Volvo anunță cea mai sigură mașină din lume: viitorul XC60 va rezista Apocalipsei

de Sebastian Toma
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suedezii de la Volvo pregătesc următoarea generaţie a lui XC60, pe care vor să o facă cea mai sigură maşină din lume. Oficialii Volvo spun că viitorul XC60 nu va rezista doar la accidente auto, ci şi la Apocalipsă.

Esential 2020 este anul din care Volvo promite că nu va mai avea nicio victimă în urma accidentelor rutiere în care sunt implicate modelele sale.

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

Volvo XC60 va primi o nouă generaţie până la finalul acestui deceniu. Aceasta îşi propune să devină cea mai sigură maşină din lume, iar suedezii au un obiectiv nemaiîntâlnit în industria auto - rezistenţa la Apocalipsă. Compania din Suedia anunţase deja intenţia sa de a nu mai avea niciun deces în urma accidentelor rutiere în care sunt implicate maşinile pe care le produce, obiectivul acesta fiind stabilit pentru anul 2020, deci nu ar trebui să mire pe nimeni faptul că suedezii vor să facă maşini rezistente la Apocalipsă. În ciuda faptului că nu este cunoscută data la care va sosi Apocalipsa şi în ce formă va fi derulată, compania Volvo este cunoscută pentru testele extensive de impact derulate la viteze şi în condiţii care depăşesc cerinţele EuroNCAP.

Cel mai probabil, noul XC60 va beneficia de o caroserie rezistentă la impactul cu corpuri cereşti şi capabilă să susţină viaţa la interior chiar şi în condiţii atmosferice neîntâlnite pe Pământ, cum ar fi temperaturi exterioare de peste 200 grade Celsius şi lipsa oxigenului. Ca de obicei, habitaclul va avea o configuraţie simplă, dar elegantă, în stil suedez, după cum a fost şi cazul actualei generaţii a lui XC60. Lista de tehnologii de asistenţă a şoferului va include şi elemente conexe condusului, cum ar fi funcţia de găsire a locurilor din care se poate obţine hrană şi apă potabilă, două elemente fără de care nu poţi supravieţui unei Apocalipse.

Urmareste Automarket
Platforma tehnică aşteptată este soluţia modulară SPA, alături de noua gamă de motorizări a concernului suedez. Chiar dacă nu va fi lovit niciodată de Apocalipsă, viitorul XC60 va beneficia de sistemele de siguranţă cu care ne-a obişnuit deja concernul deţinut de chinezii de la Geely.
Pentru călătoriile pre şi post Apocalipsă, viitorul XC60 va putea parcurge mai mulţi kilometri decât precedesorul său datorită unei autonomii mărite printr-un rezervor mai mare şi a motoarelor mai economice.

Comentarii (3)

  • Tembelus Rex
    Totusi astazi aveti numai stiri la bascalie?
    6 2
  • Apocalipsa nu e bascalie...se stieee!
    8 2
  • Tembelus Rex
    Faceam referire la stirile auto.........totusi.....
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru