Atac la Ford Focus RS: conceptul Peugeot 308 R Hybrid ar putea fi lansat în versiune de serie

de Daniel Popescu
Vineri, 25.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a confirmat că va lansa o versiune de performanţă pentru compacta 308. Cel mai probabil, aceasta va fi o versiune de serie a conceptului Peugeot 308 R Hybrid lansat anul trecut.

Peugeot RCZ a fost timp de câţiva ani cel mai puternic model al constructorului francez, care a renunţat însă ulterior la producţia acestuia.

Oficialii francezi afirmă că, în loc să dezvolte un înlocuitor pentru RCZ, preferă să lanseze versiuni de performanţă pentru 308 şi 208.

"Suntem foarte implicaţi în competiţii sportive precum Raliul Dakar şi nu vrem să pierdem acest spaţiu. Nu cred că vom dezvolta un înlocuitor pentru RCZ. Pe fiecare nivel al gamei noastre de modele, cum ar fi 308 şi 208, vom avea ceva impresionant din punct de vedere al performanţei. Prin urmare, lucrăm la un nou RCZ sau ne bazăm pe faptul că următorul 308 va fi o bestie?", se întreabă retoric Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot.

Urmareste Automarket
Constructorul din Hexagon nu a oferit detalii suplimentare, însă anul trecut a lansat conceptul Peugeot 308 R Hybrid, care corespunde bine descrierii lui Imparato şi necesităţii de a respecta normele de emisii din 2020.

Conceptul respectiv este echipat cu un motor convenţional de 1.6 litri turbo cu doar 4 cilindri, însă este asistat de alte două motoare electrice, cu 115 cai putere fiecare, poziţionate pe câte o axă a compactei şi oferind astfel beneficiile unei tracţiuni integrale.

Rezultatul acestei alăturări este unul impresionant pentru un model din acest segment: 500 de cai putere şi un cuplu motor total de 730 de Nm.

În cazul în care conceptul va fi într-adevăr lansat în versiune de producţie, Peugeot 308 R Hybrid ar deveni un rival important inclusiv pentru Ford Focus RS.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Nu stiu ce sa zic. Doua motoare electrie...
    Cred ca va avea o masa si un pret pe masura, ca bateriile "e grele si scumpe"
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru