Nissan pregătește producția noului Qashqai la Sunderland: uzina britanică a produs deja 35.000 de unități ale noii generații Juke

de Paul Cosma
Duminica, 08.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va investi 400 de milioane de lire sterline la fabrica din Sunderland pentru a pregăti intrarea în producție a noului Qashqai, în ciuda temerilor legate de consecințele Brexit. Din octombrie 2019, uzina a început să construiască noul Juke, iar producția a atins 35.000 de unități.

Nissan Qashqai este unul dintre modelele care a deschis apetitul publicului european pentru gama SUV. Actuala generație a modelului nipon a fost prezentată în 2013, iar în 2017 a primit un facelift consistent. 

Noua generație Qashqai ar urma să mizeze pe o versiune îmbunătățită a platformei CMF, aceasta urmând să poată susține și motorizări hibrid. În același timp, versiunile echipate cu motoare diesel ar urma să dispară. 

Noul Qashqai ar urma să fie expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Paris, eveniment programat să își deschidă porțile în toamna acestui an. 

Între timp, Nissan pregătește producția noului Qashqai la uzina din Sunderland, acolo unde sunt programate investiții de 400 de milioane de lire sterline, chiar și pe fondul temerilor legate de consecințele economice ale Brexit.

Alte 100 de milioane au fost investite pentru producția lui Nissan Juke. Noua generație a SUV-ului este construită la Sunderland începând din octombrie 2019, iar producția a atins deja 35.000 de exemplare.

Via Nissan

Comentarii (7)

  • Cand sunt in faliment, cand parasesc Europa, cand isi muta fabricile din Marea Britanie...si surpriza, investesc vreo cateva sute de milioane in fabrica din Sunderland. Doamne, ce presa!!!
    15 1
  • Cazan de masina cu forma de strut si roti de lastun. Oribilitate !
    8 15
  • @fad, ce nu iti poti permite tu, este cazan? Si atunci sh-ul pe care il ai in parcare, ce mai este? Aaa, am uitat , este "ca noua", cum va place voua sa spuneti si sa credeti. Grandomanilor, nu aveti un sfant in buzunar, dar suntem atat de infatuati....nevoie mare.

    P.S. Qashqai-ul este strut, dar Mercedes GL Coupe, ce mai este?
    14 4
  • Ue cat cuprinde
    Nu mai apare niciun destept care sa cante prohodul britanicilor pentru ca au iesit din UE?
    6 4
  • You got to love them, crazy japs. Toti constructorii auto (hoti) fug in tari cat mai ieftine. Nissan investeste intr-una din cele mai scumpe tari (pt productie). Cum se numeste asta, Harachiri?
    5 1
  • LUCCI LUCIANO
    Pai....si cu Brexitul cum ramane? UK vrea scutire de taxe in relatia cu UE dar nu-si mai asuma tiganii veniti din toata Europa , cei care le-au ingropat sistemul de asigurari sociale si cel medical. Foarte tare !
    3 0
  • @Ue si tie
    Inca n-au iesit ignorantule, vorbim in 2021
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru