Alianta Renault-Nissan

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 | Economic

Acordul de colaborare Renault-Nissan, finalizat. Francezii își reduc influența asupra mărcii nipone

Noul acord de colaborare dintre Renault și Nissan a fost finalizat și intră în vigoare începând cu data de azi. Franezii își reduc influența asupra mărcii nipone.
Luni, 30 Ianuarie 2023 | General

OFICIAL: Alianța Renault-Nissan, reorganizată. Renault își va reduce influența asupra mărcii nipone

Grupul Renault a anunțat oficial schimbări majore în cadrul alianței sale cu japonezii de la Nissan. Astfel, cele două mărci au stabilit 3 puncte comune, printre care reducerea influenței Renault asupra mărcii japoneze.
Marti, 18 August 2020 | Industrie

Informații neoficiale: Japonia a încercat să faciliteze o fuziune între Nissan și Honda

Guvernul japonez a încercat să convingă Nissan și Honda să înceapă discuțiile privind o fuziune, în contextul temerilor că alianța Renault-Nissan-Mitsubishi s-ar putea destrăma, potrivit informațiilor publicate de Financial Times.
Marti, 05 Mai 2020 | Industrie

Informații neoficiale: Nissan își va reduce semnificativ prezența în Europa, unde va comercializa doar SUV-urile Qashqai și Juke

Nissan intenționează să-și reducă semnificativ prezența în Europa și să comercializeze doar SUV-urile Qashqai și Juke, potrivit presei internaționale. Anunțul oficial ar urma să fie făcut în 28 mai.
Joi, 23 Aprilie 2020 | Industrie

Detalii neoficiale despre strategia Alianței Renault-Nissan: producătorii vor dezvolta în comun mașini electrice și tehnologii autonome

Renault și Nissan vor anunța în luna mai că vor dezvolta în comun mașini electrice și tehnologii autonome, potrivit unor informații neoficiale din presa japoneză.
Joi, 30 Ianuarie 2020 | Industrie

Schimbări în Alianța Renault-Nissan: strategiile pentru dezvoltarea de modele și tehnologii vor fi unificate

Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat că fiecare constructor din cadrul alianței va avea rolul de a dezvolta anumite tehnologii care ulterior vor fi preluate de ceilalți doi constructori din cadrul Alianței.
Luni, 13 Ianuarie 2020 | Industrie

Surse: Nissan analizează posibilitatea ruperii alianței cu Renault

Nissan vrea să accelereze planurile pentru ruperea alianței cu Renault, potrivit unor surse citate de Financial Times și Bloomberg. Analiștii cred că relația dintre Renault și Nissan nu mai poate fi salvată.
Vineri, 29 Noiembrie 2019 | Industrie

Detalii despre noile planuri ale Alianței Renault-Nissan: o platformă comună pentru mașini electrice

Alianța Renault-Nissan intenționează să dezvolte o platformă comună pentru mașini electrice, potrivit unor surse din presa internațională.
Miercuri, 07 August 2019 | Industrie

Negocieri dure pentru reconfigurarea Alianței Renault-Nissan: cei doi constructori au opinii diferite despre structura acționariatului

Renault vrea să păstreze cel puțin 30% dintre acțiunile Nissan, în timp ce constructorul japonez vrea ca francezii să-și reducă participația la cel mult 25%. Un acord va simplifica fuziunea dintre Renault și Fiat-Chrysler.
Luni, 05 August 2019 | Industrie

Renault negociază reducerea numărului de acțiuni pe care le deține la Nissan: francezii vor să reia discuțiile cu Fiat-Chrysler

Renault negociază o serie de metode prin care să-și reducă numărul de acțiuni pe care le deține la Nissan pentru ca ulterior să reia discuțiile cu privire la o fuziune cu Alianța Fiat-Chrysler.
Duminica, 28 Aprilie 2019 | Industrie

Renault va propune reconfigurarea Alianței cu Nissan: cei doi constructori ar urma să devină parteneri egali

Renault va propune crearea unei companii în care să dețină aceeași putere de decizie ca partenerii de Alianță de la Nissan, după ce japonezii au refuzat ideea unei fuziuni.
Luni, 28 Ianuarie 2019 | Industrie

Supriză în Japonia: CEO-ul Nissan, considerat artizanul arestării lui Ghosn, anunță că va demisiona "în următoarele luni"

Hiroto Saikawa a anunțat că va demisiona din funcția de CEO al Nissan în următoarele luni. Japonezul este considerat principalul artizan al arestării lui Carlos Ghosn.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 28 Decembrie 2018 | Industrie

Nissan deschide calea reorganizării Alianței cu Renault: japonezii nu exclud vânzarea acțiunilor deținute la partenerii francezi

Noul cod de guvernanță al celor de la Nissan prevede explicit că producătorul japonez va analiza oportunitatea de a vinde acțiunile deținute la partenerii de Alianță de la Renault.
Sambata, 24 Noiembrie 2018 | Industrie

Nissan își arată colții după arestarea lui Ghosn: japonezii vor mai multă putere de decizie în cadrul Alianței cu Renault

Nissan analizează opțiunile prin care poate obține o putere mai mare de decizie în cadrul Alianței cu Renault, ca urmare a concedierii lui Carlos Ghosn după arestarea acestuia.
Joi, 29 Martie 2018 | Industrie

Renault și Nissan negociază o fuziune: Ghosn ar urma să conducă noul constructor

Renault și Nissan poartă negocieri pentru o fuziune în urma căreia să rezulte un singur constructor, însă Franța și Japonia vor avea un cuvânt greu de spus în decizia finală.
Marti, 20 Iunie 2017 | Economic

Motive de bucurie: Alianța Renault - Nissan ar putea deveni cel mai mare producător auto din lume

Conducerea Alianței Renault - Nissan se așteaptă să treacă pe primul loc în topul celor mai mari constructori auto din lume. Să vedem ce au de zis Toyota și Grupul Volkswagen.
Joi, 20 Octombrie 2016 | Industrie

Nissan a finalizat achiziţia Mitsubishi: Alianţa Renault-Nissan devine al treilea mare grup auto din lume

Nissan a anunţat oficial că a cumpărat 34% dintre acţiunile Mitsubishi, ocazie cu care Alianţa Renault-Nissan va deveni al treilea mare grup auto, cu vânzări globale de 10 milioane de unităţi.
Marti, 15 Decembrie 2015 | Industrie

Nu ne căsătorim, dar rămânem prieteni: alianţa Renault - Nissan continuă fără fuziune

Renault şi Nissan îşi vor integra mai mult afacerile, însă cel puţin pentru moment nu vor fuziona. CEO-ul Carlos Ghosn anticipează că grupul va fi condus de doi şefi după retragerea sa.
Vineri, 05 Iunie 2015 | Industrie

Carlos Ghosn: "Alianța Renault-Nissan nu își caută noi parteneri"

Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan, a declarat că sinergiile grupului și colaborările actuale sunt suficiente pentru a asigura succesul alianței în viitor, nefiind nevoie de un partener suplimentar.
Miercuri, 20 Mai 2015 | Modele noi

Renault Kwid, primul mini SUV al francezilor

Renault a dezvăluit primul său crossover de segment mini: noul Kwid. La o privire mai atentă, micul SUV lansat în India trădează câteva similarităţi cu modelele Dacia.

Tag-uri similare

Renault, Nissan, Carlos Ghosn, Renault-Nissan, Alianta Renault-Nissan, Ghosn, Patrick Pelata, scandal renault
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru