Lucid Motors va construi doar 20.000 de mașini în 2022. Modelul Air are deja 17.000 de comenzi

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană de mașini electrice are în plan să construiască 20.000 de exemplare Lucid Air în anul care urmează. Mai mult de 17.000 de clienți au rezervat deja modelul electric.

Lucid Motors a anunțat că dorește să construiască peste 20.000 de mașini electrice în anul 2022. Acest anunț vine după ce compania americană a publicat primul raport cu situația sa financiară. În pofida acestui plan ambițios, constructorul american a înregistrat pierderi de 1.5 miliarde de dolari în primele 9 luni ale anului. În al treilea trimestru, pierderile au fost de 524 de milioane de dolari.

Chiar și așa, sunt semne bune, pentru că cererea unicului produs oferit, Lucid Air, a crescut.

Astfel, mai mult de 17.000 de exemplare sunt acum pe lista de comenzi a companiei, fiind înregistrată o creștere cu 13.000 de rezervări în al treilea trimestru din 2021. În total, întreaga listă de așteptare valorează 1.3 miliarde de dolari.

Compania a mai înregistrat, de asemenea, un venit de 232.000 de dolari în urma încheierii unui parteneriat de furnizare a bateriilor de pe monoposturile din Formula E.

Șeful executiv Peter Rawlinson a declarat: “Observăm o cerere semnificativă a premiatului Lucid Air.

Resimțim o creștere accelerată a comenzilor, în timp ce noi mărim efortul de producție la fabrica noastră din Arizona. Suntem încrezători în abilitatea noastră de a construi 20.000 de exemplare în 2022. Această țintă nu este una fără riscuri, având în vedere provocările simțite de industria auto, existând foarte multe întreruperi la nivel global a lanțurilor de aprovizionare și logistică.”

El a mai adăugat că vor fi lansate și versiunile Pure, Touring și Grand Touring ale lui Lucid Air pe parcursul anului viitor.

Acțiunile celor de la Lucid Motors au crescut cu 120% în luna octombrie. În total, compania valorează 89.9 miliarde de dolari, mai mult decât Ford și foarte aproape de General Motors, aceștia din urmă fiind cotați la 90.9 miliarde de dolari.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Bula Tesla pare trucaj cu trilionul ei la bursă pe lângă ăștia - raportat la volumul producției, normal.
    Păi cum să valorezi 90 miliarde când pierzi două miliarde pe an fluierând??!!
    (Artimetică nivel retarzi: hai să admitem o marjă de profit gen Porsche/Fierarii și investiții zero, dar mai mult d-un sfert de miliard profit teoretic tot nu le-ar ieși pe 2022 la cifra de afaceri proiectată.)
    19 4
  • Caritas la nivel global. E permis.
    17 4
  • Poate nu înțeleg eu ceva, chiar dacă lista de așteptare “valorează” 1,3 mld, de acolo trebuie plătite componentele, salariile și alte cheltuieli deloc de neglijat. Atenție, o fabrica “normala” care produce 900 de mașini pe zi are un rulaj de peste 20 milioane de dolari pe zi!!! Totuși parca miliardele astea apar ca luminile de Craciun… uauuu, pana in ziua in care se sting toate!!!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru