BMW România anunță 3 servicii care vor să rezolve marile probleme ale mașinilor electrice: prețul ridicat, autonomia redusă și timpul de încărcare

de Mircea Meşter
Miercuri, 16.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții români ai mașinilor din gama BMW i beneficiază din această primăvară de servicii speciale care își propun să rezolve parțial principalele probleme ale modelelor electrice.

După ce în toamna anului trecut a anunțat oficial că doi dealeri din România - Automobile Bavaria și APAN Iași - încep comercializarea oficială a gamei de modele ecologice i, BMW România anunță lansarea unor soluții și servicii dedicate familiei de modele care astăzi conține citadina i3 și sportiva i8. Noile servicii își propun atât să faciliteze achiziția și utilizarea mașinilor din gama i, cât și să elimine problemele de ordin practic pe care le-ar putea ridica mașinile electrice sau hibride plug-in în anul 2016 în România.

Finanțare cu valoare reziduală mare și rată lunară redusă

Cel mai important serviciu lansat în această primăvară de BMW este cel de finanțare la achiziția unui BMW i3. Pentru că prețurile mașinilor electrice sunt considerate încă unele mari în raport cu cele ale modelelor concurente alimentate tradițional (BMW i3 are un preț de pornire de 35.900 de euro), BMW România lansează serviciul BMW Select, care combină avantajele leasing-ului financiar clasic cu cele ale leasing-ului operațional.

Dedicată atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, soluția financiară le propune clienților o perioadă de finanțare de 36 de luni și o dobândă de 4% și - foarte important - o valoare reziduală garantată de 51.6% din valoarea inițială a mașinii. Altfel spus, BMW România le oferă posibilitatea clienților de a alege o soluție de finanțare cu o rată mică, dar cu o valoare reziduală mare.

La finalul contractului, clienții au trei posibilități: achitarea valorii reziduale pentru intrarea în posesia mașinii, refinanțarea valorii reziduale sau returnarea autoturismului și contractarea unei noi soluții de finanțare pentru unul nou.

Pe toată perioada contractului, reviziile și garanția sunt incluse.

Tip finanțare Leasing clasic cu dobândă promoțională
BMW Financial Services
BMW Select
BMW Financial Services
Mașina finanțată
BMW i3 electric cu opțiuni suplimentare, valoare cu TVA: 41.731 de euro
Perioada 36 de luni 36 de luni
Avans 25% 25%
Dobândă 2.99% 4%
Rata lunară 747,26 Euro 299,07 Euro
CASCO 113,20 Euro 113,20 Euro
Rata lunară + CASCO 860,46 Euro 412,27 Euro
Rata lunară + CASCO + TVA 1011,47 Euro 473,65 Euro
Valoare reziduală 1% 51,6%

Celelalte două servicii oferite de BMW România în zona modelelor din gama i acoperă nevoile de încărcare a bateriilor acestui tip de modele și nevoia de mobilitate a clienților care au nevoie de o mașină pentru călătorii lungi pe perioade scurte din an. 

Stații de încărcare rapidă pentru acasă sau birou

Pentru a le oferi clienților soluții integrate de încărcare, BMW România colaborează cu specialiștii de la TIAB România pentru instalarea stațiilor de încărcare dedicate BMW i Wallbox. Astfel, dacă timpul de încărcare al unui BMW i3 la priza clasică de 220V este considerat prea lung (10 ore conform fișei tehnice BMW), clienții vor putea contracta două soluții de încărcare rapidă. 

Prima dintre acestea este BMW i Wallbox Pure (foto stânga), care oferă o putere maximă de 3.6 kW și alimentează complet un BMW i3 în 6-8 ore. Costul unui astfel de punct de încărcare este de 977 de euro cu TVA inclus la care se adaugă costul de analiză a rețelei și cel de instalare (200 de euro).

Esential 30 de mașini din gama "i" își propune BMW România să vândă în cursul anului 2016.
Alternativa superioară oferită de BMW este Wallbox Pro (foto dreapta), care are un preț de catalog de 2000 de euro cu TVA inclus, plus 200 de euro costuri de analiză și instalare.
Această stație oferă atât un display color touchscreen care pune la dispoziție o serie de facilități suplimentare (programarea încărcării astfel încât aceasta să aibă loc într-o perioadă cu costuri mici per kWh sau administrarea unor utilizatori diferiți, element care ajută la nivel contabil/de facturare). Un BMW i3 se încarcă în 4 ore la un BMW Wallbox Pro.

Mașini închiriate la preț preferențial pentru clienții gamei i

BMW România oferă din această lună un serviciu de închiriere auto la tarife preferențiale în cazul în care utilizatorul unui BMW i3 are nevoie de o mașină pentru vacanță sau pentru o călătorie mai lungă pe termen scurt. Mașinile oferite în acest caz sunt cele din gama actuală BMW, iar costurile de închiriere încep de la 55 de euro pe zi, în funcție de profilul clientului și de durata închirierii.

Comentarii (3)

  • As fi curios cite i3-uri s-au vindut pina acum in Romania . Extrem de putine probabil - si nu doar din cauza design-ului ... hai sa-i zic "particular".
    Nu cred oricum ca gimmick-urile astea de finantzare or sa creasca vinzarile spectaculos pina nu va scadea efectiv PRETUL electricelor si/sau hibridelor Plug-in, in paralel cu ieftinirea previzibila a bateriilor.

    Nici "generalistii" nu dau insa semne-n directia asta (Nissan vad ca nu introduce inca Leaf-ul la noi, iar Renault continua cu Zoe politica lor idioata de leasing pt. baterii, VW vinde la fel de scump e-Up-ul), asa ca mai e mutl pina departe...
    15 2
  • mircea
    @Kirotractor
    Extrem de puține mașini electrice în general, deci i3 e în trendul cifrelor. Nu cred că serviciile astea BMW sunt soluții care să aducă volum - nu prea-ți permite piața să oferi volum - ci pur și simplu să faciliteze trecerea la electrice pentru cei câțiva clienți care nu-s foarte hotărâți să cumpere o electrică, dar ar vrea totuși una. :)
    9 1
  • @mircea: Absolut corect. Am oricum o parere buna despre putinii "curajosi" care si-au tras electrice la noi. Probabil insa ca-i vorba de-a doua masina-n cazul multora.

    Zici insa bine ca nehotaritii-s ceva mai multi - pina si pe mine ma tenta cindva un Twizy pentru oras - dar, repet, leasingul bateriilor m-a "vindecat", pe linga faptul ca bonusul "e-eco" nu-i aplicabil dracoveniei, ci doar de la Zoe in sus.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru