Informații neoficiale: Japonia a încercat să faciliteze o fuziune între Nissan și Honda

de Paul Cosma
Marti, 18.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul japonez a încercat să convingă Nissan și Honda să înceapă discuțiile privind o fuziune, în contextul temerilor că alianța Renault-Nissan-Mitsubishi s-ar putea destrăma, potrivit informațiilor publicate de Financial Times.

Scandalul Carlos Ghosn a zdruncinat relațiile pe axa Franța-Japonia și a scos la iveală nemulțumirile părții nipone în raport cu partenerii de la Renault.

Schimbările de conducere pentru ambii producători au părut să aducă liniștea în sânul alianței, iar cele două companii au transmis recent că relația lor este acum pe drumul cel bun.

Publicația Financial Times susține că japonezii s-au temut de o destrămare a alianței la finalul lui 2019 și că, astfel, Nissan ar fi rămas “descoperit”. În acel context, potrivit surselor FT, reprezentanții guvernului japonez ar fi încercat să intermedieze discuțiile privind o fuziune între Nissan și Honda.

Ideea fuziunii ar fi fost respinsă din start de cele două companii. Nissan, Honda, dar și cabinetul premierului Shinzo Abe au refuzat să comenteze pe marginea informațiilor apărute în presa internațională.

Motivul pentru care fuziunea nu a fost luată în calcul ar fi incompatibilitatea modelelor de business ale celor două companii, Nissan fiind concentrată exclusiv pe mașini, în timp ce Honda are și alte direcții de acțiune.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • totusi....nissan, la ce e acum, nici in cele mai fericite vise ale sale nu se va putea compara cu honda, logic ca honda nu a fost interesata.
    4 3
  • Honda, cu sloganul The power of dreams, face masini care daruiesc emotii, sa se lege cu cineva care face niste masini urate si anoste?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru