Camera de marșarier devine obligatorie pe toate mașinile din SUA: aproape 17% dintre accidentele generate de mersul cu spatele vor putea fi prevenite

de Daniel Popescu
Joi, 03.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate mașinile comercializate în Statele Unite trebuie să fie echipate în standard cu cameră de marșarier, măsură care potrivit estimărilor va avea ca efect reducerea cu 17% a accidentelor provocate de mersul cu spatele.

Statele Unite și țările europene impun în mod regulat introducerea unor sisteme de siguranță în standard pe mașini cu scopul de a reduce numărul de accidente, mai ales după ce noile tehnologii devin suficient de accesibile pentru a nu crește semnificativ prețurile de comercializare.

Ultimul exemplu în acest sens vine din Statele Unite, acolo unde o nouă lege federală impune tuturor constructorilor să echipeze mașinile în standard cu cameră de marșarier.

Legea spune că toate mașinile, autobuzele și camioanele construite sau vândute în SUA care au o masă mai mică de 4.54 tone trebuie să fie echipate cu sisteme video pentru marșarier. De asemenea, există specificații inclusiv pentru performanțele camerei video: aceasta trebuie să fie capabilă să vizualizeze o suprafață de 3x6 metri în spatele vehiculului, adică 18 metri pătrați.

Tehnologia este deja oferită ca opțional de cei mai mulți constructori, iar Ford, Toyota și Nissan oferă deja în standard această tehnologie pe toate modelele comercializate peste Ocean.

Statisticile oficiale arată că accidentele petrecute la mersul cu spatele au ca efecte decesul a 210 persoane în fiecare an, iar o treime dintre acestea sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, alte 15.000 de persoane sunt rănite anual în urma unor astfel de accidente.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Asigurări pentru Siguranța Traficului din SUA, aproximativ 17% dintre acestele generate de mersul cu spatele vor fi evitate ca urmare a implementării acestei legi federale.

Pe de altă parte, o serie de experți consideră că măsura nu este suficientă și că ar fi trebuit să includă și echiparea mașinilor cu sistemul de frânare de urgență automată (AEB) și sisteme de alertare care să oprească automat vehiculul atnci când senzorii detectează obiecte sau persoane în punctele moarte din spatele mașinilor.

Via Los Angeles Times

Comentarii (17)

  • Devine oligatorie pentru... camera=automat gps/navigatie pe masina.Ecall,0bligatoriu in Europa(suna masina automat la dispecer in caz de accident)=monitorizare.Astia se pregatesc in viitorul destul de apropiat sa ne monitorizeze vitezele de deplasare,distantele,locurile in care ne ducem cu rablele,o sa mergem toti ca cireada de frica amenzilor.
    6 16
  • deci ai scris povestile astea decupand literele din ziare, hartia ai lasat-o anonim intr-o pubela de unde a luat-o un prieten de incredere care nu te-a vazut vreodata (dar te stie sub pseudonimul de Tatraus), hartie data unui alt prieten care i-a dat-o unui individ necunoscut care a hotarat sa se duca la internet cafe dezafectat si sa iti publice fricile.

    deci esti genul de om care nu foloseste internet (dupa cate am observat) nu are telefon mobil, nu are semnatura electronica, nu stie ce e aia mail, uraste feisbuc si a renunatat la imprimantele HP pentru ca au un cip de urmarie

    sa ne traiesti multi ani, ai bunghit viitorul exact asa cum ni se pregateste. Nu stiu ce ne-am face noi astia ignorantii daca nu ar fi mana asta de oameni vesnic de veghe.
    13 7
  • Edikkk
    Este o măsură foarte bună !!

    17% accidente reducerea este excelenta, mai ales că aceste accidente se termină în unele cazuri cu victime în rândul copiilor !!

    Camera cu navigaţie mi-aş monta mâine, dacă aş găsi una cu Android 4G slot şi waze.

    Păcat că măsura este în SUA şi în UE.... nimic, suntem prea proşti şi înapoiaţi.
    8 7
  • Ma cam oftica binele facut cu sila,cum era si cu colectivizarea odata,stia partidul ce e mai bine pentru mine.Eu nu vreau sa dau banii obligat pe o camera,nu vreau masina cu camera,nu imi foloseste,am oglinzi.Daca fac ceva rau cand dau cu spatele,prefer sa platesc cu pedeapsa maxima dar nu vreau sa fiu obligat.
    8 12
  • presupun ca ti-ai taiat centura de siguranta din masina, asta nu omoara pe nimeni daca nu o folosesti. Incerc sa inteleg, daca ai masina, cum de ai acceptat sa platesti pentru o dotare atat de inutila?

    adica merg mai departe si iti propun sa elimini si celelalte centuri si daca faci accident si se lasa cu victime sa fii barbat si sa-ti asumi raspunderea, ce drku!
    11 8
  • @Vianu.Nu sunt de acord cu tine,eram pro la ce ai scris daca nu se inventau oglinzile si aparea acum posibilitatea sa vad ce am in spate cu ajutorul unei camere.Sunt de acord ca centurile de siguranta salveaza vieti.Nu sunt de acord cu camera,esti atat de prost sa nu poti folosi 3 oglinzi,n-ai ce cauta la volan.Asta cu camera in spate o sa fie bucuria asiguratorilor,pentru un moment scurt,accidente tot o sa se intample.Camioanele sunt obligate si ele sa aiba camera?
    6 9
  • atat ai inteles tu, asigurari si ca prostul de la volan nu stie sa foloseasca oglinzile?

    :(
    5 6
  • @Vianua.Da, exact asta am inteles,nu neg ca poate am inteles si corect dupa puterea mea de a discerne,asta e.Dar,''...estimărilor va avea ca efect reducerea cu 17% a accidentelor provocate de mersul cu spatele'',ce sa inteleg de aici?Mor foarte multi oameni in accidentele provocate de soferitele care dau neatente cu spatele in parcarile din mall?Parca viteza ucidea,nu mersul cu spatele.Scade numarul de morti pe sosele de la o banala camera?Sau creste profitul asiguratorilor ?Eu p'asta cu camera obligatorie care deobicei e legata la un gps,o iau ca un preambul la faptul ca o sa se faca legi in viitorul nu prea indepartat,cand o sa imi iau amenda doar ca gps i-a atentionat ca am depasit viteza legala.
    6 5
  • @Tatraurs, cei cu tine omule?
    Orice sistem de securitate care s-a adaugat pe masini si reduce numarul de accidente este mai mult ca binevenit - regulile de circulatie, centuri de siguranta, airbag-uri, ABS, ESP, sisteme de franare automata, etc. Acum ce ai impotriva sa sa includa in lista si camera pentru marsarier, daca va creste siguranta?

    Este o crima sa poti reduce numarul de accidente si potentiale victime si sa nu o faci

    Nu-ti place ca devine obligatoriu in SUA? Stai linistit, mai dureaza pana apare si in Europa. Iar cand va aparea, nimeni nu te obliga sa-ti cumperi masina noua. Eventual poti merge si cu transportul public
    7 5
  • Tartaruse, ia zi cat costa camera aia din telefonul ala pe care il schimbi anual ? iti zic eu, vreo 2 euro. Sa te duci la Samsung sa protestezi ca nu vand telefoane fara camera.
    Asta e un deja-vu. De fiecare data cand se impune o imbunatatire a sigurantei prin lege se gaseste cineva sa comenteze aiurea.
    Soferii adevarati nu au nevoie de centuri.
    Soferii adevarati nu au nevoie de airbaguri.
    Soferii adevarati nu au nevoie de ABS... samd

    A fost acum cativa ani un protest al motocilcistilor impotriva obligativitatii purtarii castilor. Era un zmeu care se batea cu caramida in piept in fata camerelor. "Castile sunt pentru cei care nu stiu sa mearga. Motociclistii adevarati nu au nevoie de casti"

    10 minute mai tarziu, cade, da cu capul de bordura, si moare.
    6 2
  • mircea
    @Tatraurs

    România este țara cu cel mai mare procent de șoferi care susțin că sunt excelenți la volan. Și, în același timp, țara cu cele mai multe decese în accidente rutiere la 1000 de locuitori. 90% dintre accidente sunt cauzate de șoferi.

    Te las pe tine să mesteci informațiile astea.
    7 8
  • Mai nou, toate masinile noi vin cu reverse camera din fabrica. Ajuta foarte mult cand parchezi masina. Sa nu ami zic de cati copii sunt mai in siguranta datorita acestor camere. Bizonul american si boul carpatin.
    6 1
  • @Tatraurs
    Daca un membru al familiei tale ar fi victima intr-un astfel de accident, ai mai gandi la fel?

    Recomand tuturor sa mai citeasca o data postarile lui Mircea, Cyrus si Vianu.
    Protejati valorile fundamentale, nu va uitati numai in buzunare si cum sa eludati regulile societatii.
    o zi buna!
    6 6
  • Erata.
    O zi buna!
    1 1
  • voiam sa nu mai comentez...daca pana si unul dintre administratori a crezut de cuviinta sa intervina....:|

    ca fapt divers....imi parchez masina in garaj numai cu spatele si pentru asta trebuie sa merg in marsarier, de la poarta, aproximativ 25 de metri. 3 oglinzi si nici una nu acopera cei 2-3 m fix din spatele masinii in care kidul de 4 ani poate sari pentru ca asa i se nazare lui, si sa-l prind sub masina. Am inima cat un purice de fiecare data chiar daca stiu ca micul individ e in casa.

    O camera nu te face mai bun sofer (sau mai rau) cii pur si simplu duce la evitarea unor potentiale tragedii.

    dar vorba lui Kotegaeshi....bourii carpatini sunt in rezervatii in schimb boii de pe soselele patriei din ce in mai multi (fara absolut nici un apropos la Trataus)
    5 3
  • Pai da...
    He he he, pana si Dacia are camera de mers cu spatele din fabrica (nu pe versiunea cheala)... Ce o fi asa de greu sa puna si in USA? :)
    3 1
  • Marş ariel
    Am şi eu o cameră pentru dat don'şoarei în... spate.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru