Cadillac ELR - coupe cu propulsia lui Chevrolet Volt

de Bogdan Mirică
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cadillac debutează în segmentul coupe-urilor premium electrice cu noul ELR. Bazat pe Converj, modelul de serie mizează pe trenul de propulsie al actualului Chevrolet Volt.

Cadillac a dezvăluit la Detroit modelul ELR, o versiune de serie a conceptului Converj, introdus în 2009 la acelaşi salon american. Modelul este un coupe hibrid premium, ce va intra în producţie la finele acestui an şi va ajunge pe piaţă la începutul lui 2014.

Sub caroseria puternic inspirată de liniile colţuroase şi masculine ale conceptului Converj, noul ELR ascunde un ansamblu hibrid împrumutat de la Volt. Asta înseamnă că modelul premium beneficiază de bateria sub forma literei T, poziţionată în centrul şasiului.

Pachetul are o capacitate de 16.5 kWh şi poate asigura o propulsie pur electrică pentru o distanţă de 56 kilometri. Cântărind 198 de kilograme şi măsurând 1.6 metri, bateria are nevoie de numai 4.5 ore pentru a se încărca de la o priză de 240 V. Dacă se foloseşte o alimentare de 120V, timpul creşte la 12 ore. După epuizarea energiei, un motor pe benzină de 1.4 litri începe să pompeze energie în baterie.

Esential 207 cai putere oferă noul Cadillac ELR.
400 de Nm oferă ansamblul hibrid al noului Cadillac ELR.
161 de km/h este viteza maximă a noului Cadillac ELR.
Întregul ansamblu oferă 207 cai putere şi un cuplu motor de 400 Nm.
Resursele sunt suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 8 secunde, cu una mai puţin decât în cazul lui Volt. Viteza maximă va urca până la 161 km/h.

Noul Cadillac ELR foloseşte o suspensie de tip Hi-Per Strut pe faţă şi vine cu transmisie automată cu opt trepte, semnată de ZF. Pentru puntea spate americanii au ales o punte semi-independentă cu legătura de tip Watt.

La interior, Cadillac mizat pe o configuraţie a scaunelor 2+2 şi a condimentat totul cu inserţii din lemn şi piele pentru a sublinia caracterul premium. Nu lipseşte nici echiparea cu fibră de carbon pentru cei care îşi doresc o abordare mai sportivă.

La capitolul tehnologie, Cadillac mizează pe un ecran tactil de 8 inch, pe iluminare ambientală LED şi o soluţie ingenioasă de rabatare a banchetei spate.

Comentarii (2)

  • Un coupe foarte frumos.Ar face senzatie o asemenea masina pe strazile noastre.
    9 0
  • antonny
    pare mai interesant decat Volt
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru