Carlos Ghosn a fost arestat din nou în Japonia, după ce ar fi folosit banii Nissan în scopuri personale: “Este scandalos, dar nu vor reuși să mă doboare”

de Paul Cosma
Joi, 04.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia, din nou, după ce fusese eliberat condiționat în martie. Fostul șef de la Nissan este acuzat acum că ar fi folosit banii constructorului în scopuri personale cu ajutorul unui intermediar, potrivit procurorilor japonezi.

Mai puțin de o lună a stat în libertate Carlos Ghosn, fostul conducător al alianței Renault-Nissan fiind din nou reținut de către autoritățile din Tokyo.

Ghosn este acuzat acum că ar fi folosit banii Nissan în scopuri personale, cu ajutorul unui intermediar, conform informațiilor oferite de procurori. El a fost “ridicat” de autorități de la apartamentul său din Tokyo.

“Arestarea mea este scandaloasă și arbitrară. Este încă o încercare a unor persoane de la Nissan care vor să mă reducă la tăcere prin inducerea în eroare a procurorilor. Nu vor reuși să mă doboare,” a declarat Ghosn.

Ghosn a fost arestat la doar o zi după ce anunțase că va organiza o conferință de presă în care urma să facă mai multe dezvăluiri. Pe 11 aprilie, Ghosn voia să spună “adevărul despre acuzațiile care i-au fost aduse”.

În această săptămână, Renault și Nissan au anunțat descoperirea mai multor plăți făcute de Ghosn către o companie din Orientul Mijlociu și către un avocat, unele dintre ele implicând “practici discutabile și ascunse și încălcări ale principiilor etice ale grupului”.

Via Automotive News

 

Comentarii (4)

  • ceva e cu adevarat putred acolo

    ori justitia japoneza are consilieri trimisi de guvernul Dancila
    7 5
  • Free Willy ! - pardon, Carlito. :-) (ÎL susțin fiindcă mi-a zis că și el mă susține în preluarea postului său vacant. :-)))

    La modul serios acu, daravela Ghosn are 1001 dedesubturi, imposibil a fi descâlcite din știri telegrafice. Și oficios-oficiale mai ales.
    Rezumativ (deși m-ar tenta o analiză completă, dar o aștept de la AM :-P): omu nu-i vreun sfânt în orice caz, dar faptul c-a ajutat cândva la salvarea Nissan de la faliment l-a făcut să se creadă imun. Și nu-i.

    Pe de altă parte, justiția japoneză lăudată de unii e mai feudală-n esență decât se crede. Și ultra-naționalistă, evident - asta incluzând protecția Yakuzei, dar distrugerea vieții oricărui *gaijin* care le afectează interesele.
    17 0
  • Costel
    oare in arest Ghosn fredoneaza I'll be holding on- gregg allman ? :D
    10 1
  • Avocatu`
    Unde naiba scrie în codul penal japonez că reprezintă o infracțiune „practicile discutabile și ascunse și încălcări ale principiilor etice ale grupului”?
    Este Grosn un pericol social? De ce este nevoie să bagi la pușcărie un om doar pe bază de bănuieli și nu în urma unui proces urmat de o decizie a judecătorilor? Doar naziștii și comuniștii făceau asta (și în România ultimului deceniu).

    S-a dus dracu` justiția peste tot în lume, nu numai în România!...
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru