Nissan: „Dacă Marea Britanie iese din UE, regândim investiţiile la uzina noastră din Regat”

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan se teme de o eventuală ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Dacă scenariul se adevereşte, Carlos Ghosn, preşedintele Nissan, ameninţă cu tăierea investiţiilor la uzina sa din Marea Britanie.

După ce ieri a blamat ritmul lent de dezvoltare al infrastructurii pentru vânzările dezamăgitoare ale vehiculelor electrice, Carlos Ghosn a revenit cu o altă declaraţie, ţintită asupra executivului din Marea Britanie.

Preşedintele Alianţei Renault-Nissan ameninţă că brandul japonez îşi va regândi strategia de investieţie în Regatul Unit, dacă Guvernul, condus de primul-ministru David Cameron, decide retragerea din Uniunea Europeană. Premierul britanic a promis că dacă alegerile din 2015 vor aduce victoria conservatorilor, un vot public privind apartenenţa la Uniunea Europeană va fi stabilit în 2017.

Personal, nu cred în probabilitatea acestui scenariu, dar dacă acest scenariu devine realitate trebuie să evaluăm impactul acestuia asupra companiei noastre.

Carlos Ghosn
preşedintele Alianţei Renault-Nissan
Carlos Ghosn a reacţionat la acest anunţ cu ocazia vizitei sale la uzina din Sunderland, Marea Britanie, unde a fost demarată producţia celei de a doua generaţii a crossover-ului Qashqai.
Uzina japonezilor însumează în prezent o forţă de muncă de aproximativ 6500 de persoane.

„Dacă lucrurile se schimbă, trebuie să ne recalculăm strategia şi investiţiile programate în viitor. Personal, nu cred în probabilitatea acestui scenariu, dar dacă acest scenariu devine realitate trebuie să evaluăm impactul acestuia asupra companiei noastre”, a declarat Ghosn.

Nu este pentru prima dată când Ghosn leagă investiţia Nissan în Marea Britanie de apartenenţa Regatului la Uniunea Europeană. În octombrie 2002, acelaşi brazilian declara că viitorul uzinei de la Sunderland va depinde de adoptarea monedei euro de către Regatul Unit. Se pare că ameninţările sale nu s-au concretizat, uzina de la Sunderland devenind una dintre cele mai importante la nivel mondial, chiar dacă britanicii şi-au păstrat lira sterlină.

via carscoops

Comentarii (4)

  • dar sa iasa dracu din ue...natie imputita de oameni
    4 15
  • Asa limbaj, asa om ! Ura si discriminarea izvorasc intotdeauna din prostie si incultura.
    16 3
  • principiul uk : "cand e de castigat sa fim si noi acolo .... cand e de pierdut nu contati pe noi "
    nu este f frumos dar este sanatos ... pt ei
    poate ar trebui sa imprumutam si noi niste idei de la ei .... dar nu avem cu cine
    10 2
  • Nu se va intampla mare lucru, pentru ca UK este una dintre cele mai mari piete pentru Renault in general si pentru Europa in special. In plus si Renault este una din companiile care aduce bani frumosi la bugetul tarii. Deci sunt vorbe si amenintari. S-au mai zis de-astea. Eventual se va gasi o solutie de compromis fara sa afecteze in vreun fel nici una din parti. Ca deh, sunt oameni maturi in gandire. Nu ca ai nostri care baga taxe aberante si muta autostrazi fara sa se gandeasca la greutatile pe care le pot avea investitorii straini, adica aia care aduc cei mai multi bani bugetului Romaniei.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru