Bottas a câștigat cursa de Formula 1 din Austria! Leclerc si Norris, pe podium după un final cu peripeții și o penalizare pentru Hamilton

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Duminica, 05.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a câștigat cursa de Formula 1 din Austria, în timp ce Charles Leclerc și Lando Norris au urcat pe podium nesperat pentru Ferrari după o serie de depășiri pe final și după ce Lewis Hamilton a fost penalizat.

Prima cursă de Formula 1 a noului sezon a oferit numeroase depășiri pe final, dar și trei intrări ale Safety Car-ului după numeroase abandonuri care au ajutat Scuderia Ferrari să obțină un podium nesperat prin Charles Leclerc.

Chiar dacă a obținut locul doi în calificări, Lewis Hamilton a fost retrogradat cu trei poziții pe grilă cu mai puțin de o oră înainte de start din cauza încălcării regulamentului pentru steaguri galbene după ieșirea în decor a lui Valtteri Bottas.

Inițial, comisarii nu au dictat nicio sancțiune, însă au revenit asupra deciziei după ce Red Bull a făcut apel și a prezentat o probă video cu o cameră onboard de pe monopostul pilotului Mercedes.

Penalizarea britanicului până pe locul cinci i-a permis lui Max Verstappen să ia startul de pe locul doi, în contextul în care olandezul a fost singurul pilot din top 10 care a început cursa cu pneuri medium, în detrimentul cauciucurilor soft folosite de rivali.

Startul a fost unul liniștit, iar Bottas și-a conservat pole position-ul obținut în calificări și a reușit rapid să se distanțeze la două secunde în fruntea plutonului. În spatele său, Verstappen și Lando Norris au avut o serie de dueluri echilibrate înainte ca pilotul celor de la Red Bull să-și consolideze locul doi. În schimb, în turul 3, Alexander Albon și Hamilton l-au depășit succesiv pe Norris și au progresat pe locurile 3 și, respectiv, 4. Ulterior, în turul 9, Hamilton a trecut de Albon pentru locul 3.

Verstappen abandonează din motive tehnice

Două tururi mai târziu, speranțele lui Verstappen la victorie s-au năruit în urma unei aparente defecțiuni la cutia de viteze, apărută brusc la finalul liniei drepte de start-sosire.

Pilotul Red Bull a revenit foarte lent la boxe, însă mecanicii nu au reușit să remedieze problema, iar olandezul a fost nevoit să abandoneze.

Hamilton a progresat astfel până pe locul doi, același obținut în calificări, însă la 7 secunde în spatele liderului. Seria abandonurilor a continuat într-un ritm neobișnuit de alert cu Daniel Ricciardo și Lance Stroll, în timp ce Romain Grosjean a avut de asemenea o serie de defecțiuni pe care a reușit să le remedieze la boxe.

Hamilton, avantajat de Safety Car

Un abandon suferit apoi în turul 26 de Kevin Magnussen (Haas) a determinat apariția Safety Car-ului pe circuit, moment în care toți piloții au intrat la boxe și au optat, în cea mai mare parte, pentru pneuri hard, cu excepția lui Perez (pneuri hard).

Principalul favorizat de Safety Car a fost Hamilton, care a ajuns în imediata apropiere a lui Bottas, în timp ce Albon, Norris și Perez au completat plutonul.

Strategie excelentă pentru Albon

Cursa s-a reluat în turul 31 fără niciun fel de incidente sau schimbări în plutonul fruntaș. Hamilton s-a menținut la mai puțin de o secundă în spatele lui Bottas pentru o lungă perioadă de timp, însă nu a reușit să inițieze un atac decisiv.

Ulterior, în turul 51, Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit după abandonurilor aproape simultane suferite de Grosjean și George Russell. De data aceasta, Bottas, Hamilton și Perez au rămas pe circuit, în timp ce Albon a profitat de situație și a preluat un set de pneuri soft, iar Norris și Leclerc au optat pentru medium.

Imediat după reluarea cursei, Kimi Raikkonen a abandonat după ce pneul dreapta-față s-a desprins de pe monopostul Alfa Romeo, astfel că Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit.

În cele din urmă, cursa s-a reluat cu 11 tururi înainte de final, iar Albon a inițiat imediat un atac la adresa lui Hamilton datorită pneurilor mai rapide.

La fel ca în cursa din Brazilia de anul trecut, cei doi și-au atins pneurile, iar Albon a derapat și a coborât până pe ultima poziție. 

Leclerc scoate un podium

Ferrari a reușit să profite la maxim de numeroasele incidente pentru a obține un podium nesperat. Charles Leclerc și-a păstrat la start poziția a șaptea obținută în calificări, pentru ca ulteror să progreseze pe 6.

După unul dintre Safety Car-uri, Carlos Sainz a încercat să treacă de Leclerc, iar victimă colaterală a fost Sebastian Vettel, aflat la două poziții în spatele coechipierului său după ce a plecat în cursa de pe 11. Sainz și Vettel s-au atins, iar germanul a derapat și a coborât în clasament până pe penultima poziție.

După ultimul Safety Car, Leclerc a profitat de pneurile mai proaspete și a ajuns pe locul trei după ce i-a depășit pe Norris și Perez, iar rezultatul s-a transformat într-un loc doi după ce Hamilton a fost penalizat cu 5 secunde în clasamentul cursei pentru ncidentul cu Albon.

Ulterior, Perez a fost la rândul său penalizat cu 5 secunde pentru depășirea vitezei în pitlane și în final a fost depășit de Norris, care a încheiat cursa pe locul 4. Pilotul echipei McLaren a urcat însă pe ultima treaptă a podiumului ca urmare a penalizării suferite de Hamilton.

Astfel, podiumul final a fost Bottas-Leclerc-Norris, cu Hamilton pe locul 4 în fața lui Sainz, Perez, Gasly, și Ocon, în timp ce Vettel a obținut ultimul punct în spatele lui Antonio Giovinazzi. 

Austria - Rezultate Cursă

Comentarii (56)

  • Pacat de Verstappen, parea singurul care le putea pune probleme celor de la Mercedes.
    Ferrari nu are a 3a sau a 4a masina, ci a 5a. Daca nu abandonau cei din fata lor si nu erau 50 de masini de siguranta, nu depaseau pe nimeni.
    Mercedes are de departe cea mai buna masina...ramane de vazut cat de mult tine la tavaleala.
    Mai ramasese sa vina Karl Benz si Gottlieb Daimler la microfon sa le spuna celor doi piloti Mercedes sa incetineasca pentru ca au probleme cu cutiile de viteze.
    Vettel a facut ce stie el cel ma bine. Cum a castigat omul asta 4 campionate e un mister pentru mine.
    Bravo Bottas!
    PS Interesanta grafica pe halo cu camera din spate.
    24 6
  • Parca as fi vazut una din cursele virtuale: Verstappen, Norris, Sainz, Leclerc acolo sus in prim plan.
    9 2
  • vitelu
    A castigat 4 campionate kicking Alonso's ass
    9 16
  • Deci podiumul contine pilot Ferrari - cum am prezis - chiar locul 2, nu codas.
    13 4
  • Verstappen merita amintit, e nedrept sa nu aduc vorba de el.
    12 6
  • Sa ne amintim de Verstappen, vesnica lui pomenire.
    15 1
  • McLaren revine, e acolo unde trebuie. Felicitari pilotilor Norris si Sainz, echipa a crescut cu ei.
    13 2
  • Cristi
    Felicitari Bottas, Leclerc si mai ales Norris. Pacat pentru Verstappen. Cat despre Vettel, cand esti prost de mic, cand esti mare, numai te joci, asta e locul lui. O cursa palpitanta, Mercedes este, in continuare, echipa de batut. Restul, can-can.
    5 9
  • O cursa ciudata cu un castigator previzibil...Bravo Mclaren!
    9 4
  • Valentin Raducan
    Pacat de Lewis si Albon. Uite ca se bucura fanii ferari ca au prins si ei podiumul
    8 13
  • In concluzie, e grav la ce diferente sunt la varf. Daca nu erau acele safety car nu pupam nici locul 5 sau 6. Macar Leclerc a profitat si a prins podiumul.
    Si da, ma bucur de revenirea celor de la McLaren in primii 3-4 acolo le este locul, acum e randul celor de la Wiliams!
    19 2
  • O cursa plina de dramatism. Leclerc a facut o cursa extraordinara, pentru mine el este pilotul cursei. Norris si Albon s-au descurcat si ei foarte bine. Hamilton, a facut o noua marlanie, ca in Brazilia. Vettel s-a rasucit in stilul lui caracteristic, iar la Raikkonen nu e prima data cand se desprinde o roata, insa spre deosebire de Nurburgring 2005 riscul de a se intampla ceva grav, a fost minim. Pacat de Williams, puteau intra in puncte cu inca un abandon. A fost o placere sa urmaresc aceasta cursa, mai ales pe final.
    21 10
  • Costel
    un loc doi conjunctural pentru Leclerc dar care tine-n viata scuderia!

    remarc si salut promptitudinea FIA de a nu delibera cateva zile in ceea ce priveste penalizarea gagatului intr-o speta fara dileme pentru orice profan al marelui circ, un gest reprobabil al rivalului lui sebastian vettel si care trebuia sanctionat azi extrem de aspru (cel putin 15-20 secunde de penalizare) avand in vedere detaliul deloc de neglijat, acela ca gagatu-i recidivist!

    forza sebastian!

    forza ferrari!
    17 16
  • Karma and maFiA
    Inca o cursa stricata de maFIA. Lewis a plecat de pe 5 doar pentru ca asa a vrut senilul marko iar penalizarea lui Checo este penibila dar m-am obisnuit ca mexicanul sa fie penalizat fara motiv. Din fericire Karma a lovit si Red Bull au 0 puncte mult meritate.Strategiile Mercedes si Racing Point nu au avut sens si cumulate cu idioteniile maFi(A)ei au dus la rezultate mincinoase pentru Hamilton si Perez. Ambii meritau sa termine mai sus.
    Hamilton mi-a inveselit ziua cand a intrat in milogul albon. Milogul nu merita sa termine niciodata pe podium pentru ca este lent, strica masini si face multe manevre murdare. Cei care l-au votat pilotul zilei sunt penibili. Pilotul zilei este cu siguranta Lando Norris iar confruntarile lui cu Perez au fost deliciul cursei.Vettel a aratat ca este de nivelul lui Stroll dar stiam deja asta, strategii ferrari au fost geniali si Charles a cules roadele.
    Desi au fost multe schimbari de situatie cursa mi s-a parut oribila si in opinia mea acest circuit nu merita sa gazduiasca 2 etape.

    Din pacate cred ca anul acesta vom avea un campion decis de probleme tehnice, greseli maFIA si alte cauze ce nu tin de pilotaj.
    12 7
  • Vad ca Hamilton l-a scos din cursa pe Albon, in lupta pentru locul doi, si l-au penalizat cu 5 sec ! Pe bune ??? Pai anul trecut, in Canada, l-au penalizat pe Vettel cu 5 sec doar ca l-a "deranjat" pe Hamilton, fara sa-l atinga, numai pentru ca l-a facut sa franeze ! Pai cu ce unitate de masura se judeca acum in F1 ? Cu black lives matter ? Penibil.
    Apropo de Vettel, saracu' nu mai performeaza cat de cat nici macar cand nu mai are nici un fel de presiune ! Nea Costele, trimite-l la nani, singurul din spatele tau sa fie un debutant pe Williams ...
    22 10
  • I'm Alexander Albon father
    #My son's life matters!
    17 4
  • ..in cele din urma a aparut si tristul de Senna sa zica ceva de Hamilton.
    Trebuie sa ai o viata tare amara de cand castiga asta campionat dupa campionat!
    Apropo, iti amintesc din nou: ai zis ca nu mai te uiti la F1 acum mai bine de un an.....vezi daca mai e Alonso pe la vreun consurs de carturi.
    13 7
  • @ Automarket

    A face o metafora este ok. Dar cand se axagereaza cu ea nu credeti ca e totusi o forma de rasism? Ma refer la termenul ”gagat”, desigur.
    5 13
  • @valentin raducan
    Pacat de Albon, magraonul i-a ruinat cursa. Pe pneuri medii, Albon avea sanse sa treaca si de Bottas. Numai ca asa face magraonul cand nu e primul cu liber in fata, da iama prin vecini si-i scoate pe aratura !
    17 6
  • Inseamna ca te preocupa ce zic eu, din moment ce iti aduci aminte ce am spus acum un an si ceva. Caini latra, caravana trece.
    10 8
  • Costel
    Dom' DAV,

    chiar nu-ti ajunge faptul ca oi reusit sa vezi ?

    iti recomand sa vezi/revezi nerusinarea FIA comisa post gp la adresa aceluiasi albon savarsita si la Interlagos 2019 de acelasi repugnant hamilton pentru care singura solutie pe care-o identific acu' ii aceia ca tre' sa-ncercam macar sa convietuim cu aceasta ireverentiozitate a supusului Reginei ca cu covidu' in pandemie!

    si-o sa tot contemplam cu totii la partinirea manifestata ciclic de FIA la adresa gagatului&Benz pana o sa dam cu totii-n cataracta!

    in ceea ce-l priveste pe sebastian vettel, chiar tre' sa nu facem abstractie de conjunctura acelui aleatoriu tete-a-queue care i-o compromis germanului acest atipic prim grand-prix austriac:
    - un monopost prevazut cu 1000 CP,
    -pe deasupra si RWD,
    -SF1000 nascut excesiv de supravirator,
    - incercarea de infiltrare la interior in pretentiosul viraj 3 dupa categorica fastaceala a lui Leclerc in duelul cu Sainz dupa restart,
    - diferenta de nivel semnificativa intre intrarea si iesirea din respectiva curba si pe o trasa extrem de pretentioasa aleasa de sebastian si care i-o alterat tractiunea
    10 9
  • Respect pentru pilotii care au refuzat sa ingenuncheze in miscarea lui peste, BLM. Aceasta miscare va face mai mult rau, decat bine, dar ce sa stie ipocritul de Hamilton.
    34 16
  • Cand unii nu au ce sa spuna despre cursa, se leaga de culoarea pielii altora.
    Probabil de aia nu e bine sa te pui cu intunericul mintii.
    19 20
  • Câte "Out"-uri în clasamentul final al cursei!!! Zici că a căzut pandemia peste ei și i-a secerat ca pe cei din Italia.
    10 1
  • Betnie
    După cursa asta un singur lucru important va rămâne în istoria F1..Si anume ca 6 piloți au dat dovedit ce inseamna sa fii barbat..Restul cu excepția minoritarului sunt niste ,,piloate castrate""...Piloata ,,bottas botic"" si a anulat meritul victoriei începând si terminând cursa în genunchi...Este ce mai jalnic pilot din istoria F1..Cursa în sine a fost o comedie..
    20 8
  • Bernie
    Încă ceva. CRED ca toti marii campioni ai școlii finlandeze de pilotaj indiferent de competiție în frunte cu președintele țării ar trebui să se dezica de această caricatură de om numit bottas..Acest specimen face nația finlandeza de ras aducând mari prejudicii de imagine unui popor respectat în toată lumea ptr caracterul său integru..
    15 12
  • @vitelulcabrat
    Poti sa te dai tu-n cap si-n coada, magraonul e magraon, mai ales ca si comportament, "bro" ! Asta sare-n ochi inainte de orice si n-ar fi rau sa-ti aprinzi un beculet ca sa te ghidezi prin intunericul propriei minti. Hai pa, ca nu merita sa-ti bage cineva in seama umorile.
    13 5
  • Dupa ce-au scos fetele frumoase pe care le vedeam inainte de startul cursei la cererea feministelor care oricum nu aveau ele nicio treaba cu sportul cu motor,acum ii vad pe soferii(ca asta au ajuns) de f1 stand pe vine si cerandu-si iertare. Atat de rasista e lumea lu' Hamilton incat ma-sa e alba ca neaua.E urat sa vii intr-un sport al albilor,inventat de albi,tu cu mama alba si sa comentezi despre rasism avand zeci de milioane de euro in cont tot datorita albilor. Tot respectul pentru cei 6 care nu s-au facut pres.As lasa america si europa de v doar pe mana negrilor,sa-i vad in 10 ani cum s-au descurcat singuri si ce realizari au avut.
    29 4
  • @automarket

    Sa va pastoriti cu placere toti semidoctii si toate scursurile societatii, care cred ca au ceva de spus.
    Vorba aia, multi, dar prosti.
    6 14
  • Bernie
    Vitelusule tata ti ai ales cum nu se poate mai bine acest nickname care te caracterizează perfect tinand cont de comportamentul tau de turma..Atat timp cat nu vei fi în stare să înțelegi că există și un alt curent de opinie în privința ,,blm" si halesti ca un pelican tot ce ti se baga pe gât nu poti emite pareri despre niste persoane pe care nu le cunosti..Esti un specimen incapabil să accepte si sa respecte parerile celorlalți.. De obicei genul asta de fanatism indus care i cuprinde pe cei ca tine se rezolva prin conflicte sângeroase.. Sunteti cazuri pierdute vitelusule..
    14 6
  • Bernie
    Am o intrebare ptr simpaticul si respectabilul nostru coleg de site Costel..Cum ti se pare si cum interpretezi dragul nostru Costelus gestul idolului tau Vettel de a ingenuchia la îndemnul rivalului său minoritar?Faptul ca era in genunchi de câțiva ani dpdv al performanței sportive nu i se poate imputa numai lui tinand cont de faptul că cei de la Ferrari nu le a pus la dispoziție un monopost competitiv capabil sa se lupte de la egal la egal cu rivalii.Mentionez ca nu sunt fanul lui Vettel dar nici nu l am hulit cum mai obișnuiesc altii..Intr atât de mult a slăbit spiritul sau de teuton încât să fie absorbit de gaura neagra hamiltoniana?!?!Începând de ieri ceea ce vezi este doar un trup al lui Vettel în care s a incubat un spirit dușman si perfid cu origini coloniale afroengleze..Imi pare rau ptr idolul tau si te sfătuiesc respectuos ca pe viitor sa respecți prima poruncă,, Sa nu ai idoli"...Te salut..
    15 5
  • Vulpita & Viorel
    Sunteti EXACT ca cele doua caricaturi facute vedete de Antena1 ! In loc sa discutam aici despre fapte obiective din cursa, voi va jigniti, aprostofati, injurati, etc. Aceasta este fata societatii noastre. Nu ne mai facem bine....
    13 3
  • THE SPINNING GERMAN
    Cum ma poate delecta fetita de la ferrari!! Practic nu este cursa fara sa faca spectacol!! Bravo fetal.
    8 10
  • Enache
    Fanii, cati mai sunt, ai championului de plastic au ajuns la frustari maxime. E de inteles. Poate va reorientati ca e chinul prea mare.

    Cursa foarte misto. Un mare bravo lui Bottas si pustiului de la Mclaren, Norris. Leclerc, are cateva clase peste coechipierul cu titlurile lui Newey.
    9 3
  • Mclaren
    Sa vad Mclaren pe 2 la constructori...asta da. Imi face ziua buna!!
    9 1
  • Pe masura ce parcurgeam comentariile crestea ingrijorarea ca nu vad nici o reactie a ratatului de serviciu de aici care doarme si respira Vettel.
    M-am linistit ca si-a luat pastilele.
    O cursa foarte frumoasa cu de toate exact cum ar trebui sa fie.
    In rest observ un alt "talent" in devenire pe aici care isi da in petec.....poate va adunati si faceti schimb de pastile.
    0 10
  • Neutru
    Dacă era Ferrari în locul Mercedes era grav.Ceva făcuse ei nelegal că altfel nu era posibil.Mercedes de pus la icoană de cinstiți ce sunt,deși de la venirea lor și chiar din 2009 sunt cei mai mari trișori din formula1(vezi cazul Brawn-GP,pentru cine știe).Dar dacă știu pe ce buton să apese,iar ceilalți nu pricep(sau se fac)asta e.Problema cu îngenuchiatul, că este o problemă,doar se aflau la o cursă de formula1 nu la biserică,are explicație.Toți îngenunchiații ar vrea la Mercedes și-n plus nu știau ce fac ei nefiind mari filozofi,oameni de cultură, istorici. Vulpița șiViorel-Sunt lucruri grave chiar dacă nu toți le văd și poate au fost mai importante decât cursa.„Somnul rațiunii naște monștri”
    14 4
  • Bravo Bottas, LeClerc, Norris

    Hamilton trebuia sa primeasca macar un drive through penalty
    I-a luat lui Albon probabil sansa la prima victorie din cariera

    cu toate ca au inchis cu 0 mi se pare RBR cel mai puternic in ritm de cursa ...

    Despre Ferrari ... mai bine nu zic nimic :(
    speram in ceva mai bun

    Forza Ferrari!
    10 4
  • Am spus înainte de începerea sezonului că punctul de interes va fi duelul pentru câștigarea campionatului între Hamilton şi Verstappen. Probabil că şi la constructori pentru locul 1 şi 3. În momentul de faţă, deşi e prematur de spus după prima cursă, există 3 grupuri valorice de monoposturi : MB şi RBR, Mclaren Ferrari şi Racing point, şi celelalte.
    Ferrari nu are sanse la titlu anul acesta (cred că orice ferrarist lucid ştie asta) iar dacă Vettel nu se va trezi, nu vor avea sanse nici la locul 3 (ce va fi luat de McLaren) La piloţi locul 5 prin Leclerc (după Verstappen, Hamilton, Bottas şi Albon)
    5 5
  • Costel
    Mister Bernie,

    va pretuiesc prea mult pentru a nu a va marturisi faptul ca prima mea optiune in a slaloma cu brio prin acest subiect devenit hipersensibil o fost aceea de a apela, din privilegiata mea postura de colocatar AM, tocmai la ajutorul @Maestrului Inexorabil in a va oferi tocmai domnia sa un raspuns pe care-s ferm convins c-o sa-l tineti minte toata viata, asta numa' datorita obiectivitatii domniei sale dar cum dumnealui invoca incompatibilitatea pe cat de publica pe atat de cronica cu actuala F1 si alege sa refuze zefchiul marelui circ in uz ma vad condamnat sa-ncropesc taman eu benigna argumentatie.......

    asadar, zic sa-ncep cu inceputu', tocmai de aceea am convingerea ca ar trebui sa ne focalizam intreaga atentie asupra cauzei si mai putin spre josnicu' efect, culpa-i in intregime in dreptul FIA si liberty media care tolereaza astfel de acolade mediatice inutile in locatii inadecvate lor in secolul XXI,

    vinovati is toti aceia care-i permit aproape orice lui hamilton in ultimii ani pe pista de concurs si iata ca si-n afara intervalelor de competitie propriu-zisa,

    nu-i deloc straina de responsabilitate si conjunctura asta nefericita a ultimilor ani care a facut ca pilotu' & monopostu' de abanos sa devina, vrem-nu vrem, tocmai "motorul" de imagine al F1,

    cat despre sebastian........parca nu-i momentu' sa-l mai admolestez si eu dar nici nu-mi pot reprima compatimirea la adresa lui atunci cand sesizez atitudinea unui barbat de 33 care inca mai crede ca astfel de abordari zeroase pe rotula pot avea si rezultate concrete pe un subiect prea amplu dar si mult prea ambiguu pentru intelectul celor mai multi dintre cei care formeaza-n prezent grila de start a F1
    7 3
  • Karma and maFiA
    Cei care felicita pilotii care nu au ingenuncheat se pare ca au probleme cu vederea si nu au vazut tricourile ce sustin BLM. Deci toti pilotii au sustinut intr-un fel miscarea spre frustrarea rasistilor. L-ati laudat pe Kimi ca a stat in picioare cu fruntea sus. Cred ca si-a aratat "demnitatea" cand a fost presul vitelului la ferrari. Mi se pare foarte rusinos ca oamenii dintr-o tara discriminata de vestul Europei, isi permit sa discrimineze toti oamenii de culoare. Pe logica voastra si voi va duceti la furat in strainatate. Bine ca va suparat gluma revistei franceze despre Halep si fierul vechi.



    Dupa ce s-a plans 8 luni de incidentul din Brazilia, milogul albon a recunoscut ieri cu jumatate de gura ca a avut 50% din vina.Si a mai zis ca atunci cand incerca ieri sa treaca de Hamilton se gandea deja la Bottas. Baiatul asta este de o prostie rara, nu stie cum sa atace, nu stie cum sa se apere, nu are respect fata de adversari si vrea ca ceilalti sa-l lasa sa castige doar pentru ca el este caz social.Cei care il critica pe Hamilton omit ca la start britanicul a iesit de pe circuit ca sa evite contactul cu acelasi albon care a fost nesimtit si nu a lasat spatiu.Se pare ca albon seamana perfect cu mama sa puscariasa.



    @Neutru: Nu stim cat de cinstiti sunt Mercedes dar stim cat de necinstiti sunt Ferrari. Stim cu totii de ce Ferrari a regresat in Austria: anul trecut au avut motor ilegal. Mare noroc au avut ca n-au fost descalificati.

    Cei inteligenti asintomatici sa apese pe rosu!!!
    9 10
  • @Karma and maFiA
    Imi pare bine ca macar unul dintre cei care s-au uitat la cursa a observat ce i-a facut Albon lui Hamilton in prima curba dar si in curba buclucasa, cea pentru care a fost penalizat britanicul mai tarziu. Dar astea sunt amanunte, nu mai conteaza, mergem cu valul...
    https://www.youtube.com/watch?v=1Q470aUwi3E
    5 3
  • Neutru
    N-am spus că Ferrari sunt cinstiți sau că există echipe cinstite în F1.Dar de la plecarea lui Schumacher toate tunurile sunt pe ei.Povestea din 2007 când motoristul șef de la Ferrari Nigel Stepney a vândut caietul cu dezvoltarea mașinii către McLaren prin intermedierea lui Michael Coughlin designer șef la McLaren 780 pagini trase la copiator de sotia lui Trudy Coyghlin. Anul 2007 când McLaren a pierdut punctele și a fost amendată cu 100 de milioane de dolari de FIA,(o parte din bani au venit de la tatăl lui Hamilton neoficial dar cunoscut)Scandalul a fost însoțit de circul făcut cu Alonso.Acum Michael Coughlin este la Mercedes că se pricepe la aranjamente de spionaj.Să mai scriu de 2009 și mai departe nu-i nevoie că cine știe cunoaște cine nu, no să priceapă.@youtube.com/watch?v=E7EFqgKGRLc pentru aprofundare.
    4 3
  • Ricci RENbO
    In loc de concluzie:

    Dupa mai bine de juma' de an castiga si Mercedes o cursa...
    (valabil si ptr pole)

    Oare cand s-a mai putut spune asa ceva despre ei in ultimii ani?!?
    5 1
  • Bernie
    Karma and maFIA.. Frumos nick ti ai ales..Din pacate ptr tine se pare ca tu ai probleme cu vederea..Porti ochelari de cal si din cauza asta nu i simti pe nas..Toti pilotii au purtat acele tricouri ca urmare a unui protocol stabilit inainte de cursa între Fia Liberty Media si echipe..Altfel nici unul din cei 6 piloti nu ar fi purtat vreodată acele tricouri,fiecare din motivele lui..De azi încolo voi susține oricare din cei 6 piloti deși sunt de aproape 20 de ani fan KIMI..Si a propos de KIMI..Cum dreaq se face ca este pilotul cel mai popular din F1 dar în același timp și cel mai detestat de fanii celorlalți piloți în special din,,romanika" noastra ,ptr ca in lume KIMI ESTE destul de respectat..Nu cumva asta tine de educația,,romanikilor,"" care se dau atotstiutori în toate si incearca sa i convinga pe altii varandu le pumnul pe gât.. Asta ne este civilizația domnilor..Si nimeni si nimik nu ne o poate schimba..
    4 4
  • Bernie
    Draga domnule Costel..Asteptam alt fel de raspuns din partea dumitale..Eu te am intrebat cum interpretezi gestul lui Sebi de a inghenuchia..Acum iti dau eu raspunsul.DPDV mental si psihologic Sebi al dumitale a semnat capitularea neconditionata..
    4 2
  • @Karma and maFiA
    Devii ridicol. Adica a fost exact invers, FIA a incercat sa-l scoata pe pilotul de culoare basma curata. Din fericire acum exista tehnologie si nu mai putem fura, minti. Pana una alta pilotul de culoare a fost surclasat complet de coechipier. Care, a fost peste atat in calificari cat si in cursa. Sper ca in sezonul asta Botas sa i-o dea la scor.
    2 4
  • @ Karma and maFiA nu esti deloc obiectiv. Indiferent de antipatia ta pentru Albon sau simpatia ta pentru Hamilton lucrurile sunt clare. Albon îl depăşise pe Hamilton iar acesta din frustrare a intrat in el. Uitete le reluări, dar cu ochii deschişi.
    Sunt însă de acord că acest caz nu a fost judecat corect. Ținând cont că Albon a fost scos definitiv din cursă în mod intenţionat, Hamilton trebuia mult mai aspru sancţionat.
    3 4
  • Karma and maFiA
    Declaratia lui Ralf despre incidentul Hamilton - albon :"For me it was normal racing. The punishment was simply wrong."

    @Bernie:Esti liber sa-l sustii in continuare pe cel ce sta drept ca stalpul doar la imn.Ca in rest ori este sluga ori este beat.Foarte interesant ca talentul pilotului nu este criteriu in preferintele tale.Si ca sa ramai cu 4, iata ce postau 2 ferraristi mandri cand a inceput campania BLM:
    Sainz :"Los problemas que afrontamos hoy en día, en 2020, nos hacen pensar que hemos retrocedido en el tiempo a pesar del sufrimiento y de las lágrimas de nuestros antepasados. Es una locura pensar lo que está pasando justo ahora, todos tenemos la misma sangre....
    A pesar de nuestro entorno, somos un deporte global con empleados y trabajadores de todo el mundo, de orígenes, religiones, razas y condiciones diferentes. Trabajamos juntos con gran armonía para entretener a todo el mundo y mandar un mensaje de deportividad y unidad. Condeno todo tipo de racismo y de injusticia. La diversidad nos empuja hacia delante, es algo que abrazamos. Ojalá un día todo el mundo lo haga."
    Leclerc:El racismo hay que solucionarlo con acciones, no con silencio. Por favor, participa de forma activa, comprométete y anima a otros para concienciar. Es nuestra responsabilidad hablar contra la injusticia. No os quedéis en silencio."
    Daca nu intelegi spaniola sunt programe speciale de tradus.
    4 3
  • @Karma and maFiA tu ai vazut şi incidentuldintre Hamilton şi Albon sau îţi dai cu părerea pe baza declaraţiilor altora?
    2 2
  • Neutru
    Karma ai grije că intri pe nisipuri mișcătoare.Sainz nu este(încă)ferrarist cum scrii tu,iar campania BLM are câțiva ani de la înființare când amândoi,Sainz și Leclerc cred că erau în F2.Știu și ei despre BLM cât știi și tu și probabil au aceiași personalitate.Libertatea de opinie este garantată de lege,asta nu garantează că este corectă.Să-i văd și pe ei cu o carieră în F1 cel puțin ca a lui Kimi!
    2 3
  • Costel
    Mr Bernie,

    abrupta si iata ca n-am de ales, chiar tre' sa recunosc, si inatacabila consider ca-i concluzia dvs
    1 2
  • Karma and maFiA
    @Nica: Am vazut de mai multe ori si sunt de parere ca-i incident de cursa.Dar mai cred si ca un ex pilot are o parere mai avizata decat noi.


    @Neutru: Bernie credea ca Sainz si Leclerc sunt impotriva BLM doar pentru ca au ramas in picioare si i-am aratat ca nu-i chiar asa. Ar fi fost prea mult sa sustina 6 piloti.

    BLM s-a infiintat in 2013 iar protestele erau impotriva violentei politistilor fata de persoanele de culoare. Acum scopul protestelor s-a mai schimbat...
    In 2013 Sainz era in gp3 in echipa cu Kvyat si cu romanul Robert Visoiu. Leclerc n-am idee unde concura.
    Sainz devine ferrarist dupa ce scapati de neghina. Sainz si Leclerc sunt printre preferatii mei in privinta personalitatii. De Kimi nu pot sa spun acelasi lucru. In privinta palmaresului, Raikkonen nu-i chiar atat de greu de depasit. Leclerc are mari sanse, poate si Sainz.
    Nu sunt anti-Raikkonen dar a avut prea multe fluctuatii in cariera pentru placul meu.Si nu-l vad nici atat de carismatic pe cat il considera unii.
    3 2
  • @Karma and maFiA şi ex pilotul are o părere mai avizată decât a comisarilor de cursă care l-au gasit vinovat pe Hamilton?
    0 2
  • Karma and maFiA
    @Nica: Comisarii de cursa sunt in general fosti piloti si teoretic au pareri avizate dar doar teoretic.In ultimul timp comisarii au luat mai multe decizii gresite decat corecte.Sunt curse in care situatii identice au fost judecate total diferit de aceiasi comisari. Comisarii nu sunt aproape niciodata obiectivi.
    Ralf Schumacher nu cred ca vrea ca Hamilton sa depaseasca recordurile fratelui, si cu toate astea tine partea britanicului, nu-l poate acuza nimeni de subiectivitate.
    1 0
  • Bernie
    Dle.Costel..Iti raspund la fel de respectuos și te rog sa ma crezi ca ma aflu printre puținii useri de pe acest site care iti respecta opiniile..Stiu si te inteleg prin ce treci..De ce??Ptr ca asa cum am spus mai sus sunt fan KIMI de 20 de ani și nu există nici un pilot pe lumea asta în orice competiție de motorsport discutam care sa fie mai blamat si contestat decât KIMI..Asta la noi in ,,romanika"..Ptr ca romanii au fost intotdeauna cei mai pricepuți în toate..Doar provenind dintr o societate multilateral dezvoltată,Cu milioane de muncitori policalificati..Deci...KIMI ESTE CAMPION INCONTESTABIL AL BATJOCUREI ROMANESTI..De ce??Ptr ca omul consuma alcool..Ma intreb oare pe cati romani din cei care îl critică i a depășit la consum..KIMI a ajuns nr 1 în domeniul sau..Cati consumatori români au atins nivelul asta??Dar români sunt puși pe demolat cei mai buni oameni în domeniile lor doar ca sunt bețivi.. Exemple din sport..MARADONA(a consumat de toate pe gura si pe nas) DOBRIN,BALACI ETC..Revenind la Vettel nu am avut decât o singură pretenție de la el..Aceea că fiind neamt are un dram de orgoliu și onoare nemțească.. Asa cum este de exemplu Schumi.. Nu am nimik cu pilotul Vettel ptr ca nu el proiectează si construiește mașinile.. Dar am cu omul Vettel care a dezamăgit profund..Asteptam sa fie TEUTON adevarat cu ceva lichid în instalație.. Faptul că te am tachinat putin Nu inseamna ca nu te respect pe dumneata si opiniile dumitale..Din pacate pe aici nu prea găsim,,domni" cu care sa dialoga si sa ne respectăm parerile..Te salut..
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru