Chinezii de la BAIC vor să-și mărească participația la Daimler: un pachet de 5% a fost cumpărat în iulie 2019

de Paul Cosma
Luni, 25.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la BAIC vor să-și mărească numărul de acțiuni deținute la Daimler, potrivit unor surse apropiate de situație. În luna iulie 2019, BAIC a cumpărat un pachet de 5% din acțiunile grupului german.

În vara acestui an, Beijing Automotive Group Co (BAIC), unul dintre partenerii Daimler pe piața din China, a decis să-și cimenteze relația cu grupul german prin achiziția unui pachet de 5% din acțiunile companiei. 

La vremea respectivă, BAIC s-a temut de influența lui Li Shufu, miliardarul chinez și președintele grupului Geely, care a cumpărat, în 2018, 9.69% din Daimler și a devenit cel mai mare acționar privat al Daimler. 

Surse citate de Reuters susțin acum că BAIC vrea să cumpere și mai multe acțiuni la Daimler, fără să ofere alte detalii. Oficialii Daimler și BAIC nu au oferit declarații pe subiect până la această oră, însă reprezentanții Geely au spus că nu vor să comenteze “speculațiile” apărute în presă.

În luna iulie, după ce BAIC a cumpărat 5% din Daimler, grupul german a catalogat investiția drept “binevenită”, în contextul reducerii costurilor cu dezvoltarea și producția mașinilor electrice pe cea mai mare piață auto din lume.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • fck communism
    2 5
  • In locul nemtilor as impune o limita pentru investitorii staini, mai ales chinezilor. Pentru orice companie germana, nu doar Mercedes.
    5 1
  • chinezii au deja 15% din Daimler. Cool !
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru