Investiții în tehnologie: Volvo a cumpărat acțiuni la un start-up ce produce stații mobile de încărcare pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Joi, 25.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat cumpărarea unui pachet de acțiuni la firma FreeWire Technologies, un start-up specializat în producerea de stații mobile de încărcare pentru mașinile electrice. Detaliile tranzacției nu au fost dezvăluite.

Volvo își continuă planul de investiții pentru dezvoltarea viitoarelor mașini electrice și îmbunătățirea infrastructurii de încărcare.

Constructorul suedez a anunțat că a cumpărat un pachet de acțiuni la un start-up american ce produce stații de încărcare pentru aceste vehicule. Detaliile afacerii nu au fost dezvăluite, însă Volvo susține că nu vrea să preia controlul total asupra firmei FreeWire Technologies.

Start-up-ul a atras atenția Volvo prin faptul că oferă stații mobile de încărcare pentru mașinile electrice, ce pot fi deplasate oriunde dorește clientul, fără ca acesta să-și mai facă griji cu privire la lipsa infrastructurii.

Totodată, aceste stații mobile pot fi folosite și dacă mașina electrică rămâne fără baterie în timpul unei călătorii.

Volvo vrea ca jumătate din vânzările sale să fie reprezentate de mașini 100% electrice până în 2025. Un alt obiectiv al constructorului suedez este să vândă un total de un milion de vehicule electrificate până în 2025.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • hazard
    Interesant, probabil statiile mobile contin cateva baterii si un generator actionat de....motor diesel :))))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru