Volvo a atras două miliarde de euro la bursă în prima zi de tranzacționare

de Gabriel Nica
Sambata, 30.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo Cars a fost listată pentru prima oară pe bursa de la Stockholm, joi, aducând investiții de peste 2 miliarde de euro în doar 24 de ore de tranzacționare.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei, Hakan Samuelsson, vizibil entuziasmat de primirea pe care a avut compania pe care o conduce. „Volvo Cars le spune bun venit celor peste 200.000 de noi acționari. Aș dori să le transmit un călduros bun venit tuturor noilor acționari. Vom munci din greu pentru a executa planul nostru și pentru a crea mai departe valoare pentru voi toți”, a spus Samuelsson.

După o pregătire ce a durat mai bine de un an, Volvo Cars a fost listată pe bursa de la Stockholm săptămâna trecută, și a obținut o creștere de peste 10% a valorii acțiunilor în doar 24 de ore. Prețul anunțat inițial a fost de 53 de coroane suedeze per acțiune dar acesta a atins un vârf de 65 de coroane la 24 de ore după. Această creștere a ridicat și valoare estimată a companiei la aproape 20 de miliarde de euro.

Suma încasată de companie în prima zi de tranzacționare pe bursă arată o rețetă de succes aplicată de CEO-ul actual, Hakan Samuelsson, ce a reușit să modifice traiectoria descendentă a Volvo de când a preluat poziția de conducere.

În 2010, atunci când Volvo a fost achiziționată de producătorul chinez, Geely, mașinile produse de suedezi erau vândute în pierdere. Acum, într-o singură zi, compania suedeză a încasat mai mult decât prețul plătit de chinezi pentru achiziție, respectiv 1,8 miliarde de euro.

Comentarii (5)

  • Edikkk
    mai exact, nu suedezii ci chinezii acţionari ai Geely au recuperat integral investiţia de 1,8 miliarde şi deci deja e ca şi cum au Volvo gratis.

    Şi totul de la înclinația Geely de a face Volvo cât mai mult şi cât mai repede full electrică
    5 7
  • @Edikkk
    Hai ca sa iti explic putintel cum sta treaba: Geely a preluat Volvo pentru a "fura" tehnologie, asa cum au facut chinezii si cu toate gruprurile germane. Daca te vei interesa putintel, vei vedea ca BMW, VAG si Mercedes, produc in China masini pentru piata locala cu mult inainte de Volvo, deci nu e nimic surprinzator.
    Si ca sa te luminezi, vei vedea ca unele marci ale grupului Geely (Lynk&Co de exemplu) foloseste platforme si tehnologii comune cu Volvo. Asta nu ca Geely i-ar fi invatat pe cei de la Volvo sa faca masini, ci invers. Deci cam asta a fost interesul.
    Faptul ca si-au recuperat banii este foarte bine, asta e si ideea de business. Si bravo lor, au luat o companie buna, dar falimentara si au ajutat-o sa faca masini foarte bune in continuare. Au scos modele noi cu multa tehnologie si foarte sigure in continuare.
    8 3
  • @@edic
    Atunci când au cumpărat de la Ford, totul a rămas la americani.ei au cumpărat numele și fabricile
    5 2
  • Ford a avut grijă să păstreze toată tehnologia 62A4
    3 3
  • Edikkk
    "@Edikkk
    la 30.10.2021, 21:32"

    de la ce te-ai luat? nu ai nimic să îmi explici, am vorbit eu ceva de furtul de tehnologie sau nu...

    Scrie ce vrei, dar nu încerca să îmi "explici" ceva mie, ceva ce ştim deja toată lumea.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru