BMW M5 îşi va sărbători cei 30 de ani de existenţă cu o surpriză

de Bogdan Mirică
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va sărbători în 2015 30 de ani de la debutul primei generaţii M5. Modelul de performanţă este subiectul unei campanii publicitare care se va încheia cu dezvăluirea unui model surpriză.

BMW se pregăteşte să celebreze cum se cuvine cei 30 de ani de existenţă pe care M5 îi va împlini în 2015. Motiv pentru care a demarat o campanie de promovare a tuturor generaţiilor. Primul clip a fost deja dezvăluit şi are în prim plan modelul actual.

În următoarele luni, materialul video va fi însoţit şi de altele, dedicate vechilor M5. Campania se va încheia cu o surpriză, după cum anunţă chiar cei de la BMW.

Deşi nu există foarte multe detalii despre planurile bavarezilor, iar secretul este unul bine păstrat, constructorul este aşteptat să dezvăluie o versiune specială cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, programat vara aceasta.

Esential 6.5 secunde îi erau necesare primului BMW M5 pentru a ajunge la 100 de km/h.
Primul BMW M5 a fost dezvăluit în anul 1985, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Maşina de atunci venea cu un look uşor modificat, cu o suspensie complet regândită, cu frâne de performanţă şi cu un nou motor.
Sub caroserie se ascundea un propulsor cu şase cilindri, de 3.5 litri, capabil să dezvolte 286 de cai putere. Era suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 6.5 secunde şi o viteză maximă de 245 km/h.

Chiar dacă avea un preţ de 80.000 de mărci germane, destul de mult chiar şi pentru acea vreme, maşina a fost un succes, BMW reuşind să vândă 1000 de exemplare într-un singur an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru