Acordul de colaborare Renault-Nissan, finalizat. Francezii își reduc influența asupra mărcii nipone

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul acord de colaborare dintre Renault și Nissan a fost finalizat și intră în vigoare începând cu data de azi. Franezii își reduc influența asupra mărcii nipone.

La finalul lunii ianuarie, Grupul Renault a anunțat oficial schimbări majore în cadrul alianței cu niponii de la Nissan. Acum, gigantul francez anunță că noul acord a fost finalizat și intră în vigoare începând cu data de azi.

Grupul Renault și Nissan vor deține o participare încrucișată de 15%, cu obligația de păstrare a acțiunilor precum și cu obligația de plafonare a participației fiecăruia. Renault a transferat 28.4% din acțiunile Nissan pe care le deținea într-un trust francez.

În cadrul acestuia, drepturile de vot sunt exercitate într-o manieră neutră. Grupul Renault va continua să beneficieze, în totalitate, de drepturile economice asociate acțiunilor deținute de către trust până la vânzarea acestor acțiuni.

Totodată, Grupul Renault poate da instrucțiuni trustului să vândă acțiunile Nissan deținute, fără a avea însă obligația să ceară acest lucru într-un termen predeterminat.

În cazul cedării acțiunilor Nissan deținute de trust, marca japoneză va beneficia de dreptul primei oferte, în profitul său sau al unui terț desemnat.

Părțile alianței susțin că transferul de către Grupul Renault a acțiunilor Nissan către trust nu va duce la nicio depreciere a situației financiare a Grupului Renault.

via Renault

Comentarii (1)

  • Nissan... dupa ce Renault i-a scapat de faliment, acum au uitat tot. Sincer credeam ca japonezii sunt un model de urmat, dar Carlos Ghosn sigur are alta parere. Bani schimba culturi, inclusiv cinstea si dreptatea !!!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru