de 4.000 care lucrează în cadrul grupului McLaren - își vor pierde locurile de muncă în urma unei restructurări drastice pe fondul crizei COVID-19.

Presa britanică susține acum că McLaren poartă discuții pentru vânzarea unui pachet de acțiuni în cadrul echipei sale de Formula 1. Fondurile rezultate din vânzarea acțiunilor ar reprezenta o gură de oxigen pentru traversarea crizei.

Potrivit publicației Autocar, există mai mulți investitori interesați să preia o parte din acțiunile McLaren, însă nu există un termen pentru finalizarea negocierilor. De curând, producătorul britanic a obținut un credit de 150 de milioane de lire sterline de la Banca Națională din Bahrain.

În prima cursă a sezonului de Formula 1, piloții McLaren s-au clasat pe locurile 3 și 5, britanicul Lando Norris reușind primul său podium din carieră.

Via Autocar

Comentarii (8)

  • Succes la finantare!
    O echipa de traditie in sporturile cu motor...
    10 0
  • hahaha
    "Fernando Alonso urmează să revină la Formula 1 cu Renault anul viitor.
    Campionul mondială, care urmeaza sa implineasca 39 de ani, a semnat și va fi confirmată în curând, au declarat surse pentru BBC Sport.
    Alonso va reveni la echipa cu care a câștigat Campionatele Mondiale și pentru care a condus deja de două ori pe parcursul carierei sale."
    https://www.bbc.com/sport/formula1/53325412
    10 0
  • De abia astept sa te intorci, Alonso. Nu stiu insa ce mare lucru vei face, macar sa duci cursele la bun sfarsit, caci de abandonuri esti satul.
    10 0
  • Dragomir
    Alonso contract cu Renault pe doi ani cu posibilitate de prelungire pentru 2023. O data cu schimbarea regulamentului in 2022 orice se poate intampla. O legenda care revine in F1.
    7 0
  • Neutru
    A câștigat cu Renault aplecat la McLaren s-a întors la Renault a plecat la Ferrari, iar la McLaren și acum iar la Renault.Plimbăreț și-i plac revenirile.Renaut echipa de rezervă sau vrea să-nchidă cercul?
    6 0
  • Pana in 2022, nu poate face mare lucru. Dar, inca mai poate demonstra calitatile lui remarcabile de pilot. Se poate retrage precum Schumacher,.pe la 42-43 de ani.
    6 0
  • Renault F1
    Cu un Alonso, Hamilton, Leclerc, Max, poate si Vettel la Aston, vom avea niste sezoane senzationale incepand cu 2022. Alonso va conduce Renault cu siguranta. Isi va impune acolo echipa. Motoarele inghetate partial, orice se poate intampla in noua era. Bun revenit Fernando!
    5 1
  • Vai si amar... ce au fost si ce au ajuns... au ajuns sa isi amaneteze masinile istorice. Si totul pleaca de la faptul ca le-au trebuit masini de strada in loc sa stea cuminti sub umbrela Daimler.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru