BOR anunţă că părinţii care au cel puţin 5 cruci şi icoane în maşină nu trebuie să-şi mai dea copiii la ora de religie: "Riscăm să expunem copiii la supradoze nedorite"

de Mircea Meșter
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Orele de religie nu sunt obligatorii pentru familiile credincioase dacă părinţii atârnă în maşină cel puţin 5 cruci sau iconiţe. "Cu cât mai multe, cu atât mai bine", spun oficialii BOR.

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

Discuţia legată de orele de religie din şcoli, care a acaparat atenţia opiniei publice din România în ultimele luni, şi-a găsit o rezolvare parţială nesperată într-un comunicat de presă al Bisericii Ortodoxe Române. Conform purtătorilor de cuvânt ai Patriarhiei, părinţii care au cel puţin 5 icoane şi cruci lipite pe parbriz sau agăţate de oglindă nu vor mai fi nevoiţi să-şi trimită copiii la orele de religie, pentru că aceştia beneficiază deja de educaţia ecumenică potrivită din familie.

"Calculele noastre arată că cel puţin cinci cruci sau icoane achiziţionate din punctele de lucru speciale ale Patriarhiei reprezintă echivalentul unui an de religie, astfel că un copil care călătoreşte frecvent într-o astfel de maşină beneficiază deja de educaţia corectă. Evident că mai multe iconiţe înseamnă mai multă educaţie, deci un prabriz plin pe jumătate reprezintă deja o scutire de la orele de religie pentru cel puţin patru ani", spune Rafael Fericire, purtător de cuvânt al clericilor români.

Urmareste Automarket
Conform autorităţilor din domeniu, cu cât aplecarea maşinii spre cele sfinte este mai adâncă, cu atât copiii primesc mai multă scutire de la orele de religie.
Astfel, dacă maşina e sfinţită, copilul poate lipsi doi ani de la orele de religie. Dacă unul dintre suporturile de pahare e umplut cu tămâie, patriarhia taie încă un an. Dacă un copil adună peste 12 ani de scutire, el este acceptat fără examen la Facultatea de Teologie.

Rafael Fericire a lămurit şi problema familiilor cu mai mulţi copii, spunând că timpul se împarte între aceştia. Astfel, dacă o familie vrea ca cei doi copii să fie scutiţi de la religie, trebuie să lipească de două ori mai multe icoane în maşină. "Dacă şoferul nu mai are spaţiu pentru aceste mici simboluri în maşină, îl sfătuim să-şi cumpere una mai mare. Apropo, în parcul nostru există câteva exemplare S-Klasse second-hand de vânzare deja sfinţite", încheie oficialul român.

Comentarii (5)

  • tinand cont ca 90% dintre parinti au plasat (ca oile) educatia religioasa in cadrul nepotrivit al scolii ma stept ca 90% dintre soferi sa mearga cu capul iesit pe geam, acesta din urma fiind plin pana la refuz de reprezentarile si dovezile de cultura, educatie si piosenie a proprietarului cutiei pe 4 roti.

    ma intreb daca tipa din poza e fericita ca a intrat la scoala de maici fara sa dea examen oral sau lanseaza o noua linie de accesorii de atarnat la grumaz.

    "stirea" imi merge la inima....citind-o am speranta ca redactia chiar e deschisa la minte in privinta acestui subiect
    11 8
  • marius
    dragi redactori,sunteti idioti,ati facut cele mai penibile poante
    sa fiti iubiti,tocmai ati pierdut niste vizitatori
    6 10
  • excelent articol baieti!
    69 de matanii pentru spalarea pacatelor va doresc!
    7 6
  • @marius
    stai linistit nu o sa-ti duca nimeni lipsa.
    5 5
  • din pacate e de 1 aprilie...:))
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru